Красота и мода

9 Най-добри сценични места в Индия

Pin
Send
Share
Send


Разнообразната култура на Индия я прави една от най-популярните туристически дестинации. От архитектурната красота на големите империи и династии до живописната красота на равнините и планинските райони, Индия има своя дял от величието да предложи. Всяка държава има своя уникална привлекателност, която привлича посетителите и туристите да опознаят тази земя с история и красота.

Водопади Хогенаккал - Ниагарските водопади на Индия:

Закътано в Тамил Наду е оживено село, наречено Хогенаккал, което е особено известно със своите водопади. Водопадите Хогенаккал, състоящи се от поредица от водопади, се считат за собствения Ниагарски водопад в Индия. Смята се, че водата, произхождаща от река Кавери, има лечебни способности, дължащи се на Кавери, която тече през гора от билки, преди да стигне до Хогенаккал. Освен че е чудесно място за пикник, Hogenakkal е и известен спа край река, където можете да се насладите на успокояващ масаж сред рева на водопадите или да се возите в корал през реката до подножието на могъщия водопад за сърце. спиране на опита.

Храмът на лотоса - Тадж Махал на съвременната Индия:

Разположен в Ню Делхи, храмът Лотос е един от най-поразителните и впечатляващи архитектурни структури на бахайската вяра. Храмът, изграден във формата на частично отворен лотосово цвете, е завършен през 1986 година. Мраморизираният храм, стоящ сред озеленен двор, е дом на бахайските богослужения, който е отворен за хора от всички касти и вероизповедания. Път с красиви извити бастури обгражда храма заедно с мостове и стълби, обграждащи девет басейна, които представляват плаващите листа на лотоса. Храмът е истинско място на мир и красота.

Виж повече: Живописни места в Керала

Форт Читоргар - Гордост на Раджастан::

Форт Читоргарх в княжеското състояние на Раджастан е най-голямата и величествена крепост в цяла Индия и вдъхновение за туристите и писателите през вековете. Крепостта, по-рано управлявана от Чатарски Раджпути на Мевар от 7-ми век, се простира на хълм, покриващ площ от 691,9 дка. Крепостта, украсена с исторически дворци, храмове, порти и две изтъкнати церемониални кули, представлява величествената красота на една отминала епоха, която я прави „Гордостта на Раджастан” и насладата на всеки посетител.

Долината на цветята - легло от рози:

Намира се в щата Уттаракханд е национален парк, който е пламнал слава на диви цветя, разположени в високата хималайска долина. Долината на цветята, както е известно, заобиколена от вълнообразни хълмове, ви пренася в приказна земя, където рог на изобилието от цветя като рози, ирис, теменужки, орхидеи, примули, макове, маргаритки, невен и анемони маркират тази долина. Долината на цветята, обявена за национален парк през 1982 г., е обявена за национален парк през 1982 г. и е обявена за обект от световното наследство.

Остров Хейвлок - Красота и плаж:

Отдайте се на красотата на остров Хейвлок, един от най-посещаваните Андамански и Никобарски острови. Остров, известен с девствените си плажове, гмуркане и спокойна атмосфера, е абсолютна туристическа наслада. Никъде другаде не можете да плувате със слон като в Хейвлок, където „Раджан“ единственият плувен слон в океана забавлява туристите с плуване и гмуркане с шнорхел.

Дал Лейк - бижуто на Сринагар:

Най-живописното място в цялата Джаму и Кашмир трябва да бъде езерото Дал, разположено в лятната столица на Сринагар. Второто по големина езеро в щата е “Бижу в короната на Кашмир”. Великолепното езеро е обградено от булевард с хотели, паркове, ресторанти и магазини. Домашните лодки и шикарите, които обикалят езерото, предлагат невероятна гледка към езерото и околните планини, особено по време на залез слънце.

Chikmagalur - Земята за кафе в Карнатака:

Chikmagalur е целуна слънце долина в Карнатака, която изобилства с естествена красота. Оградена от буйна зеленина с доминиращи в ландшафта кафенета, долината се радва на статут на първо място за успешна плантация на кафе в Индия. Чистият въздух и живописна красота правят Chikmagalur една от най-желаните туристически дестинации в Индия.

Форт Бекал - изоставена слава:

За тези, омагьосани от мистерията и величието на старите исторически крепости, Бекал Форт със сигурност ще задържа вашето очарование. Разположен в щата Керала, той е най-големият и най-добре запазен форт. Построен на хълм с изглед към морето Лакшадвееп, крепостта с неговите морски бастиони, подземни тунели и наблюдателна кула, която предлага панорамна гледка към огромния океан, изглежда свежа от една приказка.

Sar Pass - райът на трекера:

Sar Pass в долината Parvati в Химачал Прадеш е рай за туристите. На надморска височина от 14 000 фута, преходите до Sar Pass са станали възможни от Асоциацията на младежките хостели на Индия. Докато правите прехода, красивите гледки на снежните планини и свежият мъглив въздух ви кара да си оставите с нова сила.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: World Cup of Folklore Veliko Tarnovo 2018 Official Film HD (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send