Красота и мода

Как да мием косата на бебето?

Pin
Send
Share
Send


Да бъдеш родител за първи път не е лесно. Макар че може да се измъчвате и да се паникьосвате, когато правите нещо нередно, вие също имате този страх за това какво може да се обърка. По-важното е, когато става дума за вана, когато бебето ви плаче повече от всякога.

Един от важните аспекти, за които повечето родители се тревожат, е измиването на косата на бебето. Докато повечето деца се чувстват неудобно главно поради намесата на сапуна, това го прави огромна задача да измие косата на бебето. За да облекчите вашите усилия и съмнения, прочетете.

Честота:

Докато мнозина продължават да обмислят как да измият косата на бебето, те забравят, че не се налага да мият косата всеки път по време на баня.

Макар че е много малко вероятно да получат мръсотията си през цялото време, тъй като те все още са малки, можете да поставите в една „бебешка коса“ в седмицата и да прекарате останалите дни в спокойствие.

Можете да споделите с бебето си, че днес не е ден на косата и може би просто ще се радвате на този факт. Оставете ги да знаят и да се насладите на вашето време.

предпазни мерки:

По отношение на друго новородено, майката тревожи по отношение на сигурността на малкия си човек е нормално. Непрекъснато се набляга на това как да къпе новороденото си дете и винаги търси най-добрия отговор! Повечето специалисти по майчинство и други акушерки предлагат да се вадят новородени бебета 2 или 3 пъти всяка седмица, като се разширява повторяемостта, когато бебето порасне.

Виж повече: Как да Масаж Бебе

Без коса?

 • Не всички бебета се раждат с коса.
 • Докато някои се раждат с много коса, някои изобщо нямат.
 • В такива случаи, как да се измие бебешка коса? Е, ако няма коса, скалпът се нуждае от измиване.
 • Сега можете лесно да измиете скалпа, като държите главата и рамото на бебето наклонени и се налива топла сапунена вода, така че да не влиза в очите.
 • След като сапунената вода влезе в очите, той / тя ще мрази една баня с глава.
 • В случай на новородени, не добавяйте сапун във водата до четири седмици, докато сапунът не реагира на кожата като такава.

Как да мием косата на бебето?

В случай на новородени, най-добрият начин е да използвате гъба. Поддържайки главата и раменете и го накланяйте леко, леко нанесете гъбата върху косата, докато стане чиста. След около четири до пет седмици ще трябва да включите шампоан в рутинното миене на косата на бебето.

Виж повече: Скъсяване на бебето

Вземете шампоан, предназначен за бебета, след това намокрете косата с гъба и добавете няколко капки шампоан върху главата и масажирайте главата бавно и леко натрупайте пяната. Като държи главата си наклонена с подкрепа, налейте вода върху главата, за да избегнете появата на сапун в очите. Също така, уверете се, че всички шампоани се измиват, преди да увиете ваната.

Има причини, поради които много хора не харесват времето за миене на бебешки коса. Вашето бебе обикновено започва да плаче срещу измиване на косата, ако е имало шампоан в очите или устата си или се страхува от вода като цяло. Въпреки това, може да бъде болка, ако им е трудно да седят в банята.

Ако се сблъскате с такива моменти, можете да опитате и да разсеете бебето с някаква пяна и можете да поставите някои върху себе си, което го прави интересно и интерактивно. Можете също да опитате и да добавите някои играчки и кукли в банята, при условие, че те не са нещо, с което бебето ще се задуши и ще покаже, че дори играчките се къпят.

Ето как можете да къпете бебешките си коси:

 1. Внимателно поставете бебето си на кърпа и премахнете дрехите едновременно, особено ако е студено.
  В случай, че използвате вана, уверете се, че сапунът и шампоанът са готови и наблизо.
 2. Уверете се, че подкрепяте бебето с лакът и държите главата на бебето над водата и се уверете, че тялото е в контакт с водата.
 3. Внимателно намокрете косата на бебето с малка купа или чаша.
 4. Добавете няколко капки шампоан към главата на бебето и леко масажирайте шампоана.
 5. За да измиете шампоана, внимателно наклонете главата на бебето назад и започнете да изплаквате косата с малки количества.
 6. За да изсушите косата на бебето, изсушете косата с мека кърпа и използвайте четка от мека четка, за да почистите косата на бебето.
 7. Майките, които нямат вана за бебета, са използвали чисти мивки. Традиционно в Индия жените поставят бебетата на краката си и с главата на бебето към коляното.

Виж повече: Как да се къпе бебе

Направете няколко рога и фигури на косата си и ги покажете на огледалото и ги накарайте да искат повече. Това ще ви помогне да измиете косата и да изпеете добре.

предпазни мерки:

Проучванията показват, че нормалното докосване може да доведе до засилено физиологично, субективно, ентусиазирано и социално подобрение. Освен това, приятните и познати аромати подобряват състоянието на ума, спокойствието и остротата на бебето.

Подобно на детските масажи, къпането на бебета с топла вода може да ги подготви за спокойна нощна почивка.

Въпреки, че не е трудно да се види как да се изкъпе детето, това е от съществено значение да се разпознае какви предмети да се използват в това!

Въпреки че може да обичате само един горещ душ, детето ви вероятно ще го смята за още едно шокиращо ново изживяване и това, което те не харесват много. Ако е така, дръжте къщата на къщата и ги подсушете и в удобно облекло толкова бързо, колкото можеше да се очаква при тези обстоятелства. Нещо повече, не се учудвайте, ако голямото издуване на пелените се случи съвсем скоро след като сте я подготвили за лосион, прах и дрехи; фиаките за пелени след душа изглеждат като опит за промяна на душата при неопитните родители.

Гледай видеото: Къпане на бебето и детето от 0 до 2 години (Октомври 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send