Красота и мода

Фестивалите на Дадра и Нагар Хавели

Pin
Send
Share
Send


Подаден някъде между Махаращра и Гуджарат е един от нашите профсъюзни територии. Дадра и Нагар Хавели. Разположен на западните брегове на Индия, това е разделено на две половини с Гуджарат, обгръщащ Дадра, а Нагар Хавели плува на ръба на Махаращра и Гуджарат. Той е едно от основните туристически места както за местните, така и за местните жители. Далеч простряните ивици от буйна зеленина сред широка гама от флорални красоти, отвореното ясно небе, бълбукащите потоци минават, меките реки, минаващи покрай тях или интригуващият силует на планинските вериги, замъглени от мъглата - Дадра и Нагар Хавели са рай. на земята.

Фестивали на Дадра и Нагар Хавели:

Докато живописна красота си струва да се поклони, друг интересен факт, който предизвиква атракция, са фестивалите, които радостно се празнуват на това място.

Виж повече: Фестивали в Гоа

Макар тази урбанизирана профсъюзна територия свободно да празнува Коледа и новите години, основата на традиционните корени е поставена върху местните жители. Както индуски, така и мюсюлмански фестивали се празнуват с веселие и веселие. Докато някои хора празнуват id milad, някои хора празнуват Ganesh Chaturthi. Милад се празнува, като предлага благодарност към великите пророци, като помага на нуждаещите се и бедните и по същия начин; Чатуртите се празнуват като носят идола, последван от голяма процесия.

Около юли или август фестивалът „Мусонна магия“ се празнува от местните жители на Дадра и Нагар. Туристическото подразделение на тази област е организирало доста кратки странни панаири и фестивали на мусоните, които са една от тях. Дъждът, завладяващ ивиците на дадра и нагар харели, измива сухия дух и заедно с мусоните идват зелените и цветята. Дейности като мусонни преходи, мусонен кръст, мусонна рага или джалса са неразделна част от този фестивал.

Другият фестивал включва фестивала "Тарпа", проведен в края на декември, наречен на буйния режим на народните танци на племената на това място. Събития като фолк танц, плуващи раси, ранголи и др. Са част от това.

В средата на годината около май се отбелязва Националният фестивал на племенното изкуство и храна. Агломерация от различни племенни изкуства, заедно с изкуството на различни вкусни сладки към очите ястия се съчетават заедно, за да отпразнуват това събитие. А безброй разнообразие от вкусни племенни храни и изкуство намира силна платформа тук, за да изразят себе си.

Виж повече: Култура и фестивали в Карнатака

Докато Craft Mela се провежда през ноември, когато се изследват различни ръчно изработени предмети за домакинска изработка, фестивалът на хвърчилата се провежда в началото на януари. Всяка къща се подготвя с различни хвърчила с различни форми и размери и намира пътя си към откритото небе. Фестивал на летящия хвърчило, отворен за всички.

Другият фестивал е Нариели Пурнима, където кокосът се предлага на всемогъщия като знак за просия за неговата защита. Обикновено рибарите и хората, свързани с водата, изпълняват това, докато търсят защита от господаря. Но той е отворен за празнуване на всички. Кокосовият орех се счита за благочестив. Денят започва с пуджа, последвана от весело време. Това е денят, в който се празнува Ракша Бандхан, където сестрите и братята се молят за благополучието на другите.

Освен това има и няколко други фестивала, свързани с племената като племето Варли и Кокна, които празнуват дивали като Бараш, а фестивалът Аха-Тий отговаря само на жените от племето Кокна. Divaso и Baleo са добре познати сред племето Dhodias.

Даре и Нагар Хавели приютяват широк кръг хора от индусите до мюсюлманите до християните и когато става въпрос за фестивал, тази територия през цялата година празнува всички тях.

Източник на изображения: 1, 2, 3.

Pin
Send
Share
Send