Красота и мода

Запек по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


„Чудото“ е много често срещано понятие, което се използва за описание на бременността и раждането на детето. Деветте месеца, които една жена прекарва, очаквайки детето си, може да бъде малко трудно. Диетата на една жена се променя по време на бременността, както и храносмилането. Запекът е много обичаен проблем с храносмилането, пред който са изправени очакващите майки.

Запек по време на бременност:

По време на бременността тялото на жената се променя, за да побере правилното възпитание на детето. Храната, която ядете, осигурява хранителни вещества както за тялото на майката, така и за детето. Запекът се появява, така че вие ​​и вашето бебе да получавате повече хранителни вещества и след това постепенната промяна на матката оказва натиск върху движенията на червата, което води до запек. Има още няколко причини, които водят до запек в очакващата майка, които са споменати по-долу.

Виж повече: Как да лекува запек Естествено

Причини за запек по време на бременност.

  • Страничните ефекти на лекарствата, които приемате, могат да доведат до запек.
  • Повишеното ниво на стрес.
  • Промяната в храната може да не е съвместима, което води до запек.
  • Колкото по-малко приемате течност, която приемате.
  • По-високо ниво на консумация на дехидратирани течности като алкохол (който е препоръчително да не се консумира по време на бременност), кафе и чай.
  • Няма достатъчно сън.
  • Някои заболявания като диабет, инсулт, уремия, склеродермия, болест на Паркинсон и др.

Запекът продължава с дни, но това не означава, че трябва да се справяш с това в продължение на девет месеца. Има лекарства, които ви помагат да облекчите проблема и да избегнете страданията от запек по време и след бременност. Някои от лекарствата, които помагат за облекчаване на запека, са изброени по-долу.

Виж повече: Естествени средства за запек

Пържени и мазни храни са много атрактивни и вкусни, но трябва да го избягвате, за да предотвратите запек.

Чистите плодове като портокали, банани, пъпеши, грозде и помагат при запек, тъй като са богати на фибри и са сочни и съдържат огромно количество течности.

Пиенето на много течности помага да се предотврати дехидратацията, като по този начин помага за гладкото движение на червата.

Ходенето и тренировката също помага за пълното усвояване на храната, като по този начин предотвратява киселини и киселини, които включват и запек, като евакуират ректума напълно.

Ако psyllium люспи, платина семена се вземат редовно след това помага при контрола на запек.

Консумацията на папая също помага при запазване на запек, тъй като съдържа пептична киселина, която е добро средство за запек.

Обикновено чай дехидратира тялото, но джинджифилният чай помага при контролирането на запек.
Тъй като бременността е много специално време в живота на жената, тя трябва да бъде много внимателна. И тъй като запекът е част от бременността, трябва да сте наясно с някои от тях, за да избегнете запек. Ето списък на някои полезни неща, които се случват по време на бременността.

Няма газирани напитки.

Избягвайте масло от алое вера, рициново масло и трифала трябва да се избягват, въпреки че те са естествени почистващи, тъй като използването на тези масла може да направи бебето хиперактивно.

Никога не използвайте никакви лекарства без консултация с Вашия лекар, в противен случай може да навреди на плода в утробата.

Въпреки че запекът не е много сериозен проблем по време на бременност, той обикновено може да бъде индикация за различен проблем. Ако имате абдоминална болка, която се редува с диария или забележите, че преминавате кръв или слуз с изпражненията, препоръчително е да се консултирате незабавно с Вашия лекар. Също така, преминаването на твърдо изпражнение или напрежение по време на дефекация може да доведе до хемороиди, които са подути вени в областта на ректалната област.

Виж повече: Как да се преодолеят запек

Обикновено бременността запек е ранен симптом на бременността. Въпреки това повечето жени изпитват запек, свързан с бременността, на по-късните етапи на бременността. Няма значение кога имате запек по време на бременността си, не се паникьосвайте и следвайте тези стъпки или най-добре, консултирайте се с Вашия лекар, в края на краищата не бихте искали да причините никаква вреда на скъпата си бебе.

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Лечение на запек при бременните (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send