Красота и мода

Как да избегнем болки в гърба

Pin
Send
Share
Send


Как можете да избегнете болките в гърба? Болките в гърба и нараняванията на гърба са изключително чести в нашето общество. Половината от тези хора ще знаят многобройни епизоди на проблеми с гърба. Обратно проблеми могат да създадат риболов, голф, в противен случай все още просто играе с деца плюс внуци пълни с болка.

В лошите случаи, проблемът с гърба може да попречи на способността да се облече. Приблизително всичко, което се нуждаете от използването на гърба си, плюс проблеми с гърба почти никога не са резултат от самотна дейност, или пък злополука.

Как да избегнем болки в гърба:

Сега с тази статия ще обясним как да избегнем болки в гърба. Ето 7 съвета за избягване на болки в гърба, както следва.

1. Спящата поза:

От време на време може да ви се наложи да спите на колене, притиснати до гърдите. Поставете една възглавница под коленете си и друга под долната част на гърба. Спането на стомаха може да бъде особено трудно на гърба. Несъмнено не можете да спите по друг начин, поставете възглавница под бедрата. Несигурно е, че трябва да спите по гръб, поставете възглавница, в противен случай подкатена кърпа под коленете си за допълнителна подкрепа. Докато спите настрани, опитайте да лежите с възглавница сред краката си, за да държите бедрата и гърба си правилно подравнени.

2. Обърнете внимание на позицията си:

Най-добрият стол за предотвратяване на болки в гърба е с гръб или с ниска опора. Поддържайте коленете си малко по-високо от бедрата, докато седите. Поддържайте краката си на табуретка, ако имате нужда от това. В случай, че трябва да поставите за продължителен период от време, поддържайте главата си нагоре плюс стомаха. Ако е възможно, отпуснете единия крак върху изпражненията - плюс превключете крака за всеки 5 до 15 минути.

3. Изберете дясната чанта, в противен случай куфарчето:

Вземете иначе куфара от широка, приспособима каишка, която е достатъчно дълга, за да достигне над главата ви. Куриерска чанта (подобно на тези, които носят велосипедните пратеници) е пълна, за да се носи по този начин. Накарайте каишката на противоположното рамо на чантата да разпредели допълнително теглото равномерно плюс помага да останете раменете си дори и без болки в гърба. Докато носите тежка торбичка в противен случай е лишена от ленти, превключвайте ръцете често, за да избегнете натоварването от едната страна на тялото. За да облекчите товара, понякога прочиствайте чанти, калъфи, раници, други носители на неща, от които нямате нужда.

4. Гледайте теглото си:

Допълнителни килограми, особено в средата на сечението, могат да създадат болка в гърба по-лошо от неравномерното положение на центъра на тежестта, както и да обтегнат долната част на гърба. Останете в 10 килограма от идеалното си тегло, което може да помогне за контролиране на болките в гърба.

Виж повече:Долна болка в гърба Причини

5. Вземете допълнително упражнение:

Несигурно е, че гърбът ви боли; може би си мислите, че най-добрият метод за освобождаване е да се ограничат упражненията плюс почивка. Един ден, в противен случай двама от почивките биха могли да помогнат, но повече от това може да не помогне на болката. Експертите вече знаят, че обичайната физическа активност може да помогне за облекчаване на възпалението и напрежението в мускулите.

6. Спиране на пушенето:

Пушенето повишава опасността от остеопороза, която може да доведе до по-слаб гръбначен стълб и болки в гърба. Този навик също така намалява притока на кръв през тялото, което намалява кислорода до гръбначния стълб плюс инхибира процеса на оздравяване.

Виж повече: Болки в долната част на гърба по време на бременност

7. Бъдете внимателни как се повдигате:

Не извивайте от талията, за да повдигнете тежки предмети. Обърнете коленете плюс клякам, като дърпате мускулите на стомаха, още повече че държите обекта близо до тялото си, докато стоите. Не навивайте тялото си, докато вдигате. Ако можете, бутнете, вместо да дърпате тежки предмети. Push е по-лесно на гърба.

8. Избягвайте стреса:

Стресът, както и стресът от болки в гърба плюс стегнатите мускули вървят ръка за ръка. Ако носите много напрежение в горната част на гърба плюс раменете, сте зрели за травма на гърба. В тази част ще ви помогнем да разберете кога сте изпитали високи нива на стрес и трябва да сте предпазливи по отношение на гърба си. Освен това ще представим някои съвети за справяне със стреса ви, например визуализация.

Виж повече: Домашно лечение за болка в долната част на гърба

Надявам се, че по-горе статия как да се избегне болки в гърба е полезно за вас и да намали болките в гърба ефективно.

Снимки Източник: Сток на затвора

Гледай видеото: Йога за рамене, болки във врата и гърбa - Йога с Таня (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send