Красота и мода

7 Известни музеи в Хайдерабад с изображения

Pin
Send
Share
Send


Хайдерабад е столицата на Telangana, която някога е била управлявана от Mughals, Nizams и Qutub Shahis. Този град е известен с това, че е един от най-добрите градове за обиколка по цял свят заради своите паметници, джамии, храмове и други забележителности, които си струва да бъдат посетени. Той също така разполага с редица музеи, което прави града по-важен за туристите.

Красиви музеи в Хайдерабад със снимки:

Ето списък на известните музеи в Хайдерабад, Телангана, Индия.

Музей Салар Юнг:

Музеят Салар Юнг е най-известният музей в Хайдерабад; Намира се в южния бряг на река Муси. В музея са включени антики от страната и по целия свят, които записват обекти дори от първи век. Известно е, че този музей има повече от 43 000 исторически неща и 47 000 печатни книги и 9 000 ръкописа. Освен тях има скулптури, картини, текстил, самолети, дърворезби и др. От Китай, Непал, Египет, Япония, Северна Америка и др.

Surendrapuri:

Музеят Surendrapuri не е точно в Хайдерабад, а малко в далечината. Този музей е създаден, за да разпространи информираността за индийската митология и индуската митология. Kunda Satyanarayana е създал този музей и го е кръстил след Surendra, от който получава и името. Тя включва реплики на над 100 известни храмове в цялата страна с изобразена собствена митологична история.

Виж повече: Музей в град Бангалор

Градски музей:

Градският музей на Хайдерабад се намира в двореца на Пурани Хавели, който е официалната резиденция на Низам. Музеят е създаден в чест на последния Низам на държавата; в момента се използва и като училище за промишлено обучение. Музеят е известен със стилните си теракотни фигурки на Европа, монети от периода на сатавахана, съхранявани стари предмети, които показват царуването на низамите, както и подаръци и спомени, които са им дадени с благодарност и уважение.

Държавен музей Телангана:

Държавният музей на AP се намира в обществената градина на Хайдерабад. Той има ярък и свеж поглед към културата на държавата Андра Прадеш. Тя е най-старата от всички, но много добре поддържана, за да се съхранява наново. Археологът Хенри Кузенс е изследвал мястото през 19-ти век, а по-късно е разкопан от низам, който е решил да постави обектите в музей, за който е бил построен.

Виж повече: Музеи в Колката

Музей на науката Бирла:

Музеят на науката Бирла, създаден от строителен инженер г-н П. А Сингаравелу, се състои от 5 различни „научни центъра“, които си заслужават да пътуват. Те са един музей, планетариум, художествена галерия, център на науката и „динозавър“.

Природо-научен музей:

Музеите на Низам и Салар Юнг са популярни и имат най-много туристи, които ги посещават, но Музеят на естествената история показва друга страна сред всички останали музеи. Не само туристите, а хората, които живеят в града, също трябва да вземат време и да посетят музея, защото това, което го прави уникален, не са историята и културата, а животните и различните същества, които са направили своя дом в тази страна. Природонаучните музеи се фокусират върху живота на животните, живи и изчезнали. Пълнените копия са направени и са изобразени така реалистично, че човек не може да разбере, че това не е реално, на пръв поглед.

Виж повече: Музеи в Делхи за деца

Музей на автомобилите Sudha:

Най-уникалният музей в Хайдарабад е Музеят на автомобили Судха, изработен от изключително остроумен притежател на световния рекорд на Гинес, г-н К. Судхакар, който е опитен в създаването на превозни средства. Беше запален в хобита с коли и велосипеди от училище и беше направил свой собствен мотор, когато беше на 15 години. Докато той се занимаваше с висше образование, успя да направи и четири колела. Този музей се състои от различни предмети, оформени като каска, легло, писалка, които всъщност са превозни средства.

Следващия път, когато планирате пътуване до Хайдерабад, не пропускайте тези красиви музеи. Хареса ли ви тази публикация? Оставете коментарите си.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Гледай видеото: The Great Gildersleeve: Bronco and Marjorie Engaged Hayride Engagement Announcement (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send