Красота и мода

Как да направим маникюр у дома?

Pin
Send
Share
Send


Живеем в един много зает свят. Всеки ден има натоварен график. Ако сте студент или тийнейджър или дори работеща жена или майка, понякога е много ефективно да не отидете в салон и да останете назад и да направите своя маникюр. Това може да спести време и да прекъсне разходите ви.

Искате ли да знаете 9 прости стъпки, за да направите прекрасен маникюр у дома?

Стъпка 1: Премахване на старите лакове за нокти

Премахване на всички лакове за нокти с ноктите с добро качество за премахване на лака за нокти. Твърде много използване на лакочистител може да изтрие ноктите от естественото си масло. Така че използвайте препарат за премахване на добро качество, защото от едната ръка ще се нуждаете от по-малко количество препарат за отстраняване на петна от лак за нокти и в същото време няма да направите ноктите си крехки.

Виж повече: Как да направим Пиърсинг

Стъпка 2: Оформяне на нокти, полиране и полиране

Закопчайте ноктите до желания размер. Сега напишете ноктите, за да им дадете желаната форма. Можете да им дадете различни форми като правоъгълни, овални, заострени и правоъгълни със заоблени ръбове и т.н. Това ще зависи от това, което предпочитате. Препоръчваме ви да използвате пила за нокти в една посока за по-гладки ръбове. Сега използвайте буфера си, за да оцветите повърхността и ръбовете. Това ще осигури ноктите с естествен блясък.

Стъпка 3: Натискане на кожичките

Направете смес в купа с 5 чаши вода до 1 чаена лъжичка от редовния си шампоан. Хубаво е, ако имате бутилка със специален накис за нокти, можете да използвате нормалния си шампоан. Сега натопете пръстите си в нея за 10 минути. Вашите кожички ще станат меки. Сега използвайте притискател за кутикула, за да натиснете малко кожичките обратно. Уверете се, че не притискате прекалено много кожичките, защото тогава вие всъщност изтръгвате защитното нещо от ноктите си. Кутикулите всъщност дават сила на ноктите ви. Знаете ли това преди?

Стъпка 4: Почистване и ексфолиация

Вземете лек ексфолиант и ексфолирайте ръцете до китката. Сега почистете ръцете с вода. Изкарай го. Накиснете и подсушете в чиста кърпа. Сега използвайте малко лосион за ръце на пълни ръце или можете да използвате няколко капки зехтин. Ако прескочите стъпката на ексфолиация, тогава използвайте малко зехтин или крем за кутикула върху ноктите, само след като сте накиснали ръцете си със сапунена вода. Това е един от простите маникюри у дома.

Виж повече: Как да правим френски педикюр у дома

Стъпка 5: Нанесете основен слой

Време е да се нанесе основен слой. Нанесете поне 2 слоя от основата, за да придадете здравина на ноктите. Основата осигурява защита на ноктите ви. Вместо нормална основна мазилка, можете да използвате специален основен слой, известен като основата за укрепване на ноктите, ако ноктите ви са крехки.

Стъпка 6: Приложение за лак за нокти

Нанесете любимия си лак за нокти или пригответе хубав дизайн за нокти.

Виж повече: Как да се грижите за ноктите си

Стъпка 7: Приложение на най-горното покритие

Нанесете два слоя покритие, за да защитите маникюра си.

Стъпка 8: Почистете Edges Perfect

Вземете малко парче памук и го увийте около клечка за зъби или вземете памучен тампон на пазара и го потопете в ацетон или препарат за отстраняване на лак за нокти. Почистете краищата на ноктите перфектно, за да се отървете от петна от лак за нокти.

Виж повече: Как да избелим ноктите естествено

Стъпка 9: Съвет

За да запазите ноктите си в лъскаво и силно състояние, масажирайте маслиновото масло през нощта върху ноктите и кожичките.

Там идете перфектно направен маникюр в стил салон вкъщи. Така че ще прекарате ли тези допълнителни пари в салон следващия път?

Надявам се, че харесваш този прост маникюр у дома. Оставете вашите отзиви!

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Гледай видеото: Как да си направим класически френски маникюр. Easy and classy french manicure (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send