Красота и мода

Как да се отървете от пъпки с цинк?

Pin
Send
Share
Send


Страдате от акне проблем? Знаете ли как да използвате цинк за акне ?. Акнето е преобладаващ проблем, който всички сме преживели в нашия юношески качулка. За съжаление, за някои възрастни, акне все още е голям проблем. Те са дълбоко вкоренени в кожата и често предизвикват много неприятности за по-голямата част от годините. За това много много хора, някои известни козметолози са се присъединили към борбата срещу трудните петна по лицето ви.

От друга страна, вашата баба винаги е говорила високо за това как химикалите са нищо в сравнение с органичните продукти и затова са разкъсани между двете, които все още не сте уредили за най-добрия си метод. По-новото проучване показа, че цинкът и акнето не могат да бъдат приятели. В тази статия обсъждаме как да използваме цинк за пъпки.

Какво е акне?

Акнето е малка недостатък или обриви, обикновено се появяват на лицата ви, които са дълбоко седнали във вътрешните слоеве на кожата ви. Акнето може да бъде резултат от хормонален дисбаланс или някаква форма на алергия, но какъвто и начин да го кажем, акнето е силно нежелано. Понякога тези акне стават червени или се подуват и в резултат на това при пристигането ви се поставя по-тежка маркировка върху кожата.

Какво е цинк?

Цинкът е сребристо сив или бял елемент, който може да се използва за покриване на желязо или предпазваща стомана. Работата е в това, че тялото ни изисква цинк, но органичните и здравословни видове, които произхождаме от храната. Този цинк, който коагулира в нашето тяло, може понякога да изпадне от необходимите нива. В резултат на това се появяват много симптоми. Един от най-забележителните симптоми за цинк може да бъде изсушаване на кожата или скалпа, както и изпъкнало косопад. Много много изследователи казват, че хората, склонни към акне, обикновено могат да имат дефицит на цинковото съединение в тялото си.

Виж повече: Контрол на раждаемостта, който помага на акне

Защо цинкът е ефективен срещу акне?

Цинк ли е добър за акне?

Отговорът е Да!

Проверете това са основните причини да знаете защо цинк помага при лечението на акне:

 1. Обикновено акнето се причинява от възпаления на възлите или източниците, поради които възпалението се появява на външната кожа. Сега цинкът има съединение, наречено хистамин, което ви помага да контролирате тези възпаления, като по този начин намалявате подуването на циреи в лицето ви. Зачервяването също се съдържа в процеса.
 2. Има причина, поради която лимоните и лаймите и витамин С са предпочитани за акне. Това е, защото тези продукти са отлични антиоксиданти, които още веднъж помагат за намаляване на подуването или възпалението на мастните жлези в нашето тяло. Цинкът също е голям антиоксидант и следователно помага да се контролира излишното производство на масло.
 3. Тестостеронът в нашето тяло причинява прекомерно производство на себум или масло, което привлича бактерии, които след това водят до реакция, като резултатът е акне. Известно е, че цинкът се бори с тези пъпки, които причиняват бактерии, за да помогнат на акне.
 4. Известен е фактът, че избухвате повече, когато нивата на стрес в тялото ви се покачат. Тук цинкът помага за поддържане на нивата на стрес в организма Ви чрез някои хормонални обмени, така че да можете да се справите с проблемите си с акне без стрес.
 5. Цинкът е известен като DHT блокер, където цинкът всъщност ви помага да се преборите с акне, като намалявате ефекта на хормоналния дисбаланс в тялото. Цинкът във вашата система няма да позволи на хормоните да ви засягат.

Виж повече:Акне и сяра

Цинкът е минерал, който е важен за поддържане на здрава кожа и предотвратяване на акне. Въпреки това, цинкът не може да се използва самостоятелно като лечение на акне. Докато ние можем да доставим цинк от някои от хранителните източници, лечението на акне може да се направи с помощта на кремове, захранвани с цинк.

 • Крем от цинков оксид:

Това е най-доброто лечение за акне, направено с помощта на цинк. Чрез използване на отделен крем от цинков оксид, който не съдържа минерали, парабени и други добавки, може да се отървете от акне. Този крем трябва да се нанесе през нощта върху засегнатите райони. Чистият цинков оксид е най-добрият цинк за акне.

 • Маски от цинков оксид:

Използването на маски, които се вливат с цинков оксид, също може да работи чудесно за лечение на акне. Обикновено такива маски се правят с глина, която може да изчисти кожата от акне. Най-добре се използва като нанесете маската върху чиста кожа и я оставите за 20 минути преди измиване.

 • Цинкови орални добавки:

Оралните добавки на цинк са друг ефективен начин за лечение на акне. Тези над контра хапчета могат да намалят акнето и да предотвратят бъдещия растеж. Приемането на тези хапчета може да намали възпалението, зачервяването на кожата и дразненето, причинено от акне. Те трябва да се приемат по препоръка на лекар.

Най-добрите източници на цинкови храни за борба с акнето:

Дефицитът на цинк може да бъде един от факторите, които причиняват акне. Цинкът е важен за поддържане на хормоналните нива на тялото. Липсата на цинк или ниските нива на цинк могат да увеличат тежестта на акне. Препоръчително е човек, податлив на акне, да консумира най-малко 40 мг цинк на ден. Тези храни са естествени и са с високо съдържание на храна. Ако искате да постигнете здравословна, без акне кожа, важно е да консумирате балансирана диета, която се състои от богати на цинк храни

По-долу са някои от най-добрите източници на цинкови храни:

 • спанак
 • говеждо месо
 • Ленено семе
 • Кафяв ориз
 • Слънчогледови семки
 • Миди
 • скарида
 • Фасул
 • Чесън
 • фъстъци
 • Яйчни жълтъци
 • Тъмен шоколад

Как знаете, че вашето тяло няма цинк?

Дефицитът на цинк е състояние, при което в организма липсва цинк или няма необходимите количества цинк. Основните симптоми за идентифициране на дефицит на цин са:

 • Тежки акне
 • Загуба на апетит
 • Лош имунитет
 • летаргия
 • Косопад
 • Отслабване
 • Бавно заздравяване на рани
 • Лезии върху очите и кожата
 • Бавен физически растеж
 • Намален метаболизъм

Ако страдате от персистиращи прекъсвания на кожата, има вероятност това да е дефицит на цинк. Въпреки консумацията на естествени храни, богати на цин, може да има ниска абсорбция на цинка. В такива случаи добавките на цинк могат да помогнат при снабдяването на организма с адекватни нива на цинк. Тези лечения обикновено са химически базирани и следователно те трябва да бъдат изпробвани след консултация с лекар. Кажете сбогом на акне завинаги с чудотворните ползи от цинка!

Виж повече:Лазерно лечение с пъпка

Гледай видеото: НАЦЕПЕНИ ЪГЪЛЧЕТА НА УСТНИТЕ - причини и лечение (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send