Красота и мода

Хранене с дрямка по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


може да се яде по време на бременност:

С бременността идва големият въпрос за правилното хранене. Тъй като бебето извлича всичките си хранителни вещества от майката, за бременната жена е важно да ядат здравословна диета, пълна с всички важни витамини и минерали. Много от нас имат сладък зъб и избягват да ядат захари по време на бременност поради страх от наддаване на тегло и други усложнения. Въпреки това нерафинираната захар в естествената му форма може да даде ползи за здравето. Да, познахте го правилно; за какво говорим jaggery. Много от нас не са наясно с ползите по време на бременност. Прочетете, за да научите повече за ползите от jaggery по време на бременност.

Но първо, какво е джаггери и какви са неговите видове.

Jaggery е традиционен индийски подсладител, който се произвежда в допълнение към захарта от захарна тръстика. Този традиционен подсладител е естествена смес от захар и меласа. Когато чистият избистрен сок от захарна тръстика се свари, това, което остава, като остатъка е назъбената. Качеството на заздравяването зависи от сока от тръстика, който от своя страна се определя от сорта и средата, в която се отглежда и възпроизвежда тръстиката. Ето някои от типовете, за които трябва да сте чували.

1. Jaggery на захарна тръстика:

Това е всичко между златистокафяв до тъмен цвят. В jaggery се приготвя чрез варене на сок от захарна тръстика. Екстракцията на сок от захарен трън е първата стъпка, последвана от избистряне на сок и концентрация на сок чрез кипене, охлаждане на концентриран сок и последната стъпка е последвана от формоване и съхранение. Вкусът на захарната тръстика е много сладък, с нотка на сол в зависимост от извлечения сок.

Виж повече: Може да бременни жени ядат хумус

2. Дата Palm Jaggery:

Той е известен като "karupatti". Това е подсладител, който обикновено се използва в Южна Индия и е екстракт от палмови дървета. Известно е, че има лечебни свойства и някои ползи за здравето.

3. Течен джеджери:

В повечето части на Индия обикновено се използва като подсладител в храни и напитки

Предимства на Jaggery по време на бременност:

Jaggery, известен също като "gur" е захарна тръстика от продукта. Той съдържа 50% захароза, 20% захар и влага, а останалите 10% представляват протеини, влакна и неразтворими вещества. Jaggery е натоварен с желязо, магнезий и антиоксиданти. Но, добре ли е по време на ранна бременност?
Според неотдавнашно проучване, проведено върху бременни жени, е установено, че шокиращо съотношение само на 14% бременни жени е родило здрави бебета.

Това ниско съотношение на теглото при раждане може да се дължи основно на лоша или недохранена диета в бъдещите майки. Когато говорим за здравословна диета по време на бременност, човек не може да пропусне споменаването на джагъри. Освен че е естествен източник на захар, jaggery също повишава общото здраве на бъдещите майки.

Другият вид назъбеност, която можете да ядете по време на бременност, е черната джагъри или карупати, направени от дланта. Той е известен още като палмовата захар. Черната змия по време на бременност е добра за майката и бебето. Съобщава се, че има повече хранителна и лекарствена стойност от захарната тръстика. Също така е добър източник на витамин В комплекс и също така съдържа аскорбинова киселина. Има добър вкус и има минерални соли. По време на бременността старейшините традиционно дават кашамасови смески всяка вечер от 7-мия месец в отделенията, за да облекчат бременността. Тази практика е широко следвана в Тамил Наду и черната джаггери се счита за безопасна по време на бременността.

Ето някои общи ползи от яденето на зърната по време на бременност.

Виж повече: Сирене Пармезан при бременност

1. Наблюдава кръвното налягане:

Поддържането на кръвното налягане е много критично по време на бременност и повечето от бременните жени се препоръчват диета с ниско съдържание на натрий. Jaggery помага за намаляване на съдържанието на натрий и по този начин помага за значително регулиране на кръвното налягане. Освен това оптималното кръвно налягане намалява вероятността от други заболявания, свързани с бъбреците и сърцето.

2. Намалява задържането на вода:

Задържането на вода е често срещан проблем, пред който са изправени бъдещите майки. Високото съдържание на калий в джогирането спомага за намаляване на задържането на вода и също така помага за контролиране на телесното тегло по време на бременност. Освен това яденето на яйчни зъби по време на бременност също значително намалява риска от оток.

3. Предотвратява анемията:

Консумирането на jaggery по време на бременността подобрява броя на червените кръвни клетки и по този начин предотвратява риска от развитие на анемия. Той също така повишава имунната система и осигурява незабавен източник на енергия, когато е необходимо.

4. Подпомага пречистването на кръвта:

Консумирането на оптимално количество заздравяване по време на бременност може да помогне за пречистването на кръвта чрез елиминиране на отпадъците и токсините. Това осигурява безопасност и добро здраве на скъпоценния малък човек, който расте вътре във вас.

5. Увеличава функционирането на храносмилателната система:

Храненето с назъбени зъби по време на бременност спомага за правилното функциониране на храносмилателната система. Нерафинираната захар в заздравяването насърчава секрецията на храносмилателни ензими, като по този начин намалява риска от стомашно разстройство, газове, чревни червеи и други храносмилателни разстройства. Освен това, установено е, че яденето с ядене също улеснява движението на червата и предотвратява запек.

Виж повече: Кокосова вода в бременност

6. Намалява болки в ставите:

Ако страдате от болки в ставите, скованост на ставите или някакви други проблеми, свързани с костите, тогава яденето на зъби по време на бременност може да помогне за облекчаване на състоянието. Витамините и минералите, които се съдържат в джогингите, помагат за подхранване и укрепване на костите и ставите в тялото ви.

Така че сега ние знаем ползите от консумацията на назъбени по време на бременност. Консумирането на правилното количество заздравяване по време на бременност е добро за цялостното здраве на майката и на нарастващия плод. Освен това, яденето на зъбите, докато сте бременна, също може да ви даде светеща и гладка кожа. Той не само подхранва кожата, но и предотвратява появата на пъпки, акне, петна и дори бръчки. Чувства се прекалено хубаво, за да е истина! Е, опитайте да включите jaggery във вашата бременна диета и да почувствате разликата сами.

Гледай видеото: Любовта идва полека филм 4 (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send