Йога

Техники за въздушна йога

Pin
Send
Share
Send


Йога е практика, която служи за почистване на душата ви и укрепване на тялото ви. Различните йога позиции или асани са предназначени за постигане на конкретни цели. Когато се практикува правилно, това се оказва много полезно. Въздушната йога или Unnata е нов стил йога, който е разработен наскоро. Той използва различни подпори, за да помогне на практикуващия да постигне по-голяма точност в някои трудни традиционни пози йога. „Унната“ е санскритска дума, която означава повишено. Тук извисяването се отнася както за вашето тяло, така и за духа ви.

Въздушната йога е практика, която започна преди около 14 години, когато нейният основател Мишел за пръв път получи сертификат за преподаване на йога през 1998 г. След въвеждането на въздушна йога в света, тя придоби свой собствен темп.

Въздушната йога, както подсказва името, включва практикуване на такива йога позиции, които ви карат да вдигнете част или цялото си тяло във въздуха. По същество той използва циркусен хамак като опора за постигане на невъзможни йога позиции. Тези напреднали йога позиции са трудни и обикновено отнемат няколко години, за да овладеят. Въздушната йога ви предоставя по-лесен и бърз метод, за да научите как да практикувате тези позиции.

Виж повече: Ползи от Йога Нидра

Unnata или въздушната йога помага на учениците да подобрят своята гъвкавост, сила и подравняване. Той също така ги кара да практикуват други не-въздушни йога позиции. По същество практиката на всеки вид йога се фокусира върху пускането на стресиращи мисли, така че да спрем да виждаме света чрез страх, гняв, тъга или желание. След като се освободим от тези негативни емоции, които пречат на настроенията ни и оцветяват света около нас в доста неприятни тонове, ние автоматично се чувстваме много по-добре.

Учителите на Unnata проектират упражнения, които са прости и лесни за работа. Тези упражнения помагат на учениците да разберат по-добре сложните йога пози и така по-лесно им постигат тези позиции. Практиката на други физически дейности, които са включени в сесиите на Unnata, спомага за подобряване на мускулната сила на тялото. Ненаталните техники не са просто прости стречинг упражнения. Те отиват малко по-дълбоко от това. Практиката на дихателните упражнения засилва спокойното и спокойно отношение, което от своя страна увеличава нашата умствена гъвкавост и като Unnata се занимава както с физическо, така и с духовно издигане, те също стават важна част от рутинното!

Виж повече: Бикрам Йога Пози

Основната употреба на хамака е да освободиш напрежението от определени части на телата ти. С помощта на няколко умело проектирани упражнения, нената учителите идентифицират областите на хронично напрежение в тялото ви и след това използват хамака, за да освободят това напрежение, като по този начин подобряват вашата гъвкавост. Освобождаването на това хронично напрежение също спомага за намаляване на психическото налягане.

Въпреки че може да изглежда трудно, нената йога е сравнително проста и проектирана по такъв начин, че тя може да бъде практикувана от всички, дори и такива, които нямат опит в спорта, йога или друга физическа активност. Въпреки това не трябва да се практикува от бременни жени или такива с високо кръвно налягане.

Благодарение на нената йога хамакът вече е станал един от най-закупените йога елементи. Тя е доста силна и може да задържи тежестта на тежките хора. Както беше споменато по-горе, въздушната йога или нената не е само за няколко избрани, а за цялото население! Преди започване на всеки клас трябва да се спазват определени правила за собствените ползи. Те включват, премахване на всички части на бижута, не консумират храна точно преди началото на класа, отново не трябва да бъде гладен по време на класа. Яжте храната си в такова време, че е напълно усвоена, когато достигнете клас. Освен тези предпазни мерки няма много други, които трябва да спазвате.

Въздушната йога е забавен и интелигентен начин за учене на йога и бързо набира популярност! В крайна сметка, ако сте фанатик на йога, си струва да опитате.

Източник на съдържанието: Въздушна йога

Източник на изображения: 1, 2, 3.

Гледай видеото: За йога и дихателните техники с Боян Стоянов: Интервю - 2 част. Изкуството да живееш (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send