Красота и мода

Как да обичаш родителите си?

Pin
Send
Share
Send


Толкова е тъжно да се видят толкова много старинни домове, не защото виждаме толкова много от тях, а защото децата тези дни нямат време поради различни причини да се грижат за родителите си. Тук не съдим никого, но може да има начин да се справим по-добре с нашите възрастни граждани и техните нужди, вместо просто да ги поставим в старчески дом, да се грижим за някого до края на живота им

Те ви родиха:

Помни, че твоята майка и баща ти са довели в този свят. Откакто сте били в люлката и в пелените си, вашите родители са останали до късно вечер, за да се грижат за вас, да ви държат топли и сухи.

Докато бяхте в училище, те ви осигуриха най-добрата униформа, подходящите ястия за обяд и страхотно детство от любов, грижа и обич. Мама и татко може да са пожертвали собствените си нужди, но са се уверили, че сте получили обувките, които сте искали, за да можете да се мотаете и да ходите в стил.

И все пак, когато израснахте повече и се присъединихте към колежа, вашите родители ипотекираха къщата за вашето образование. И накрая, работата, която ви плаща в шест цифри, донесе на вас името и славата, на които се наслаждавате сега.

Сега помислете за всички жертви и безбройни благословии, това беше неблагодарна работа за родителите, но това трябва да бъде благодарен жест за вас.

Те те направиха, кой си:

Имаше нощи, когато трепереше от треска, кашлица и студ, но родителите ти те притиснаха в леглото и те държаха топло. Вашите родители са се борили срещу света, за да гарантират, че никой никога не е посочил пръст срещу вас или вашите недостатъци.

Родителите бяха първите приятели, с които споделихме тайни; те знаят всичко и по този начин ни водят добре. Те ни качват всеки път, когато падаме, ние се колебаем и не им се подчиняваме. В най-суровите им наказания беше любовта, любовта, която задушаваше и лекуваше всички рани с течение на времето.

Без родители и любовта, която са показали досега, не бихме стигнали до мястото, където сме днес. Затова сега си задайте този въпрос;

Оправдано ли е да не обичаме и да се грижим за родителите си по начина, по който го правят години назад и все още го правят?

Какво трябва да реализирате:

1. Старостта е второ детство. Когато родителите достигнат възраст, в която тялото и умът не функционират толкова добре, колкото могат, е време да поемете отговорността. Точно след като им помагат да се придвижват, понякога да ги хранят и да ги къпят, трябва да се уверите, че всичко е взето под внимание и на място. Именно на този етап от живота, когато те се превръщат в упорит и като дете, те не искат да нарушат и живота ви. Всичко, от което се нуждаят, е малко грижа и разбиране, това е всичко.

2. В този момент можете да извадите поне един час на ден от натоварения си живот. Седнете с мама и татко, за да споделите храна, да чуете историята им и да им разкажете за вашето. Взаимодействайте и общувайте за един час и това ще ги направи щастливи.

3. Опитайте с чаша чай всяка сутрин, отидете на разходка из района или езерото с тях. Това ще им даде сигурността, че сте наоколо, вие се грижите за тях и че няма да бъдат изоставени.

Родителите в старост се страхуват, че роднините им ще ги изоставят. Те живеят в постоянен страх, че някой ден ще бъдат помолени да напуснат и да се преместят, тъй като здравословните и психични проблеми в тази възраст са прекалено големи. Никога не позволявай това да се случи скъпи приятели, не забравяй, че е една и съща майка и татко, които са ти дали всичко, когато те не са нищо!

Виж повече: Комуникация между членовете на семейството

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: За силата да обичаш безрезервно като приемен родител (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send