Красота и мода

Глад за храна по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


„Няма по-голямо добро в целия свят от майчинството. Влиянието на майка в живота на децата й е извън изчисленията. ”
- Джеймс Е. Фауст

Жените са прекрасни същества! Те са толкова грациозни, топли и любезни. Самият факт, че те украсяват живота ни по много начини, ни кара да оценим дизайна на създателя. Може би Бог е бил твърде либерален с подаръците си за хората! Сред множеството роли, които една жена поема през целия си живот, ролята на майката е най-известната. В своите толкова загадъчни начини Бог избра жените да бъдат източник на живот, роля, която е длъжна да изпрати най-упорития аскетист в пристъп на завист. Както правилно посочва Джеймс Е. Фауст, най-доброто добро на целия свят е в майчинството.

Бременността е една ситуация, която всяка жена желае да бъде в един момент от живота си. Това я кара да се чувства пълна. Но това е трудна фаза от живота на всички жени. Започвайки от физически и обичайни промени към психологически, тези промени могат да се видят през цялото време на бременността. Когато настъпи бременност, една от най-невинните, но най-странните промени в психологията на жените е неестественото желание за определени храни. Имаш го в ума си, тя го има в устата си! По време на бременността тялото претърпява промяна в хормоналния и хранителния баланс. За да се компенсира промяната, тези апетити са средствата на тялото за възстановяване на равновесието.

Най-добър апетит за храна по време на бременност:

Виж повече: Здравословна бременност

Поглеждаме към най-често срещаните в храненето жени, които жената може да има на различни етапи от бременността.

лед:

Това, което може да ни се стори доста странно, Бременните жени обичат да копаят кубчета лед. Макар да няма научна основа за такова желание, обикновено се смята, че бременните жени страдат от кратки пристъпи на анемия по време на фазата. Често срещан симптом на анемия е възпаление на устата и езика. Ледът се стреми да осигури облекчение от възпалението.

Шоколадови бонбони:

Ние всички обичаме да проникнем в шоколади! Но е странно, когато виждате бременна жена да се похвали с много шоколад повече от достатъчно за двама-трима души. По време на бременността тялото на жената е подложено на хормонален дисбаланс. Консумацията на шоколад освобождава хормоните „Допамин“ в тялото, донякъде неутрализирайки ефекта на дисбаланса.

Пикантни храни:

Храни, на които се прибавят подправки, които биха могли да изхвърлят душата от нормален индивид, вълнуват бъдещата майка. Поради наличието на капсаицин, който е нервен стимулант, тези храни увеличават съдържанието на адреналин в организма в миг. Това е донякъде желателно за бременната жена, водеща иначе заседнал начин на живот.

Виж повече: Диетични планове за бременни жени с наднормено тегло

туршия:

Въпреки че аргументите са в полза на жените с дефицит на натрий, няма доказателства защо бременната жена жадува за кисели краставички. Повечето биха се съгласили с факта, че вкусът на киселите краставички е добре дошла промяна за вкусовите рецептори, които иначе са свикнали с „здравословните храни“ през тези месеци.

Картофен чипс:

Още веднъж, те имат високо съдържание на сол. Те са лесни за набавяне, хрупкави и задоволяват солената храна по време на бременност. В допълнение, те са най-добрите опции за отстъпване, когато наблюдавате скучните ежедневни сапуни на дивана, мислейки какво да назове вашето бебе!

лимон:

Луди, тъй като техните хранителни фетиши са, не е необичайно да видиш бременна жена да отреже лайм и да стисне сока в устата й. Доста подобно на апетита за кисели краставички в началото на бременността, наличието на лимонена киселина в лимона добавя към остър зинг на вкусовите рецептори.

Сладолед:

Зареден със захари и няколко допълнителни калории, богатият и кремообразен сладолед е на върха на класациите на бременните жени. Нищо чудно, че виждате бременна жена да се кара с часове до най-близкия салон за сладолед да има любимата си ванилова шишарка. Той също така помага за охлаждане на блуса на майчинството!

Кафе:

Кафето съдържа кофеин, друг нервен стимулант, който повишава настроението и зарежда летаргичното тяло. Въпреки, че лекарите не препоръчват кафе по време на бременност, кой може да посмее да дойде между кафе и бременна жена? Все още консумацията на кафе трябва да бъде под строг контрол по време на бременност.

Виж повече: План за бременност Диета Първи триместър

Сода:

Бременните жени често се оплакват от неприятно усещане, когато се събуждат сутрин. Газирането на содата обещава да уреди неприятността поради концентрираното присъствие на въглероден диоксид. Въпреки това, газираните напитки, съдържащи кофеин, трябва да се избягват.

Плодове:

Един от най-здравословните хранителни желания, докато са бременни, плодовете са богати източници на витамини и минерали. Бременните жени жадуват за плодове предимно за цитрусови храни като портокали и манго. Потреблението на други плодове като диня, грозде и ябълки е еднакво освежаващо и полезно през месеците на бременността. Това е прекъсване на всички нежелани храни по време на бременност.

Млечни продукти:

Не е изненадващо, че майката, която скоро ще бъде кърмеща, ще жадува за млечни продукти като мляко, сирене, кисело мляко и избистрено масло. Млечните продукти са богати източници на калций и протеини, което е от изключителна важност за растежа на плода и майката.

Плодови сокове:

Няма нищо по-хубаво от горещ ден на жар и бременна жена, жадуваща за плодови сокове. Тази здравословна мания може да изглежда странна за мнозина, ако преди не сте били голям фен на плодовите сокове. Но плодовете са натоварени с витамини и минерали и няма никаква вреда в гълтането на чаша доброта.

Сол:

Макар технически да не е храна, но кой го е грижа, когато бременната жена се обръща с главата си повече от нормалния прием на сол? Прекомерната консумация на сол е вредна!

Месо:

Месото, особено червеното месо е една от най-често срещаните апетити за бременни жени. Той е богат източник на протеини, калий и желязо. Консервираното месо трябва да се избягва, за да се ограничи жаждата за солена храна по време на бременността, тъй като консервираното месо е покрито с високо съдържание на сол.

Оцетът:

Когато маринован апетит излиза от ръка, оцет идва на помощ на бременни жени. Тъй като и двете са богати на лимонена киселина, оцетът е идеалният наследник на туршия.

Давай напред, да се отдадеш на любимото си желание, без да се чувстваш виновен за осъдителните очи на приятели и семейство. В крайна сметка да бъдеш бременна жена никога не е лесна задача и ти си кралицата на момента. Подарете си себе си като един!

Гледай видеото: 10 храни, които здравите хора ядат (Може 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send