Красота и мода

7 Известни паркове в Мумбай със снимки

Pin
Send
Share
Send


Мумбай е един от най-големите градски градове в Индия. това е Лос Анджелис на Индия, където можете да очаквате да забележите знаменитости навсякъде, от просто кафене до пресичане на трафик! Този оживен град на светлините има голям брой красиви паркове в околността му!

Красиви паркове в Мумбай със снимки:

Ето списък на най-добрите паркове в Мумбай.

Cross Maidan:

Това е една от най-старите градини на града, построена и кръстена на кръст, поставен тук по време на управлението на португалците. Където е бил първоначалният кръст, сега стои училище, чиито деца са запалени потребители на парка. Майданът първоначално е бил част от Еспланадата, което е името на обединените райони на Овалния майдан, Азад Майдан, кооперативната площадка и кръстния майдан. Славата на майданите донякъде е намаляла, тъй като южните му краища са украсени с големи купчини боклук. Поддръжката също липсва. И все пак историческият произход е достатъчен, за да се предотврати превръщането на този парк в друг жилищен комплекс.

Градини Horniman Circle:

Обхващаща площ от 12 081 квадратни метра, тази градина се намира в южната част на Мумбай. Паркът и районът около него бяха кръстени на Бенджамин Хорниман, редактор на Бомбейската хроника. Самата градина е красива, макар и не добре поддържана. Използва се и за хостинг на редица известни функции.

Виж повече: Паркове в Джайпур

Joggers Park:

Joggers 'park е обща основа за клубни срещи и джогинг групи, които да се срещнат в Bandra. Той е разположен на морския бряг и по този начин е идея за сутрешни пешеходци и бегачи. Първият смешен клуб на Бандра бе иницииран в клуба на Отрите, който се намира много близо до този парк. Този клуб активно използва този парк за своите джогинг дейности. Зеленината и разнообразието от цветя придават естествен чар на красотата на парка.

Гардън Джоузеф Баптиста:

Gardens Joseph Baptista или градините Mazagaon се намират на върха на хълма Bhandarwada и предлагат разнообразие от буйни зелени растения, които включват подобни на Cycas, ixora, musanda, bougainvillea и хибискус. Отличното му местоположение осигурява отлична гледка към крайбрежието на Мумбай. Утрини пешеходци и бегачи от жилищните райони в близост до парка често посещават тази зона.

Виж повече: Увеселителни паркове In Vijayawada

Парк Камала Неру:

Паркът е кръстен на Камала Неру, съпруга на първия министър-председател на Индия. Самият парк се намира на върха на хълма Малабар в Мумбай. Известният морски шофьор и плажът на чаупати е наблизо и може да се види от този парк. В парка има люлки и пързалки, както и други интересни структури за привличане на деца. Те включват завладяваща обувка, която може да влезе и е вдъхновена от детската рима на дамата, която е живяла в обувка.

Парк Шиваджи:

Този парк е един от най-големите в Мумбай. Той е известен с крикетната си площадка, която е домакин на всички легендарни местни мачове в Мумбай. Неговите основания се използват и за футболни практики. В парка, построен в чест на Шиваджи, се помещава великолепна статуя на същата. Много от сградите около парка са изключително стари, датиращи от XIX век.

Виж повече: Водни паркове в Ути

Висящи градини:

Висящите градини или градините Pherozeshah Mehta са красиви паркове с цветя и различни дървета. Статуи и резби на животни украсяват краищата на този парк, в който се помещават красиви каменни чешми, осветени вечер. Живописните състезания по залез над Арабското море могат да се видят само тук, в целия град. Най-вълнуващото нещо за целия парк е, че когато се гледа отгоре, пътеката му определя буквите QME.

Гледай видеото: Mark Plotkin: What the people of the Amazon know that you dont (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send