Красота и мода

Топ 9 естествени здравословни храни за лечение на болки в гърба

Pin
Send
Share
Send


Ние всички от време на време изпитваме болки в гърба. Те са причинени от случайни лоши навици, които не успяваме да преодолеем много време, като например събуждане на грешната страна на леглото, неправилни стъпки, предприети преди тежка и тежка тренировка и т.н. са очевидни, когато студените сезони са на път да пристигнат и досадните настинки отслабват мускулите и ставите. В този конкретен момент трябва да се опитате да поддържате тялото възможно най-топло. Вместо да използвате болкоуспокояващи, хапчета или добавки, отидете естествено и имате редица храни и изпийте няколко напитки, за да запазите гърба си готов за действие. Разбрали сме някои от най-добрите храни, за да намалите болките в гърба, които ви интересуват. Консумацията на тези храни ефективно ще намали болките в гърба.

Храни за намаляване на болката в гърба:

Нека видим следните най-добри храни за облекчаване на болки в гърба.

1. Кафе:

Консумацията на кофеин може да намали болките в гърба и да им попречи да се върнат. Кафето на зърна има вълшебен елемент, който намалява стреса заедно с наранявания, които може да сте преживели поради лош сън или тежки лифтове. Чаша кафе е много по-добра от кофеиновите добавки и е доказано, че е ефективен против болка.

2. Червено грозде:

Червеното грозде е доказано ефективно за възстановяване на тялото от почти всички видове вътрешни болки. Тези плодове идват със силно съединение, което е полезно за блокиране на ензимите за намаляване на дегенерацията на тъканите. Червеното вино се прави от червено грозде, което е добро за сърцето. Така консумацията на червено грозде ще осигури по-добра циркулация на кръвта през сърцето.

3. Зеленчуци:

Ако страдате от болки в гърба, не пренебрегвайте, защото това може да е знак за нещо тежко. Започнете да ядете или да увеличите приема на зеленчуци. Правилната и ежедневна консумация на зеленчуци ще осигури по-добър гръб без никаква болка или болка.

4. Храни с калций:

Храните с благоприятно съдържание на калций могат ефективно да намалят болките в гърба. Болки в гърба могат да бъдат избегнати чрез правилна консумация на храни, съдържащи калций. Плодове като авокадо, зеленчуци като броколи и др. Съдържат високо съдържание на калций и могат ефективно да намалят болките.

5. Джинджифил:

Чудният корен също служи на гърба ви. Той е ефективен за лечение на морска болест, гадене и др. Противовъзпалителните ползи в джинджифила се бори с болки в гърба и предотвратява връщането им, ако консумацията продължи. Лесно се усвоява и за тези, които не харесват вкуса на джинджифила, има няколко начина, по които можете да приемете тази храна.

Виж повече: Естествени хранителни продукти

6. Сьомга:

Сьомгата е чудесен източник на протеини. Редица физически личности, изграждащи физика, имат сьомга като един от основните източници на постно месо. Освен че набират маса, те възстановяват гръб, който е страдал или е предразположен към наранявания от забързаните тренировки. Рибеното масло има омега-3, което е чудесно за съживяване на тялото.

7. Портокали:

Този конкретен плод има добротата на витамин С и ефективно намалява ефектите от ранния студ. Той също така определя респираторните инфекции. Антиоксидантните характеристики на портокалите са много полезни за човешкото тяло и определят редица тежки заболявания.

Виж повече: Най-добра храна за мозъка

8. Соя:

Лекарите препоръчват ежедневно да се консумират соеви протеини за намаляване на всички видове болки в гърба и ставите.

9. Куркума:

Куркумата е чудесна за намаляване на ревматоидния артрит, болки в гърба и т.н. Тази билка идва с протеиново съдържание, наречено NF-kB, което активира възпалителната система и намалява болката в ставите.

Поддържайки над храни в ежедневната си диета, със сигурност можете да получите облекчение от болки в гърба. Заедно с храната диета по-добре да се правят упражнения, за да получите най-добър резултат.

Виж повече: Храни за Чикунгуня

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: How Not To Die: The Role of Diet in Preventing, Arresting, and Reversing Our Top 15 Killers (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send