Грижа за косата

Факти, които трябва да знаете преди да изберем кератиновото изглаждане на косата

Pin
Send
Share
Send


Системите за изправяне на кератиновата коса, като бразилската Blowout или Coppola Keratin System, са най-новите, които навлязат на пазара и тази статия ще ви информира за детайлите на тази система и дали трябва да я изберете.

Какво е лечение на кератин косата?

Кератинът е протеин, който естествено се намира в косата, която може да запълни порите на косата. Липсата на кератин може да доведе до заплетена, къдрава коса. Лечението с кератин използва химикал, наречен формалдехид, който заключва кератина в косата, разкривайки права, лъскава коса.

Кератиновите лечения за коса не се използват за лечение на къдрава коса. Те не могат да укротят къдрици и могат да бъдат само за заглаждане на структурата на косата.

Кератинът е безопасен за косата?

Както при всяко химическо лечение, кератиновите лечения също идват с грозна страна на монетата. Те съдържат много големи количества химикали, които могат да накарат косата да изглежда красива за известно време, но може сериозно да ги повреди от корена. Повечето хора са имали крехка коса, изтъняване на косата и дори загуба на коса след лечението.

Има ли кератин лечение направите косата прави?

Лечението с кератин помага за релаксиране на къдрава коса и прави ги прави. Те постоянно разкъсват връзките на косата ви, което води до права коса. Ефектите продължават няколко месеца или докато расте новата коса.

Кератиновото изправяне на косата:

Правото на лечение:

Потребителите често казват, че тази система за изправяне на косата ще продължи 12 седмици или повече с гладка права коса. Но истината е, че този период от време зависи от това кой го прави и състоянието на косата. Текстурата на косата, заедно с нейната порьозност и плътност, играят основна роля при определяне на продължителността на лечението на косата. Качеството на косата и колко често шампоанът също трябва да бъдат взети под внимание.

Какво съдържа:

Някои от тези лечения за коса са без формалдехид, но съдържат производна от него известна като ванилин или алдехид и др. Концентрацията на тези химикали в леченията определя дали системата е вредна за косата ви или не. Предимно всички основни обработки съдържат около 1,8% до 2% формалдехид, дори в парфюми и консервирани храни и консерви. Повечето от популярните лечения на пазара са на основата на кератин.

Виж повече: Съвети за изправяне на къдрава коса

Как работи:

Кератинът е специален протеин, който се намира в косата. Той помага да се запълнят пропуските, които се намират в кожичките на косата, които могат да бъдат сухи, напукани или повредени поради ежедневния живот. Кератиновият крем за изправяне на косата се смесва с различни количества формалдехид, след което се нанася върху косата и се заключва с топлината от плоско желязо. Парите, отделени по време на това третиране, са токсични и трябва да бъдат освободени. Използваният формалдехид спомага за свързването на кератиновите частици и изправя външния вид на косата, като му придава гладък и лъскав вид.

Тези терапии с кератин обикновено продължават два месеца. Тези процедури отнемат 90 минути или повече за завършване, в зависимост от дължината на косата. Цената на лечението варира съответно.

Виж повече: Перманентно изправяне на косата за мъже

Грижа за косата:

Акценти или бои за коса са допустими за коса, която е имала кератиново лечение, за да я оправя. Някои експерти препоръчват оцветяването на косата да се прави след лечението с кератин, тъй като това се затваря много добре в цвета.

Ново временно лечение

Шампоанът за шампоан, който остава само за кратко време и струва по-малко, също е ефективен. Цената им зависи от степента на владеене на косата и качеството на косата.

Топ 5 продукти за изправяне на кератинова коса

1. Кератинови изследвания Бразилско лечение на кератинова коса

Това лечение е предназначено да направи косата ви права и красива. Тя твърди, че укрепва косата и я оставя обемна. Също така подобрява еластичността на косата. Въпреки това, както всяко кератиново лечение, оставя мощни и опасни изпарения, така че грижата трябва да бъде взета, докато се прилага.

2. Професионално лечение с кератин от Gold Label

Ако имате къдрава, жилава и груба коса, това лечение е най-доброто за вас. Това е огромно облекчение за хората, които искат да запазят косата си права и управляема, без да се налага да отделят много време за стайлинг. Тя твърди, че елиминира къдриците и държи къдриците от пътя си. Този продукт обаче съдържа изключително високи нива на формалдехид и може да увреди косата ви.

3. Лечение на лечебното масло от Lanza keratin

Това масло е най-простото, но ефективно лечение с кератин. Не се нуждаете от много хора, които работят по косата си. Всичко, от което се нуждаете, е да нанесете масло върху влажна коса и да наблюдавате магията. Въпреки това, това масло може да бъде доста дебел и да направи косата мазна. Също така, тя не работи много добре за гъста, къдрава коса.

4. Марокански кератин Най-ефективен бразилски кератин

Тази терапия с кератин оставя постоянен ефект на изправяне на косата, която може да продължи от 3 до 6 месеца, в зависимост от вида на косата и поддръжката. Процедурата за това лечение е доста тромава, но резултатите си заслужават.

5. Комплект за лечение на кератин - органичен - без формалдехид

Това лечение е относително безопасно за косата ви, като се има предвид, че е без формалдехид. Не притежава силна миризма и може да даде добри резултати. Въпреки това, ефектите може да не продължат повече от седмица и може да се наложи да бързате отново в салона.

6. Крем за изправяне на косата Keune Кератин

Това е един от най-добрия и ефективен крем за изправяне на кератин за коса. Ако имате изключително къдрава коса и желаете да получите полиран вид, това е вашият крем. Лесно се нанася и използва за гладка коса. Той твърди, че създава траен ефект за около 5 месеца. Най-добрата част от този крем е, че е 100% без формалдехид!

Странични ефекти от лечението с кератин

  • Препоръчва се на бременни или кърмещи жени да не извършват това лечение или да влизат в контакт с него, тъй като то е токсично за детето.
  • Известно е, че тези, които имат астма, имат тежки реакции към това лечение.
  • Известно е, че някои от новите формули превръщат формалдехида във ванилин или алдехид при нагряване с желязо и това е много токсично.
  • FDA предупреди компаниите за коса през 2011 г., че съдържанието на формалдехид е “опасно високо”, дори надвишаващо 10%.
  • По този начин FDA поиска от компаниите да намалят тази сума или ще изтеглят всички продукти от пазара.

Тези кератинови лечения намаляват времето, през което прекарвате удар сушене на косата си, с 40% до 60% и също така се отървете от всичко това къдрене. Климатът има тенденция да управлява косата ви по-малко след това лечение, а косата ви не се влияе от дъжд или влага. Също така трябва да се отбележи, че това третиране не размазва косата, само я изглажда, за да се избегне изливането и го прави гладка. Термичните изправители са по-безопасен вариант за това лечение на базата на кератин.

Снимки Източник: Shutterstock

Гледай видеото: 10 неща, които трябва да знаете преди да отидете в КОРЕЯ. ИСТОРИИ (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send