Красота и мода

Най-добрите места за меден месец в Раджастан със снимки

Pin
Send
Share
Send


Раджастан е държава от източната част на Индия. Той е богат на наследство, култура, сафарита и пясъчни дюни с контраста на дори буйни гори. Той има най-старата планинска верига на Индия като фон. Двойките на медения месец често избират да идват тук в началото на зимата, тъй като това е най-благоприятното време. Двойките са хипнотизирани от красотата в града, който все още някъде има древната смесица с всички паметници и истории, които идват с нея.

Места за меден месец в Раджастан:

Джайпур:

Джайпур е столицата на Раджастан и е известен още като розовия град, тъй като е имало време, когато всички къщи са боядисани в розово. В отдалечените райони на града хората все още могат да намерят 3 или 4 съседни къщи в розово. Те имат колоритен пазар, където могат да бъдат закупени етнически бижута, дрехи и артистични занаяти. В града има паркове, прекрасни хотели и весели гостоприемни хора.

Удайпур:

Удайпур е един от най-добрите места за меден месец в Индия. Тя е пълна с градини, храмове, величествени дворци, имения и пълни с езера, което й дава името „Град на езерата“. Градският дворец е едно от основните туристически места. Doodh Tai е градина, известна със своята точка на залез, която най-много привлича двойки, особено ако са на лодка. След това те имат градината Неру, Удайпурската слънчева обсерватория, за да посетят и карат камилата, коня да се наслаждават.

Виж повече: Места за младоженци в Кашмир

Джодпур:

Точно като Розовия град, Джодхпур е известен като Синия град на Раджастан. Джодхпур е едно от най-романтичните места с дворци, храмове, имения, които допринасят за красотата на пътуването. Красотата на Умайд Бхаван е забележителна; построен е от мрамор и розов пясъчник. В околността на езерото Balasamand има градина. Други места за посещение са Форт Мехрангарх, Градина на Мандоре и Джасвант Тада.

Джайсалмер:

Джайсалмер е известен като Златен град в Раджастан, тъй като туристите могат да видят пясъка, който блести на мястото. Мястото изглежда толкова красиво и жизнено през нощта, че двойката не може повече от колоритния град. Мястото е прекрасно с много джайнски храмове, има жълти пясъчни конструкции, използвани в града, което го прави доста очарователен. Форт на Jaisalmer, кулата Tazai, езерото Gadsisar, Havelis и много други места се намират там.

Виж повече: Меден месец дестинации в Химачал Прадеш

Mount Abu:

Планината Абу е единственият хълм в Раджастан и само оазисът в пустинята. Красотата на Dilwara Jain храмове трябва да посетите за всички двойки. Ако двойките успеят да отидат до най-високия връх на Гуру Сикхар, тогава ще могат да видят цялата област Абу. Езерото Наки и Жаба Рок също са важни места за посещение, но преди всичко закъснението на едно място, което нито една двойка не би искала да пропусне. Има Honeymoon точка, която е толкова подходяща за тях и също ги кара да се чувстват специални.

Биканер:

Биканер се намира в северната част на Раджастан и е основан от раджпутския цар Рао Бика. В момента тя е по-лесно наричана Камилска страна, тъй като осигурява най-добрата камилска езда в света, а също така има и камилска изследователска и развъдна ферма. Бикарнер налага красива архитектура на историята, издълбаните джароки са голям хит на туристите. Има много крепости, храмове и хаали.

Виж повече: Място за меден месец близо до Делхи

Bharatpur:

Историята на Bharatpur се намира в кралството на Matsya още през 5 век пр. Хр. Матша беше съюзник на Пандавите в войната на Махабхарата. Това е източната врата на Раджастан. Градът е пълен с множество крепости, храмове, дворци и има национален парк, наречен Национален парк Кеоладеп Гана.

Надявам се да ви харесат тези известни места за меден месец в Раджастан! Оставете коментарите си.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

Pin
Send
Share
Send