Красота и мода

Симптоми на морбили и причини

Pin
Send
Share
Send


Морбили е инфекция, която се случва в дихателната система, кожата и имунната система, която се причинява от вирус, наречен Morbilivirus. Морбилито е силно заразно и се разпространява чрез обикновено дишане. Хората са единствените домакини на този едножилен вирус. Тя не засяга други видове. Кашлица, кихане или директен контакт със секрецията е най-често срещаният начин да бъдете засегнат от това заболяване.

Децата обикновено се инжектират с ваксина, известна като MMR или MMRV ваксина. Морбили обикновено се признава с четиридневната треска, характерна за това заболяване, и обриви след 96 часа.

Причини и симптоми на морбили и лечение: t

Това ръководство ще разкаже какви са симптомите на морбили и причините, които са полезни за този здравен проблем.

Симптоми на морбили:

Симптомите за морбили са. Първите симптоми са висока температура, хрема, кашлица и тежка простуда. Очите ви могат да станат червени и може да се развие диария. Инкубационният период обикновено е 8-10 дни.

1. Треска:

Треската продължава четири дни поред заедно с много повече симптоми. Понякога треската достига до 104 градуса, придружени от обриви и червени очи. Това е също така придружено от кашлица, кориза и конюнктивит. Кихане и възпалено гърло също са общи симптоми, които съпътстват високата температура.

Виж повече: Пневмония лекува домашните средства

2. Обрив:

Треската е последвана от развитие на обрив, който се разпространява по цялото тяло, включително вътрешностите на устата. Това обикновено е начинът да се определи дали болестта е морбили или не. Изригването на обривите в устата ви е признак, който потвърждава състоянието на морбили. Този генерализиран обрив започва няколко дни след треската. Обривите обикновено се свиват заедно със сърбеж. Започва от розово и червено и след това става кафяво, преди да изчезне.

3. Червени очи:

Един от основните важни признаци на настъпващата морбили е зачервяването на очите. Често това би било сърбеж и червено и дори може да доведе до някои меки сълзи, подобни на уморените очи по време на висока температура.

4. Кашлица и храчки:

Симптомите на морбили също включват много кашлица. Това, което започва със суха кашлица, скоро ще се превърне в купчина от храчки и лигавици. Именно тази телесна течност трябва или да се държи далеч, или да бъде далеч, тъй като те са силно заразни.

5. Слабост и тръпки:

Тъй като треската е неизбежна част, следващата част се състои от тръпки и тръпки, които се спускат по гръбнака. Слабостта се оттича над вас, докато се опитвате да се движите по всяко време. по тази причина морбили наистина застрашават децата, тъй като те се източват от цялата им енергия.

6. Обичайно студено:

Симптомите на морбили обикновено са същите като при обикновена настинка. Кихане, кашлица, задушаване и мирис, съчетани с тичащ червен нос. Но не бъркайте обикновената простуда за морбили.

7. Болки в мускулите и ставите:

Още един симптом, че морбили обикновено показва, е мускулната болка, която идва непосредствено с треската и втрисането. Често бихте почувствали сковаността, в която започвате да болите в мускулите. Понякога и особено за възрастни човек би забелязал, че ставите започват да набъбват.

8. Болни чувствителни очи:

Ето още един очен проблем, с който може да се сблъскате по време на вашите дни на морбили. Наред с зачервяване на окото може да почувствате и болезненост, и разкъсване, а ако това не е достатъчно, светлинната чувствителност ще бъде нещо обичайно сега. Тази последна част е особено важна, когато се съди по морбили.

9. Загуба на апетит:

Един от обичайните признаци на тежко заболяване е внезапната загуба на апетит, която човек може все повече да усеща. По това време човек никога не трябва да прибягва до насилствено хранене, но също така никога не трябва да прави компромиси с хранителния фактор.

10. Необичайна умора:

Умората и умората ще са още един силен признак на морбили, където може да се почувствате необичайно уморени във всеки един момент.

Виж повече: Симптоми на болестта на заушката

Причините за морбили:

Някои от причините, поради които се ражда морбили, са посочени по-долу.

1. Въздушен:

Морбили е във въздуха. Под въздух тук имаме предвид нещо, което може да се сключи с въздух. Ако вашият приятел или колега има морбили и вие случайно сте били с тях, шансовете са, че в един момент той може да е изкашлял или да се подиграва. Дори и да се обърне по друг начин, вирусът, който избягва от устата му, все още може да дойде и да ви атакува, ако сте в близост.

2. Контакт:

Не винаги трябва да бъдете нащрек за проблемите с въздуха, но също и за бушуващия въпрос за контакт. Това би означавало споделяне на чиния с храна или може би в един момент кожата ви влезе в контакт с жертвата. Дори просто докосване или обриви, които спортовете могат да ви накарат да пострадате, е винаги препоръчително да избягвате подобни ситуации.

3. Липса на витамин А:

Морбили е основно заболяване, свързано с деца. Причините за морбили при децата ви според ново проучване показват, че често липсата на витамин А във вашата система може да ви накара да се свържете с вируса на морбили. Ето защо винаги трябва да сте сигурни, че малката ви е достатъчно хранителна и здравословна с достатъчно количество витамин А. Това би означавало риба, моркови, листни зеленчуци, сладки картофи и такива, включени в храната.

4. Липса на ваксинация:

Причините за морбили също могат да бъдат свързани с липсата на ваксинация, когато по-голямата част от детството ви е била свободна от болезнени големи спринцовки, но по-късната част от вашето дете е пълна с вирусни заболявания. Ето защо често се препоръчва новородено бебе или бебето да премине през поредица от обширни процедури за ваксиниране, така че в бъдеще бебето да остане безопасно и далеч от вируси като морбили.

5. Барове за възраст:

Когато става въпрос за морбили, през по-голямата част от времето е било забелязано, че основната възрастова графика, която е жертва на тази болест, са децата, предимно бебета. Това обаче е просто демографско проучване и проучване и по никакъв начин не означава, че по-късната част от младежката качулка не може да бъде рисков период.

6. Нисък имунитет:

Теми като недохранване вече са били обсъждани преди и привеждането на това в рамките на семейството, основната причина за вируса на морбили, за да изгради дом в теб, е поради намаляващата отбранителна система на вашето тяло. С нисък имунитет тялото ви позволява все повече и повече сфери на действие на вирусите. Това се насърчава повече, когато Вие като индивид сте имали предишни случаи на жълтеница или диария, добавени към вашия списък.

7. Твърде много антибиотична консумация:

Като дете или бебе, ако сте се разболявали твърде често и сте принудени да имате прекалено много антибиотици от време на време, шансовете са, че антибиотичният коктейл във вас е вродил антитяло, което не би реагирало на защитната система на тялото. Тези антитела не помагат на тялото ви и могат да разрушат имунитета, което го прави безполезен, като отново позволява на вирусите да влизат свободно.

8. Свързани усложнения:

Като усложнения са относително чести, ако сте се заразили с морбили. Тъй като имунитетът ви е отслабен през този период, леки или тривиални проблеми като обикновена настинка могат да се превърнат в по-сериозни проблеми като пневмония. Усложненията са много по-чести или уместни в случаите на възрастни, които са имали морбили, отколкото при деца.

Морбили се причинява от едноверижен вирус, който е изключително заразен, след като заразява тялото. Простото споделяне на използвани обекти също може да доведе до свиване на болестта.

Виж повече: Ранни симптоми на рак на устата

9. Имунодефицитни или имунокомпрометирани:

Тези хора или деца са най-уязвимите към това заболяване и свързаните с него усложнения. Те са недостатъчни в този контекст и това може да се дължи на различни причини като СПИН, рак, левкемия и др.

10. Недохранване:

Вероятно един от най-големите фактори и причини в слабо развитите страни е недохранването. Лакуна на качествена храна и добавки, които нямат предварителни познания за хранителните навици и липсата на медицински съоръжения допринасят за това да бъдат основен фактор. Това оставя способността на имунната ви система да се бори с патогените, в много слабо състояние.

Виж повече: Ранните симптоми на менопаузата

Лечение на морбили:

Морбили може да се лекуват у дома, като следват определени неща. Поддържането на хидратация и приемането на адекватна почивка са най-важните неща в списъка, които трябва да следвате.

Гледай видеото: Морбили - причини, симптоми и лечение (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send