Красота и мода

Как да използваме къри листа за растежа на косата?

Pin
Send
Share
Send


Насърчаването и развитието на косата в човешкото тяло е почти навсякъде в тялото. Косата е съставена от кератин и е многопластова по природа. Насърчаването на косата следва цикъл и всички тези етапи се извършват едновременно с определяне на дължината на плитката. Една правилна диета, трудов живот, баланс в хормоните определят доброто развитие и дължината на плитката. Косата подобрява красотата и личността на човека и е съществен елемент от човешкото тяло. В тази статия обсъждаме как да използваме къри листа за растеж на косата?

Виж повече: Как да се прилага кокосово мляко на косата

Предимства на къри листа за растежа на косата:

Влияние на къри листа за растеж на косата:

Това е местно растение от Srilanka и Индия и те са високо ценени от съседните страни. В ежедневния живот тези къри листа се използват много често в индийската територия и се използват много в различни препарати като къри, бобови растения и др. Традиционната билка се използва в модерни и традиционни специалитети. Освен вкуса, който предлага, те са много полезни за здравето, косата и кожата. Те носят аромат и местата в Южна Индия са склонни да използват във всяко ястие. Хората, които са раздразнени от лош и лош растеж на косата, могат да опитат листата на къри, тъй като помагат за стимулирането на растежа на косата и също така помагат да направят фоликулите на косата здраво.

Виж повече: Как да използвате хибискус за коса

Различни начини за използване на къри листа за растеж на косата:

Тъй като по време на процедури, сешоари за коса, замърсяване и т.н. качеството на косата и корените се повреждат и растежът спира. Разрушените корени се поправят с помощта на листа от къри и доставят огромни хранителни вещества. Прилагането на паста върху скалпа прави фоликулите здрави и осигурява сила на косата.

Хората, диагностицирани с диабет, или хора, които нямат проблеми с горчивия вкус, трябва да помислят да ядат сурови къри листа. Те подпомагат поправянето на изхвърлените влакна и увеличават растежа на косата.

Поради дефицит на различни витамини и хранителни вещества, тревожи, алкохол и др. Витамин В, присъстващ в къритовите листа, помага да се върне цветът и доставя достатъчно храна и сила на косата. Пигментите стават по-силни и косата става по-здрава. Богатата черна коса на лъчезарна кожа се постига чрез консумация на къри.

Различните ежедневни дейности водят до изтъняване и загуба на коса. Листата на къри са силно концентрирани със съединенията, наречени бета-каротин и протеини. Предишното съединение предотвратява загубата на коса, а последното помага да се направи косата по-дебела. Силно обогатени с антиоксиданти и аминокиселини, те са склонни да овлажняват и правят фоликулите по-силни. Разкъсаните клетки, които са причина за появата на пърхот, изчезват с помощта на тези листа.

Листата заедно с кокосовото масло правят чудеса за косата. Малко листа могат да бъдат потопени в маслото и сварени. След като се получи черен остатък, трябва да се направи приложение върху скалпа. Този остатък трябва да се нанася два пъти седмично за постигане на добро качество на косата.

Частта, която се забелязва над основния скалп, се нарича вал на косата. Съединенията, наречени пиридоксин или витамин В6, намиращи се в листата, действат като големи стимулатори и регулатори на хормоните за загуба на коса. Задържането на шахтата и фоликулите стават високи и главните причини за лошия растеж и загуба на коса се излекуват с листата.

Виж повече: Дали Фолиева киселина Помощ растежа на косата

Листата от къри могат да бъдат смесени заедно с извара за приложение върху скалпа. Сместа може да се нанесе внимателно върху скалпа и да се остави за период от двадесет минути преди изплакване. В период от три до четири седмици се постига голям резултат.

Различни билки са полезни за здравето, но листата от къри са много полезни за растежа и постигането на лъскава коса. Листата от къри са големи стимулатори и са склонни да лекуват различни проблеми.

Снимки Източник: Shutterstock

Гледай видеото: how to get rid of oily skin and whiteheads (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send