Красота и мода

Как да използвате сода за печене за белези от акне?

Pin
Send
Share
Send


Акнето е постоянен проблем, с който се сблъскват най-вече хора на възраст между 15 и 21 години, след което тя намалява бавно. Но за някои хора този проблем е постоянна грижа, защото продължава по-дълго от необходимото и се появява в огромни количества, които не могат да бъдат отстранени толкова лесно. Има, макар и няколко много добре известни домашни средства за акне, независимо дали са леки или тежки. Тези домашни средства са предавани от поколение на поколение и е добре известно, че ви помагат да се отървете от това ненужно дразнене. Много пъти на хората им е трудно да излизат навън поради акне, което продължава дори и след постоянно лечение. Дадени по-долу са няколко съвета за използване на сода за хляб като домашно средство за отстраняване на акне ефективно

Как да използвате сода за печене на акне:

Тук са методите и употребите на сода за печене на белези от акне, както следва.

PH балансиране:

Сода за хляб е голямо средство за балансиране на РН, което е основната причина за акне. Той действа и като киселина, и като основа, която е идеална за балансиране на нивата на РН на кожата. Неравномерните нива на РН са основният проблем за акне, който лесно се коригира със содата. Директното прилагане на сода за печене върху кожата ви е доста безопасно, но използвайте вода като разредител, за да поддържате кожата чиста и здрава.

Виж повече: Ябълков оцет за белези от акне

Сода маска за печене:

Сода маска е най-добрият начин за лечение на акне върху кожата, като използвате сода за хляб. За да направите маска за печене сода всичко, което трябва, е сода и вода. Първо се нуждаете от добро количество сода за хляб, която трябва да се смеси с почти равно количество вода, така че сместа да е гъста. След това нанесете тази смес върху лицето си и изчакайте 20 минути. След това измийте сместа с чиста вода и изсушете лицето си. Повторете този процес два пъти седмично за най-добри резултати. Това е най-добрата маска за използване на сода за печене на акне.

Сода за хляб

Ако страдате и с двете пъпки по тялото ви, които могат да включват обрив или неестествен растеж, тогава вземането на сода за хляб със себе си е най-добрият вариант. Смесете няколко лъжички сода за хляб с вода и вземете вана с разтвора. Опитайте се да избягвате използването на сапун по време на тези сесии, за да получите най-добри резултати. А содата за изпичане ще помогне да се оправи химическия дисбаланс на кожата ви и трябва да се направи поне два пъти седмично, за да се постигнат най-добри резултати. Сапунът трябва да се избягва, защото може да реагира с хлебната сода, когато се прилага.

Виж повече:Как да използвате витамин Е масло за акне

Бъди внимателен:

Сода за печене може да причини изгаряне на очите или кожата ви, затова бъдете внимателни, винаги проверявайте разтвора на ръцете си, преди да го използвате, така че да можете да бъдете внимателни по всяко време. Сода за печене няма трайни или трайни ефекти върху тялото ви, така че можете да я използвате с малко по-малко притеснения. Опитайте се да държите очите си затворени през цялото време, така че содата да не влиза, което води до изгаряне и дразнене, което е нежелан фактор, когато се опитвате да се отървете от акне.

Тестване:

Тестването е основна необходимост, когато се използва сода за печене, тъй като някои хора имат чувствителни кожи, които реагират с хлебната сода, когато се използват върху кожата. Винаги е необходимо да проверявате малки количества сода за печене върху кожата, за предпочитане ръката ви, преди да използвате цялото решение, така че да знаете дали кожата ви е съвместима с содата за печене или не. Ако кожата ви не е съвместима и содата за печене причинява усещане за парене, тогава няма друга възможност да посетите дерматолог за помощ с акне. Винаги е по-добре да бъдеш безопасен, отколкото да съжаляваш, когато се занимаваш с въпроси на кожата ти.

Виж повече: Предимства на масло от чаено дърво за акне

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: FROTTEZ CECI SUR VOS CHEVEUX, 15 MINUTES AU SOLEIL ET REVELEZ LEUR COULEUR NOIR INTENSE (Юни 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send