Красота и мода

Как да се прилага хена за растежа на косата?

Pin
Send
Share
Send


Ако си мислите, че разказването на дълги красиви кичури е просто сън, прочетете, за да го превърнете в реалност. Дългата коса е резултат от добрата грижа за косата. Това не означава, че трябва да правите чести посещения в салона и да копаете голяма дупка в джоба си, като използвате маркови продукти за грижа за косата. Има няколко естествени съставки, точно в кухненските ви рафтове, които могат да ви дадат блестяща сладостна грива. От тях хената е най-популярната и ефективна съставка, която се използва от векове.

Боядисването или оцветяването на косата е задължително особено в по-късните епохи от годините ви. Много млади хора често са подложени на оцветяване на косата от възрастовата фраза, където често боите са химически третирани. Следователно, в по-късните години косата може да се види, показвайки ранни признаци на дистрес заедно със забавен растеж.

Хена за растеж на косата:

Хената не е само естествен багрил и балсам за коса; дава и много други ползи. Предимствата на къната за коса на първо място идват под формата на защитна обвивка, която покрива косата и защитава, като по този начин я прави по-силна и по-устойчива.

Е добра за растежа на косата? Да, падането на косата може да се види, като се намалява при рутинно използване и косата ви интегрира добротата на сместа от къна и се изгражда, като изглежда оживена и енергична след всяка употреба. Това е отличен дом средства за падане на косата и насърчава растежа на косата.

Косата в днешно време често е подложена на силни стресови ситуации като повтаряща се излагане на вредни слънчеви лъчи или смесване на замърсители и токсини, които добавят към увреждането на косата. Огромна част от това може да бъде обвинявана и за химическото използване на цветове и бои за коса, които разрушават простата текстура на косата. Естествените свойства на къната спомагат за възстановяването и запечатването на кожичките на косата, което от своя страна подпомага растежа на косата.

Освен това, къната също укрепва косата, предотвратява преждевременното посивяване и придава естествен блясък на ключалките. Това е много важно поради високото ниво на стрес, което доведе до това явление, наречено преждевременно стареене на кожата и косата. Хената в своята органична форма не само лекува и ремонтира щетите, но и променя вида на косата, която ви придава много по-млада и здравословна грива, която блести и проблясва.

Хената също така предлага отлично лечение за проблеми, свързани с косата като пърхот, сухота и сърбеж на скалпа. Като анти-гъбични и антибактериални в природата, незначителни проблеми с кожата на главата и косата, като гъбична инфекция, могат да бъдат лекувани или съдържани поне при използване на предимствата на къната. Естествена билка, хна се използва с други съставки, за да образуват превъзходни пакети за коса и масла, които стимулират растежа на косата.

Как да направим къна вкъщи:

Мнозина са задавали въпроса многократно за хена и за пореден път се оказваме в затруднено положение над умиращата сива коса в черно или кафяво. Но поне този път ние избираме органични средства, които по същество са причината тук в този сегмент да обсъдим как да направим къна у дома.

Често търговски пакети с хена паста може да се възползват, но ако искате да отидете всички естествени Ето как да се разбие кода. За да направите къна у дома, ще ви трябват листа мехнди, по-свежи и по-малки, докато ги оставяте на слънце, за да изсъхнат. Веднъж изсъхнали и хрупкави, можете да смилате листата в смесителна мелница, докато не се получи консистенция на фин смлян прах, наподобяващ малко пясъчна текстура и цвят.

Сега запечатайте останалото в херметически бурканче за по-късна употреба и използвайте около 3-4 лъжици от този прах, за да приготвите хната за вас. Вашата дължина на косата ще бъде фактор за това колко много лъжици бихте искали да използвате с хена. Сега вземете желязо и пригответе прахта от къна с вода и чайни листа. Много хора също използват цариградско грозде или извара или мети за добавяне на хранителни вещества и цвят към външния вид.

Виж повече: Мед за загуба на коса

Как да използвате и прилагате хена върху косата за растеж на косата:

Сега ето как да приложите къна върху косата. Използвайте четка за коса, за да смесите пастата правилно и я нанесете директно върху скалпа и косата. Издърпайте косата си в мек кок и обвийте капачката около нея, докато я оставяте за следващите два часа.

Много хора използват различни съставки състав, както по желание като сминдух прах, кафе на зърна, чай листа, листа от мента и така нататък. Уверете се, че вече шампонирайте косата си, за да отстраните остатъците от мръсотия и масло, преди да нанесете къната на скалпа или косата. Дадени по-долу са някои ефективни употреби на къна за растежа на косата.

Подготовка на масла за растеж на косата с използване на хена:

Успокояващото и терапевтично свойство на къната го прави добра съставка, която да се използва при подготовката на масло за коса. Маслото от хената подобрява кръвообращението, намалява главоболието и има охлаждащ ефект върху скалпа. Също така предотвратява падането на косата, ранно избелване на косата и предпазва гривата от вредни ефекти от замърсяването.

1. Хена и сусамово масло:

За да приготвите това масло, ще ви е необходимо:

 • 5 чаши прах къна
 • Of Kg сусамово масло (gingili oil)

Метод на изработване:

 • Сварете гинжиловото масло в тенджера, докато се нагрее добре и след това бавно добавете праха от къна, като непрекъснато разбърквате сместа.
 • Оставете да ври още 5-6 минути и извадете от пламъка.
 • Оставете сместа да се охлади напълно и съхранявайте в херметична бутилка.
 • Това масло за коса трябва да се използва 2-3 пъти всяка седмица в продължение на поне 2 месеца.

2. Хена и горчично масло:

Ключовите съставки, необходими за приготвянето на това масло, са:

 • 1/4 литра синапено масло.
 • Хена листа.

Метод на изработване:

 • Започнете да нагрявате горчично масло в гърне.
 • Счупете няколко листа къна и ги добавете към кипящото масло.
 • Сварете тази смес за още няколко минути, докато цветът стане червеникавокафяв.
 • Отстранява се от пламъка и се оставя да се охлади.
 • След охлаждане се прецежда и се съхранява в бутилка.
 • Когато използвате това масло, винаги го смесвайте с лимонов сок или кисело мляко, преди да го нанесете върху косата си.
 • Оставете за 1-2 часа и измийте с лек билкови шампоан.

Виж повече: Egg For Hair Treatment

Пакети за коса с хена за растеж на косата:

Хената е естествено средство за косопад. Балансира рН на скалпа и по този начин предотвратява преждевременното падане на косата. Той има лечебни свойства за косъма и подхранва косата от корените до върха. Използването на опаковки от къна ще ви даде здрави, дълги и красиви кичури и ще спомогне за растежа на косата

1. Пакет за коса и коса за растеж на косата: t

Това е ефективен пакет за коса на къна за насърчаване на здравословен растеж на косата. Освен това тя придава на косата естествен блясък и блясък. За да направите този пакет необходим

 • 3-4 супени лъжици прах къна
 • 1 яйчен белтък
 • Пресен лимонов сок

Как да кандидатствам :

 • Смесете прахта от къна и яйцето заедно, за да образувате паста.
 • Можете също така да добавите вода за това, за да образуват гладка паста и да я оставите настрана за един час.
 • По-късно добавете лимонов сок и смесете добре сместа.
 • Нанесете всичко върху косата и скалпа и го оставете да работи минимум 2 часа.
 • След като изсъхне, изплакнете с вода и след това използвайте мек шампоан.
 • Този пакет за коса може да се прилага веднъж на месец, за да получите дълги лъскави ключалки.

Хената е естествена съставка за грижа за косата, която подобрява растежа на косата и осигурява сила, тяло, текстура и блясък на косата. Няма и странични ефекти. Следователно, повече от просто даване на цвят на косата си естествено, къната е чудесно билково лекарство за проблеми с косата, особено при растежа на косата.

Признакът за здрава коса е жизненото блясък и енергичният вид и сега можете да получите всичко това и някои по-просто, като изместите фокуса си от химически багрила към този органичен оцветител за коса.

Виж повече: Е рициново масло за коса

Гледай видеото: Конски шампоан Дермокан (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send