Красота и мода

Симптомите и причините за алергията на кожата

Pin
Send
Share
Send


Най-големият орган на нашето тяло, кожата е просто пластово покритие за най-вътрешните органи, което е едновременно деликатно и ценно. Тази кожа на дневна база е изложена на света, пълен с прах, UV лъчи, вредни патогени, екстремни слънчеви лъчи и сухи ветрове и много други. Това може да накара кожата да реагира или да предизвика реакция, която да доведе до зачервяване на някои части, сърбеж, придружен от лющене или обриви. Този термин е след това в медицински термини, известни като кожни алергии.

Когато кожата реагира с нещо, което не е съвместимо с клетките на кожата, то може да предизвика реакция между двете, които цъфтят под формата на раздразнения, обриви и суха люспеста кожа. С това възможността за сърбеж идва ръка за ръка. Веднъж издраскани, се появява нова блистерна инфекция, която оставя неприятна следа. Въпреки това, различните хора имат различни типове кожа, които правят алергиите различни от един човек на друг. За някои може да е излагане на слънчева светлина за някои, това може да е случай на храна. Най-често срещаните кожни алергии са отровен бръшлян, екзема, копривна треска и т.н.

Симптоми и причини за алергията на кожата:

Симптомите на кожната алергия:

Ето някои от песните и симптомите на кожната алергия, за да се разпознават по-добре.

1. Дразнене: t

Точно преди започването на алергията ще има определени части, в които усещането за парене може да бъде по-силно, отколкото в другите части. В нормален ден дразненето няма да се задържи, но ако изведнъж почувствате някакво странно дразнене на кожата, може да е така, защото започва алергичната реакция.

2. Сърбеж:

Един от общите симптоми на алергия е сърбеж. Алергията се дължи на факта, че определено нещо при контакт е реагирало с кожата ви и кожата ви не е съвместима да реагира с нея естествено, причинявайки прекомерно сърбеж като признак за начало на алергична реакция. Това не е подобно на нормалния сърбеж, тъй като постоянният сърбеж тук продължава, докато кожата изчезне, ако е люспеста или суха. Често има някои лекарства за такъв тежък сърбеж. За домашно приготвени лекарства опитайте незабавно да овлажните района и дръжте ноктите си далеч от него.

3. Надуе:

Когато реакцията или алергията вече са започнали, ще забележите, че определено място или пространство е малко подуто и непроменено от другите части. Това е още един симптом за алергия към кожата. Това подуване често е болезнено и може да отнеме известно време. Най-добрата болест за това са ледени пакети или ледени гел опаковки, така че възпалението се съдържа. Човек може да използва подходящи за кухнята продукти като джинджифил, чесън, лук, за да ги превърне в домашно приготвена паста и да ги приложи директно. Техните противовъзпалителни свойства могат да помогнат за намаляване на набъбването и изгарянето.

4. Незабавни обриви:

Това може би е реакцията, която се появява, когато кожата ви докосне някой предмет, с който не сте съвместими. Например, ако имате алергия към градските златни бижута, докосването или влизането в контакт с някой от тях може да предизвика реакция. Същото важи и за някои козметични продукти, които не подхождат на кожата. реакцията излиза като мигновено избухване на мини червени обриви, които са струпани във форма и болезнени.

5. Износване:

Алергиите обикновено правят горния слой на кожата слаб и люспест. Когато кожата е инкрустирана с клъстер от сърбящи обриви, основният страх за нея е образуването на мехури и инфекция, след като обривите са надраскани. Това прави кожата податлива на слабост, като я кара да се лющи или да се износва. в такива моменти най-добрият начин да спрете сърбежа е да използвате овлажнител и да поддържате добре хидратираната зона, така че да не изсъхне.

6. Зачервяване:

Една от бързите реакции и ефекти, които заявяват, че настъпва алергията, е зачервяването около зоната, която ще се изпълни с обриви. Веднъж в контакт, зоната бавно поема цвета. То може или не може да бъде болезнено или подуване, но промяната в цвета, която не е естествена, може да обяви бъдещия набор от събития.

7. Сеена треска:

Искате ли да знаете за симптомите на кожната алергия? По време на алергия се получават признаци на сенна хрема. Няма какво да се тревожи за това, тъй като при този тип треска телесната температура не се издига до високо ниво. Това е малко повече от стандартната телесна температура. Сенната треска може да бъде свързана и с малко студ и кашлица.

8. Кървене:

Кървенето от кожата е един от най-видимите симптоми на кожната алергия. Една кожа ще кърви без някаква конкретна причина. Това основно се дължи на алергия. Много хора намират този конкретен симптом наистина разочароващ. Кървенето от кожата често е придружено от прекомерна болка и болки в мускулната тъкан.

9. Обриви на тялото:

Ако имате кожна алергия, тогава телесните обриви са един от най-зрителните симптоми на кожната алергия. На тялото се появяват обриви и това е една от основните причини за прекомерната болка, която човек може да изпитва върху кожния слой. Този симптом е доста често срещан и при мъжете, и при жените и няма конкретно лекарство, предписано от лекарите, което да намали обривите в този случай. Те ще изчезнат с времето.

10. Червени подутини по кожата:

Много от жертвите на кожни алергии са преживели този симптом. Червените подутини са се появили на кожата, когато човек е бил заразен с тежка алергия. Човек лесно ще се засегне от този симптом, ако той или тя имат лошо състояние на кожата. Симптомът е често срещан при жените, тъй като състоянието на кожата им обикновено е деликатно в сравнение с мъжете.

Виж повече: Причини за появата на скорбут

Причини за алергия на кожата:

Има много причини за появата на кожни алергии. Човек може да има алергична кожа поради различни причини, сред които най-често срещаните са обсъдени по-долу.

1. Продукти за красота:

Желаете ли да научите за причината за кожната алергия? Тази конкретна причина обикновено се игнорира от повечето хора. Хората използват различни козметични продукти и сапуни за справедливост, за да изглеждат непознати за вредните ефекти, които могат да имат върху кожата, ако се използват извън границите.

2. Бои в облеклото:

Пчелата се оказа една от най-възможните причини за алергия към кожата. Кожните алергии обикновено се причиняват от употребата на вредни вещества при производството на дрехи. Човек може лесно да бъде жертва на кожни алергии чрез използване на оцветени с боя дрехи.

3. Химикали в каучук:

Без значение колко опитваме, не можем просто да поддържаме нулев контакт с каучук и това е една от причините за кожната алергия. Понякога химическото съдържание в каучука може да бъде обвинено, че причинява кожни алергии.

Виж повече: Причините за кихане при алергия

4. Еластични материали:

Носенето на еластични материали може да е причина за кожни алергии. Еластичните вещества съдържат вредно химично съдържание, както и латексът, който е отговорен за появата на кожни алергии.

5. Пърхот:

Понякога пърхотът също може да е причина за кожни алергии.

Виж повече: Симптомите на синусовата инфекция

6. Грешки при грешки:

Ако искате да знаете за най-неизвестните причини за алергия на кожата, след това запазете симптом на ухапвания от бъгове в главата си. За ухапвания от бъгове може да се каже, че са наистина вредни за вас.

7. Прекомерни медикаменти:

Всичко, което се консумира над определен лимит, може да се окаже вредно за вас, както и лекарствата. Прекомерната употреба на лекарства може да е причина за кожни алергии.

8. Слънчева светлина:

Оправдано е да се обвиняват вредните лъчи на слънцето за причиняване на кожни алергии.

9. Вредни лекарства:

Някои лекарства могат да имат вредни странични ефекти и могат да варират от кожни алергии до тежка физическа умора. Според много научни изследвания е видно, че много лекарства са предизвикали появата на кожни алергии.

10. Контакт с отровни растения:

Има много растения, които съдържат вредни отровни материали, които могат да причинят кожни алергии. Според редица проучвания, проведени по този въпрос, е обявено, че отровните растения са една от най-вероятните причини за алергия към кожата.

Гледай видеото: Слънчева алергия- причини за появата, предпазване и лечениe (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send