Красота и мода

4 Най-добри йога пози за артрит

Pin
Send
Share
Send


Йога помага на човек да преодолее техните физически и умствени заболявания. Това е чудесен начин да разтегнете мускулите си и да предотвратите стареенето на ставите. За хора, които не са прекалено любители на фитнеси и въпреки това искат да горят калории и да изградят някакъв мускул, йога е най-доброто решение! Половин час йога пет пъти седмично е отличен начин за намаляване на оток на артрит!

Йога помага да се излекува тялото не само физически, но и на духовно ниво. Използването на йога асани за лечение на артрит е отлична идея! Можете да посетите йога ашрами или йога терапевти за помощ или бихте могли да практикувате няколко избрани асани у дома сами. Тук са най-добрите йога асани за артрит, които могат да помогнат за лечение на вашия артрит оток или болка.

Йога пози за артрит:

1. Сурия Намаскар или Призракът на позорното слънце:

„Сурия“ на хинди означава слънце и „намаскар“ означава поздрав. Surya namaskar или слънце поздрав е отличен начин да започнете рутинни. Той включва общо 12 стъпки. Първите няколко стъпки разпъват мускулите на гърба, докато последните се разтягат мускулите на вашите телета. Комбинацията от упражнения, които тя съдържа, помага за затопляне на мускулите и ви дава вкусното усещане на мускулите ви да се използват. Но може да искате да изберете стъпките, които искате да направите, защото някои от тях могат да причинят нежелано напрежение на китките и глезените.

2. Врикшасана или Позата на дървото:

Позата на дървото ви води до сгъване на ръцете си в позицията на намаскар над главата и почивка на крака на единия крак върху бедрото на другия. Крайният резултат ви дава вид на дърво, откъдето идва и името. Тази поза използва глезените ви и също така разтяга мускулите на бедрата и бедрата. Той помага за премахване на течност, която може да се събере в глезените ви, което води до подуване.

Виж повече: Йога за фертилитет при жените

3. Virabhadrasana или Warrior Pose:

Virabhadrasana или войнната поза имат 3 основни стъпки. Стоите изправени, след това скочете така, че краката ви вече са разделени, след това повдигнете двете си ръце така, че те да станат успоредни на земята и накрая да завъртите главата си на една страна и да огънете коляното на тази страна. Уверете се, че тялото ви остава прави. Останете в това положение поне 15 минути. После направете другата страна. Тази асана е отличен начин да разтегнете всичките си мускули. Той премахва всякакъв вид скованост, която може да е била там преди.

Виж повече: Йога асани за диабет

4. Триконасана или триъгълна поза:

„Trikona“ означава тристранен или триъгълник. Това е просто упражнение, което е често срещана част от аеробните съчетания. Стоите изправени с краката си поне на 4 метра един от друг. След това обърнете десния си крак с деветдесет градуса, а левият крак малко навътре. Стойте удобно и се уверете, че теглото ви е балансирано на двете пети. След това бавно се навеждайте към дясното, като същевременно държите гърба си напълно прав. Опитайте се да удържите земята с дясната си ръка, докато придвижвате лявата си ръка нагоре, като я държите в права линия с дясната. Това упражнение простира цялото ви тяло.

Виж повече: Йога за сколиоза

Има няколко други асани като мостната поза или сету Бандхасана, разтягането на котките или Марджарисана и Позата на трупа или Шавасана, които може да искате да изпробвате. Но преди да изберете каквато и да е йога за себе си, трябва да се консултирате с Вашия лекар относно ограниченията, които вашият артрит може да наложи на тялото ви. Докато йога ви помага да преодолеете трудностите, които артритът представя, не искате да претоварвате тялото си и да влошавате ситуацията.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4

Гледай видеото: Най-доброто упражнение при болки в кръста и проблеми при стабилизиране на пояса- Умряла буболечка (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send