Красота и мода

Как да спечелим тегло за децата, които са с поднормено тегло?

Pin
Send
Share
Send


Най-често, отколкото не, малките горят повече калории, отколкото могат да запазят. И това не е тяхна вина, което е възрастта им да си играят наоколо. Малките деца също често растат по-високи дори преди да могат да започнат да наддават на тегло. В резултат на това те обикновено завършват с по-ниско телесно тегло от нормалното. За да се избегнат такива обстоятелства, най-добре е да им се осигурят хранителни храни, за да получат необходимите хранителни вещества, които се изискват от организма. Ако искате помощ при вземането на решение за диетата на децата си, тогава може би е време да се консултирате с диетолог, за да ви оцени по време на процеса, само за да сте сигурни, че сте на дясната страна.

Но ако сте майка, която обича да изследва, вместо да разчита само на това, което трябва да каже професионалният наставник, тогава винаги можете да проверите статиите в списанията или да прегледате статиите за здравето на децата онлайн. Тази статия ще ви помогне да анализирате методите и стъпките, които можете да предприемете, за да увеличите теглото на детето си.

Как да спечелим тегло за децата ?:

Ето няколко от инициативата най-добрите и здравословни храни за децата, за да наддават на тегло, което можете да вземете.

• Калорийна плътна храна:

Ако искате вашето дете да получи някои допълнителни калории, тогава трябва да включите някои храни с високо съдържание на калории в ежедневното му хранене. Здраво дете от 2 до 3 години трябва да консумира най-малко 1000 калории на ден, докато децата на възраст между 4 и 8 години трябва да консумират около 1200 до 1400 калории на ден. Ако добавите около 500 калории повече в диетата на детето си всеки ден, тогава той ще може да придобие около 1 килограм тегло на седмица. Храните, съдържащи високо калорични, може да не са много хранителни, но по някакъв начин ще служат на вашата цел. Някои от децата, които имат високо съдържание на калории, са сметана, кленов сироп, сос, майонеза, масло и др. Млечните продукти като пълномаслено мляко и сирене също са с високо съдържание на калории.

• Протеин богати храни:

Протеинът е важно хранително вещество, което е необходимо за повишаване на мускулното развитие на детето и за цялостното развитие на детето. Протеинът обикновено се среща в животински продукти като пуйка, пиле, риба, говеждо и яйца. Други храни, които съдържат високо съдържание на протеини, са боб, ядки, семена и фъстъчено масло.

Виж повече: Най-добра аюрведа медицина за увеличаване на теглото

• Богати на въглехидрати храни:

Въпреки че въглехидратите не съдържат изключително голямо количество калории, той все още има около 4 калории за всеки грам, добавен към храната. Един от начините за въвеждане на въглехидрати в диетата на детето е чрез предлагане на богати на въглехидрати закуски като сушени плодове, стафиди и мюсли. Друг начин за увеличаване на приема на въглехидрати е чрез добавяне на мед или плодови нектари към пресни плодове, варени зърнени храни като сметана от пшеница или овесено брашно или ябълков сос.

Виж повече: Протеинов прах с увеличаване на теглото

• Увеличете калориите в напитката:

Майките често се оплакват, че детето им не е много голямо ядене. Дори и в такива случаи можете да помогнете да добавите калории в диетата на детето си, като увеличите съдържанието на калории в техните напитки. Плодовите сокове, стопроцентни шейкове на базата на мляко и кисело мляко съдържат около 100 калории. А плюс това е, че те съдържат и витамини и минерали. Освен това можете да си купите напитки на базата на шоколад или ванилия от местните магазини за хранителни стоки, които са наистина полезни за увеличаване на теглото на детето.

Виж повече: Фитнес съвети за увеличаване на теглото

Подгответе най-добрата диета за децата, за да увеличите количеството въглехидрати в диетата, е може би най-удобният начин за увеличаване на телесното му тегло. Но докато променяте неговия хранителен план, уверете се, че той не е лишен от други хранителни вещества, в противен случай детето може да пострада заради това по-късно.

Източник на изображението: Сток на затвора

Гледай видеото: Дебела главас БГ субс (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send