Красота и мода

10 Общи причини и симптоми на скорбут болест

Pin
Send
Share
Send


Скорбутът е заболяване, причинено от недостига на витамин С в тялото ви. Нарича се също „болест на Барлоу“, след лицето, което го описва. Той засегна моряците при дълги пътувания и по-рано пътувания по море, докато най-много засега бебетата и възрастните хора днес. Скорбутът обикновено е съпроводен с повече дефицитни заболявания. Аскорбиновата киселина е необходимо условие за много процеси в организма, главно за преработка на двата важни ензима и техния колаген. Тъй като колагенът е важна част от костта, засегнато е и здравето на костите. Дефектните съединителни тъкани са причина за крехки капиляри и това води до необичайно кървене.

Заболяването засяга кожата; оздравителните процеси и функции на организма, кръвоносните съдове, които водят до кръвоизлив и анемия и гингивит. Тъй като витамин С е водоразтворим, тялото не го съхранява и не произвежда. Ето защо дневният прием на аскорбинова киселина е задължителен.

Симптоми и причини за скорбут:

Виж повече: Симптоми на кихане

Симптоми на скорбут:

Ето и признаците и симптомите на скорбут.

1. Депресия:

Умората и неразположение често влияят на настроението ви, защото равновесието е унищожено. Така че, ако нямате причина да бъдете разстроени, нямате натиск или стрес, но все пак изглеждате депресирани през цялото време, трябва да го считате за симптом на нещо и да потърсите лечение.

2. Суха коса:

Витамин С е незаменим за здравето на косата и кожата. Когато тялото ви е с ниско съдържание на този витамин, кожата и косата обикновено са първите, които са засегнати. Косата ви има разделени краища и става тънка и груба, има тенденция да се откъсва и изглежда безжизнена, а след това е крайно време да добавите някои бързи източници на този витамин в тялото си.

3. Умора:

Този епизод на умора може да стане хроничен, ако не започнете да консумирате богати източници на аскорбинова киселина. Ако изглежда, че сте летаргичен или уморен през целия ден, без никаква конкретна причина и се чувствате неактивни или нямате никакво желание да работите, тогава дефицитът определено е виновникът!

4. Бавни лечебни рани или синини:

Ако синините и раните отнемат повече време от обичайното или очакваното време, за да се прикрие, имате нужда от повече от този витамин. Ако раните не се лекуват навреме, произвеждат състояние на опасност за проявата на патогени, причинявайки инфекция и куп още проблеми.

5. Кървящи сливи:

Това е най-простият начин за разбиране, когато тялото ви се нуждае от повече витамин. Докато си миете, ако откриете кръв в шиша, венците ви разбират. Понякога венците могат да набъбнат и да причинят повече болка заедно с кървенето.

6. Болезнени, твърди стави:

Неактивността не е единствената причина, поради която ставите ви могат да станат схванати и да причинят болка. Понякога недостигът на този витамин също може да причини скованост на ставите, което го прави мъчително болезнено.

Тези симптоми са тези, които често се появяват периодично или от време на време. Но ако тези симптоми не се разбират и не се лекуват по съответния начин, има опасен шанс такива малки проблеми да се превърнат в сериозно и сериозно заболяване като скорбут. Когато наблюдавате такива скорбут симптоми, не забравяйте да добавите повече витамин С в тялото си и диета. Най-бързият начин да направите това е като имате добавки. Имате достатъчно лимонени плодове и зеленчуци, богати на този витамин.

7. Слабост по тялото:

Един от най-често срещаните и най-зрящи симптоми на скорбут е усещането за слаба и болка в мускулните тъкани. Това обаче е различно от умората. Болката е реална и един се бори през цялата фаза на болестите. Човек ще се чувства слаб почти през целия ден и няма да се чувства като да прави нещо, което допълнително ще доведе до депресия (обсъдена по-рано).

8. Дразнене:

Случайните раздразнения са един от най-вероятните симптоми на скорбут. Човек ще се чувства раздразнен почти през целия ден поради скорбут. Това е често срещано в двата пола и възрастта не е ограничение в този случай.

9. Червено-сини петна:

Благодарение на скорвитите на кожата започват да се появяват малки червено-сини спортове. Това е един от най-зрящите симптоми на скорбут. Кожата е изпълнена със случайни червено-сини спортове, които се провеждат в цялото тяло. Няма нищо изключително вредно за този симптом, но кой знае какво ще доведе до това. При кожни инфекции и възпаления не може просто да се рискува.

10. Болка в краката:

По време на скорбут почти всеки болка в тялото. Болката е наистина непоносима в краката. В краката болката е най-голяма и човек може лесно да бъде жертва на това, ако има нараняване на крака или предшестваща болка.

Причини за появата на скорбут:

Има някои удивителни и удивителни причини, които предизвикват появата на скорбут. Те са безбройни, следователно 10-те най-причини за скорбут са обсъдени по-долу.

Виж повече: Причини за алергия на кожата

1. Липса на подходящи витамини:

Ниският прием на необходимите витамини може да предизвика появата на тези заболявания. В този случай витамин С е наистина полезен за вас. Ако започнете да приемате правилните пропорции на този витамин ежедневно, тогава лесно можете да намалите болката и други симптоми, свързани с това заболяване.

2. Алкохолни наркомани:

Алкохолните наркомани внимавайте! Скорбутът е доказано, че е една от тези болести, която е доста често срещана за хората, които са пристрастени към алкохола. Консумацията на прекомерен алкохол може да доведе до скорбут.

3. Лоши метални условия:

Хората са напълно наясно с това. Това е една от най-пренебрегваните причини за скорбут. Човек ще се зарази със скорбут, ако той или тя имат лошо и нестабилно психично състояние. Това ще доведе до нарастване на фалшивите мисли в мозъка, които допълнително ще засегнат и тялото. Сред причините за тази скорбут това е най-лошото, тъй като това има пряко въздействие върху мозъка.

4. Не може да поддържа здравословна диета:

Често се вижда, че възрастните хора не са в състояние да поддържат здравословна диета и по този начин попадат в ръцете на нездравословна диета. Това е една от най-честите причини за скорбут при възрастните хора. Те не могат да поддържат добро здраве и по този начин те са ранните жертви на скорбут.

5. Зависимост от лекарства:

Зависимостта от наркотици е често срещана причина за скъсване. Ако човек е изключително зависим от лекарства за почти всички видове физически проблеми, тогава той или тя е по-вероятно да бъдат засегнати от скорбут. Тази конкретна причина е доста често срещана при тийнейджърите и се наблюдава и при възрастни хора.

6. Пушене:

Цепнатият пушач ще трябва да се изправи срещу вредните симптоми на скорбут. Сред всички причини за скорбата пушенето е едно от най-важните. Човек лесно ще се зарази със скорбут, причиняващ микроби, ако не се откажат от пушенето навреме.

Виж повече: Причини за възникване на шизофрения

7. Кърмене:

Майка може да се зарази със скорбут, тъй като те трябва да изхранват бебетата си. С изтичането на кърмата и витамин С. Това е често срещана причина за скорбут и се случва с почти всички майки.

8. Хранителни прищявки:

Много хора трябва да преминат през някои ограничения на храната, докато са на диета за рязане на тежести. Някои от тези диети изнасят храни, съдържащи добри количества витамин С, което допълнително причинява скорбут.

9. По-малко приемане на храни и зеленчуци:

много хора избягват добротата на плодовете и зеленчуците. Това е една от главните причини за появата на скорбут. Човек трябва да има достатъчно количество плодове и зеленчуци, за да осигури на тялото им добри количества витамин С.

10. Други причини:

Освен причините, дискутирани по-горе, все още има някои причини, поради които човек трябва да страда от скорбут. Тези случаи не са известни на лекарите към днешна дата.

Гледай видеото: Reductionism and the Deficiency Mentality (Юли 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send