Йога

Какво е Шакти Йога - Пози и Ползи

Pin
Send
Share
Send


Думата Шакти е санскритска дума, която говори за енергията, която съществува във всички човешки същества. Той мотивира да ви помогне да откриете силата, която притежавате. Качеството на това изкуство е динамично, забележително и много грациозно. Той се практикува по целия свят и има различни центрове в Лондон, Флорида, Ню Йорк, Ченай, Мумбай, Харидвар и др.

Позиции на Шакти Йога:

Основната идея и разбиране на тази практика на шакти йога е споделена по-долу със снимки.

1. Йога Шакти Мат:

За да практикуваш Шакти йога, трябва да използваш Шакти мата. Поставете го на леглото или друга повърхност, която е много мека. Можете също така да поставите кърпа или мека възглавница под врата си. Легнете в такава позиция, че кожата ви да влезе в контакт с всички акупресурални точки на тялото ви. Отпуснете се и направете няколко вдишвания.

2. Позиция на задна позиция:

Първата и най-основна позиция в Шакти Йога лежи по гръб. Това ще помогне да се стимулират акупресура точките и нервите, разположени на прешлените на гръбначния Ви стълб. Най-добре е да държите възглавницата под врата си, докато правите това. Дръжте краката си все още на пода. Дишай дълбоко.

Виж повече: Какво е Садхана Йога

3. Позиция на челюстите:

За да направите позицията на челюстта, просто поставете бузата си върху шатито. Можете да използвате тънък парче плат между лицето и табуретката. След няколко пъти сте направили това, кърпата може да бъде премахната. Тази позиция ще подмлади лицето ви и ще премахне всички напрежения в областта на челюстта и шията.

4. Позиция на ръката:

За да направите позицията на ръката, трябва да лежите по гръб на шатито и да поставите двете си ръце в подмишниците си в противоположните посоки. По този начин ще можете да постигнете баланс в мозъка си и способността ви да медитирате по-добре ще се увеличи. Шати мат е идеален за практикуване на йога.

Виж повече: Йога Трийога

5. Позата на третото око:

За да направите третата поза на очите, лежете върху подложката на Шакти и поставете ръцете си върху двете очи. Вдишайте и издишайте внимателно. Това ще внесе сияние в лицето ви и също ще намали вашия мисловен процес. След това ще се чувствате спокойни, подмладени и много свежи.

6. Лашанти позиция:

За положението на лашанти, трябва да поставите двете си ръце на гърдите; едната ръка трябва да е над другата. Тя ще отвори чакрата, ще успокои сетивата ви и ще успокои емоциите ви. Тази позиция е много добра за тези, които биха искали да бъдат по-състрадателни и любезни към другите.

Виж повече: Интегрална Йога Хатха

7. Маха Шавасана:

Маха шавасана е добър за гърба, задните части и врата. Тя ви помага да се отпуснете по-добре и увеличава силата и енергийните нива в цялото ви тяло. Това е една от най-често срещаните асани, практикувани от Маха Шакти йоги, тъй като е най-лесната позиция да се направи и ви помага да постигнете добро и дълбоко ниво на медитация.

8. Shom Datta Asana:

Shom Datta Asana работи на стомаха, краката и бедрата ви. Тя отваря дишането ви и е чудесен начин да извадите вътрешния огън в себе си. Това е едно от най-важните и важни позиции за тези, които ежедневно практикуват йогашакти.

Виж повече: Йога Асани и техните ползи

9. Предимства на Шакти Йога:

Шакти Йога ви помага да събудите истинския си дух. Той има различни стилове, които ви помагат да преодолеете различни емоционални и физически предизвикателства, пред които се изправяте. Тя подобрява вашата личност и ви прави смирени и кротки. Колкото по-ефективни сте в тази област, толкова по-добри резултати ще получите.

Изображения Източници: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Как да повишим женската си енергия чрез йога - Яна в Рефреш на Женствеността! (Може 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send