Красота и мода

20 красиви туристически места за посещение в Хонг Конг

Pin
Send
Share
Send


Хонконг е млад град и дава на посетителите невероятна атмосфера. Има добре развити сгради, бърз начин на живот, увеселителни паркове, места за отдих и туристи, които идват тук и се наслаждават максимално. Естествената природа, бизнес културата и като специална административна част на Китай, са световно известни метрополиси.

С течение на годините Хонг Конг се превърна в един от най-декоративните градове в света. Смята се, че на изток от Вегас има безброй неща за правене и места за разглеждане. Наследството не липсва в този велик град заедно с удивителния нощен живот, ако това по-добре плува лодката ви. Има много неща, които трябва да се направят, когато посещавате Хонг Конг, а не много хора са имали възможността да видят и посетят всички места на картата, за да ви улеснят, дадени по-долу, са едни от най-добрите места за посещение, когато посещавате Хонг Конг. Конг. Това ръководство ще ви помогне да стесните маршрута си така, че да получите правилното усещане за този красив град.

Чудесни туристически места в Хонг Конг, които трябва да посетите:

В Хонконг има няколко туристически дестинации с красиви места и атракции. Тук има 20 най-добри и прекрасни туристически обекта за посещение в Хонг Конг заедно с невероятни забележителности.

1. Океански парк:

Ocean Park се намира в южния край на остров Хонг Конг. Той е един от най-добрите тематични паркове и има аквариум в Югоизточна Азия. Те осигуряват най-доброто морско образование. Той обхваща площ от 170 акра и е един от най-големите океански паркове в света. Хората обичат да идват тук със своите семейства и приятели и са прекарали забавен ден.

2. Виктория Бей:

Виктория Бей е най-голямото пристанище в Китай и е на трето място в света. Той е разположен между остров Хонг Конг и полуостров Коулун. Пристанището е заето с плавателни съдове, направо от историческите фериботи на Star Ferries до круизни лайнери, товарни кораби и дървени риболовни кораби през целия ден и нощ. Това е едно невероятно място за отдих и почивка.

3. Дисниленд:

Disneyland в Хонг Конг се намира на остров Лантау. Курортът трябва да гледа, тъй като има специални атракции и усещане за китайска култура. Посещението на това място не само ще ви пренесе в магическо преживяване, но и ще намерите златното минало и планираното бъдеще. Придружени от Мики Маус и други приятели на Дисни, обикаляте едно невероятно място и най-добре се радвате на децата си.

4. Виктория Пик:

Връх Виктория е най-доброто място, от където можете да имате най-доброто от светлините на ориенталската перла. Пиковата кула има известна архитектура, подобна на уок, която стои на изхода на връх Трамвай. Налице е "Odditorium", вълнуващият Peak Explorer Simulator на движението, с тераси и ресторанти са доста забавление. Музеят на восъците на Мадам Тюсо се намира тук. Той има восъчни статуи на знаменитости. Освен това на северния склон на върха има и зоологическа и ботаническа градина, която можете да посетите.

5. Храмът Wong Tai Sin:

Храмът Уонг Тай Син е проектиран по следния древен китайски дворец и целият интериор е богат на китайска култура. Това е най-известният храм в Хонг Конг. Fortunetellers играят активна роля. Освен храма Уонг Тай Син, още два известни храма в града са храмът Ман Мо и манастирът По Лин.

6. Сай Кунг:

Сай Кунг е едно от най-красивите и привлекателни туристически места за посещение в Хонг Конг. Сай Кунг се намира в източните нови територии. Това място включва главния провинциален парк и плажа в Хонконг. Разположен е далеч от шума и суетата на града, което ви дава малко спокойствие и се гордее със зрелищни гледки. Крайбрежието разполага с много ресторанти и можете да се отпуснете чрез плуване, наслаждавайки се на крайбрежната природа.

7. Aberdeen Harbour & Jumbo Kingdom:

Пристанището на Абърдийн помага на хората да останат на риби. Има огромен контраст на модерния и традиционния начин на живот. Начинът на живот в Абърдийн може да бъде измислен с посещението на Jumbo Kingdom, въплъщение на д-р Стенли Хо, световно известния плувен ресторант Jumbo, построен през 1976 година.

8. Lan Kwai Fong:

Нощният живот на Lan Kwai Fong е невероятно, който се намираше много близо до Хонг Конг. Тя се върти около клубове, барове и ресторанти, а хората обичат да се наслаждават на нощния живот. Това е задължително за парти животните да посетят тези западни ресторанти, нощни клубове, добра храна и напитки. Партито се провежда по улиците и хората танцуват и се забавляват.

9. Пазар Стенли и Мъри Хаус:

Пазарът Стенли е един от най-известните пазари в южната част на остров Хонг Конг. Околната среда е доста релаксираща, благодарение на спокойната гледка към моретата. Можете да се пазарите и да получите най-добрите покупки, за да се върнете у дома като знак за спомен. Ще намерите интересна гама от малки магазини, които продават копринени облекла, спортни облекла, изкуство, китайски бижута и сувенири. Murray House е място, където можете да се насладите на вкусна храна, която е близо до пазара.

10. Влажен парк:

В мокър земеделски парк са от диви животни, които включват птици, водни кончета, земноводни, бозайници, влечуги, пеперуди и риба. Хонг Конг Wet Land Park служи като център за екотуризъм от световна класа, който насърчава зеления туризъм, образованието за опазване на околната среда и опазването на влажните зони. Хората идват тук не само като обикновени туристи, но и да работят и правят изследвания с помощта на този парк.

Виж повече: Австралия Туристически места

11. Площад Златен Баухиния:

От бившата британска колония до Китайската народна република Хонконг беше върнат на важен повод през 1997 г. След това се създаде специалният административен регион Хонконг. По време на честването, централното правителство на Китай представи статуя на позлатена баухиния в Хонг Конг. Статуята е поставена на площада до конгресния и изложбен център на Хонг Конг. Това е причината, поради която е важна туристическа дестинация.

12. Симфония на светлините:

The Symphony of Lights предвижда е с "най-големия световен постоянен светлина и звук шоу", която е записана в рекордите на Гинес. Те са се разширили и са включили повече от 40 сгради от двете страни на пристанище Виктория. Зрителите са зашеметени от незабравимото преживяване, което е смесено с музика и разказ, което празнува духа и разнообразието на Хонг Конг.

Виж повече: Места за посещение в Малайзия

13. Градината на птиците:

Разположена в улица Yuen Po е красива градина с птици, която има над 70 сергии за птици и ви дава разновидностите на видовете птици, които вероятно няма да намерите никъде другаде в такъв огромен брой. Има градина с дворове и монтета, които изглеждат много възхитителни.

14. Залив на отхвърляне:

Заливът Repulse е едно от най-добрите туристически обекти за посещение в Хонг Конг. Името на залива идва от битката през 19 век, където британската армия отблъскваше атакуващите пирати. Днес, Repulse Bay е луксозна жилищна зона, където плажовете имат удивителни вълни, които се преплитат и са популярни сред местните жители и туристите.

Виж повече: Туристически места в Непал

15. Чин Лин манастир:

Това е най-големият будистки комплекс, който е бил построен през 1930 г., а след това е възстановен изцяло с дърво. Мястото е украсено с лотосови езера наоколо, заедно с чайни растения, бугенвилии и т.н. Chi Lin Nunnery е един от най-популярните и красиви туристически обекти в Хонг Конг за посещение за вас и вашето семейство.

16. Градина на Nan Lian:

Представените експонати представят тази градина, която си струва да се види. Построена през и около 2003 г., тази градина е изпълнена с екзотични бонсайни растения, каменни образувания, фонтани, езера и много други. Градината е истинска идентификация на Япония и първоначално е била построена, имайки предвид дървените структури на династията на тонг. Това е наистина място за Дзен, за да бъдете особено, ако посещавате Хонг Конг със своя значим друг. Това е едно от най-добрите нови туристически места в Хонг Конг.

17. Голям Буда:

Големият Буда в Хонг Конг е икона, която трябва да се види от всеки турист. Можете да стигнете до там или като се забавлявате с кабина с кристален под или като вземете автобус от гара Tong Chung. Пътят на върха е пълен с магазини, които осигуряват най-добрите сувенири в града. Самият Буда е величествен паметник, който седи на върха на хълма в спокойно поведение, което ви позволява да станете свидетели на автентичността на Китай и Япония.

18. Остров Лантау:

Близо до летището е голям изолиран остров далеч от шума и суетата на Хонг Конг. Ездата от кабинковия лифт в Лантау е най-важната туристическа атракция в района, но буйната зеленина и традиционното усещане на острова са само по себе си индивидуална атракция. Опитайте и резервирайте езда на кабинковите лифтове предварително, за да пропуснете опашките, които могат да отнемат много време, за да пречат на прекарването на времето, особено когато бързате. Мястото е изпълнено с заведения за хранене и магазини, а транспортът е винаги достъпен, което прави пътуването до остров Хонконг много лесно, когато е необходимо. Има много места за разглеждане, но това е едно от най-добрите места за разглеждане в Хонг Конг.

19. Mongkok:

Базарът за еднократна сделка в Хонг Конг за всички марки, които обичате на най-добрите цени. Това място е пълно с множество магазини в сърцето на жилищния район на Хонг Конг, което улеснява практикуването на уменията ви за договаряне, за да получите най-доброто от продуктите, които всяка марка може да предложи. Това е един от най-добрите туристически обекти в Хонг Конг за посещение, за да се сдобиете със стоки.

20. Хонг Конг на мадам Тюсо:

Точно като британския си колега Мадам Тюсо е място, изпълнено с много реалистични восъчни скулптури, които изобразяват китайски и японски герои, филмови звезди и т.н. Това е наистина много привлекателна туристическа атракция и стотици хора се движат всеки ден. Скулптурите са произведения на изкуството и точно изобразяват хората от старото и новото, което го прави едно от най-добрите места за посещение в Хонг Конг.

Гледай видеото: Norman Foster: Building on the green agenda (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send