Красота и мода

Предимства на горчичното масло за нивата на холестерола в тялото

Pin
Send
Share
Send


Терминът холестерол идва от древногръцката буква „холестерол“. Следва със стереосистеми и "ол" от алкохол. Това е восъчна субстанция, която се намира в клетката на тялото. Тя се използва от нашето тяло, за да произвежда хормони, витамин D и сокове за храносмилане. Обикновено холестеролът се произвежда от самия ни организъм, но най-вече трябва да консумираме известно количество, за да поддържаме необходимото ниво. Затова използваме масло, масло и топено масло в нашето готвене.

Горчичното масло има дълга история. Първоначално е намерена в Южна Европа. Той идва от семейството на зелето. Тя произвежда малки черни семена. Кафявата версия на това семе се намира в Азия. Може да го видите в много ястия. Тя има много ползи за нашето здраве.

Каква е ползата от горчично масло за холестерол в тялото:

Холестерол в горчично масло:

Горчичното масло е много известно със своя здравословен холестерол. Има мононаситена омега-3 мастна киселина. Той е много добър за сърцето и предпазва от много сърдечни заболявания. Известно е за понижаване на нивата на холестерола.

Всеки 100 грама горчично масло съдържа 0,4 грама мазнини в него. Това е много по-ниско ниво на мазнини за петрола, което ви позволява да го използвате в ежедневната си дейност. Можете да готвите и да го приготвите, без да се притеснявате за сърцето или холестерола си.

Виж повече: Странични ефекти от горчично масло

Ефекти върху холестерола:

Горчичното масло е богато на мононаситени и поли наситени мазнини. Известно е, че намалява лошия холестерол в нашето тяло и увеличава HDL холестерола. Той намалява триглицеридите на тялото, което е ниво на мазнини в кръвта, предотвратявайки затлъстяването, бъбречните заболявания и хипертиреоидизма.

Редовната консумация на синапено масло показва много добри ефекти върху тялото ви. Подобрява усвояването на мазнини и протеини. Нивата на липопротеините с ниска плътност, LDL холестерола и триглицеридите намаляват. Всички тези нива са предимно на долната страна на всяко човешко същество. Но тези, които страдат от сърдечни блокове, трябва да ги намалят бързо. И наистина всеки брой лекарства не ги намалява. Но ежедневната консумация на синапено масло със сигурност показва положителни резултати.

Ефект върху RBC:

При повишен холестерол, мембраните на червените кръвни клетки стават слаби. Те са по-крехки с високи нива. Редовният прием на синапено масло намалява лошия холестерол, като по този начин укрепва RBC мембраните. Това се получава, тъй като синапеното масло променя консумацията на мастни киселини в полиненаситена форма в клетките.

За да поддържаме добро сърце, трябва да имаме високи нива на HDL и ниско ниво на LDL. Полиненаситените масла намаляват нивата на LDL и HDL, а наситеното масло повишава нивата на LDL. Ето защо се препоръчва мононаситено масло като синапено масло, зехтин и сусамово масло. Препоръчва се ежедневно минимум 3 супени лъжици от синапено масло. Също така 6 супени лъжици е максималното количество масло, което трябва да се консумира. Много готвачи са написали рецепти за включване на ограничено използване на синапено масло в нашето ежедневно готвене.

Виж повече: Маркови продукти от горчично масло

Намаляване на сърдечносъдовите заболявания:

Едно скорошно проучване показва, че консумацията на синапено масло намалява шансовете за сърдечносъдови заболявания със 70%. Той потвърждава, че синапеното масло намалява риска от сърдечни проблеми, когато се консумира в умерени количества, като понижава нивата на холестерола в организма.

Много хора спряха да използват синапено масло, след като лабораторията на САЩ показа, че е непригодна за консумация. Но ако се използва, тя може да бъде много полезна за вашето здраве. Това е добро за сърцето ти. Той е противогъбичен и антибактериален. Той е добър за кожата и косата. Той намалява възпалението и подмладява тялото и кожата. Нивата на холестерола се намаляват лесно със синапено масло.

Виж повече: Как да направим синапено масло у дома

Pin
Send
Share
Send