Красота и мода

Болка в долната част на гърба при бременност

Pin
Send
Share
Send


Една жена, която влиза в майчинството, винаги е приятна гледка. Тя обгръща новата си идентичност, носител на нов живот и често в този момент те са помолени да бъдат особено предпазливи към себе си. Тъй като е на върха на бременността, жената е по-силна от всякога, но това е, когато говорим за нейното психично състояние.

Като носител на нов живот, жилището на новороденото бебе е наистина крехка структура и в този момент майката може да изпита някои телесни проблеми, като една от тях е болките в долната част на гърба.

Като носител на нов живот, жилището на новороденото бебе е наистина крехка структура и в този момент майката може да изпита някои телесни проблеми, като една от тях е болките в долната част на гърба.

Дали болката в долната част на гърба е знак за бременност?

Може да не сте бременна и да се борите с болки в долната част на гърба. Когато се опитвате да забременеете, разликата между овулацията и теста за бременност може да бъде труден момент. Повечето жени нямат никакви симптоми, докато някои имат гадене, умора, възпалени гърди и разбира се, най-честият симптом, болки в гърба. Болките в гърба обикновено са първите симптоми на бременността, които се появяват преди пропуснатия период и продължават през цялата бременност.

Има ли болка в долната част на гърба нормална при ранна бременност?

Болки в гърба, особено болките в долната част на гърба, са много чести при бременност. Има стрес на гърба, тъй като матката се разширява, за да побере нарастващото бебе. Това е начинът, по който тялото ви се подготвя за пристигането на вашето бебе и това поставя много стрес върху ставите и сухожилията. Повечето проучвания показват, че повече от 50% от бременните жени изпитват болки в гърба по време на бременността и болката е най-вече в долната част на гърба. За някои болката е лека и за някои болката е остра. Ако болката продължи, посетете лекар.

Кога е болка в долната част на гърба по време на бременност?

Телата ни реагират по различен начин и прагът за болка варира от един към друг. Хормоните, стресът, неправилната стойка и увеличаването на теглото са някои от често срещаните причини за болки в долната част на гърба по време на бременност. Въпреки това, ако болката ви е тежка и не можете да правите нищо и прекъсвате ежедневния си живот, трябва веднага да се обърнете към лекар. В случай, че изпитвате кървене, треска или усещане за парене, докато преминавате урината, това може да означава сериозно състояние и ще изисква незабавна медицинска помощ.

Причини за болки в долната част на гърба по време на бременност:

Ето някои от причините за болки в долната част на гърба по време на бременност:

1. Хормони: По време на бременността тялото преминава през хормонални промени и тези промени разхлабват ставите и връзките, за да улеснят процеса на доставяне. Хормон, наречен "релаксин", се произвежда, когато сте бременна и този хормон релаксира ставите, за да подпомогне Вашето раждане, също предизвиква болки в гърба по време на бременност.

2. Растящата матка поставя много стрес на гърба ви и наддаването на тегло води до промяна на центъра на тежестта, което може да повлияе на позата ви. Ще забележите, че промените във вашата разходка и сядане са съобразени с това, което расте.

3. Стрес: Стресът причинява затягане на мускулите на гърба и причиняване на болки в долната част на гърба. Бременните жени преминават през серия от емоции по време на бременност.

4. Дисбаланс на мускулите: С нарастващата матка и разхлабващите се стави, това може да причини мускулите да станат стегнати или нежни, което да причини болки в гърба. Това води до допълнително напрежение на мускулите.

Като цяло, жените, които изпитват болки в долната част на гърба по време на първата си бременност, има големи шансове за болки в гърба при следващата им бременност. Бременността е красива фаза за жена; не трябва да понасяте тези болки в гърба. Има прости и лесни техники, които можете да следвате, за да облекчите болката си.

1. Събитие:

Преди да преминем към лекарствата за болки в долната част на гърба по време на бременност и да поговорим за причината за тази болка в долната част на гърба и след това обсъдете как да получите облекчение от болките в долната част на гърба по време на бременност.

2. Спящи позиции:

Една възможна причина за това може да бъде поради лоша поза на съня. Често по време на бременността, майката е слаба и крехка, тъй като трябва да се грижи за бебето вътре в нея, хранено от нея. Костите са слаби и меки по това време, позволявайки на бебето да направи повече място за себе си и поради лоша поза на съня, има вероятност да сте изтеглили някакъв мускул някъде в края на костния мозък, причиняващ болката.

3. Повече космическо разбъркване:

В друга възможна ситуация бебето отвътре расте и расте, докато е готов за раждане. В утробата, която се разтяга и хвърля, бебето се оказва все по-затрупано с всеки изминал ден. Тялото му расте, но има само ограничено пространство в утробата, за да се разшири и по този начин бебето трябва насилствено да направи място за себе си, като натиска и разтяга костите. Това е вероятно един от най-големите заподозрени в появата на болки в гърба при бременни жени.

4. Тези допълнителни лири:

Една жена печели повече от 10 килограма при нормална рутинна бременност. Здраво бебе и здрава майка винаги биха отчетели повече тегло. Едно нормално човешко тяло не е свикнало с този внезапен натиск, една от причините, поради която вашият мозък и долната част на тялото ви сега се чувстват болезнени и твърди, поради допълнителното тегло. Това обаче е проходен феномен.

5. Психична стабилност:

Често лекарите казват, че по време на бременност емоцията на жената е объркана. Чувства глад и депресия една секунда, а в следващия ден се чувства безпокойство и тъга. Стресът и депресията също са свързани с гръбначни спазми и мускулни болки.

6. Средствата, които можете да изберете:

Не е нужно да седите и да чакате болката да изчезне. Има някои удобни средства за защита, които може да искате да изберете само за да получите болката от вас.

Виж повече: Избягвайте болки в гърба

7. Акупунктура:

Древното китайско изкуство за изцеление на болки и възли в тялото ви се появява под формата на остри игли, които се плъзгат в определена част от тялото. Думата puncture играе голяма роля в акупунктурата, където лекарите или професионалните акупунктуристи вмъкват игли в гърба си, зоната на болката е точно там, където вярват, че потока на qui или енергията на тялото е ограничена чрез възли. Отварянето на тези възли чрез акупунктура ще ви даде мигновено облекчение. Това е най-доброто лечение за болки в гърба.

8. Протегнете:

Малко упражнение рано сутрин ще се погрижи за тази упорита болка веднага. Обикновената йога по време на бременност не само ще ви помогне да стабилизирате вашето психическо присъствие, но и в същото време малките упражнения за разтягане ще ви помогнат да се отървете от тези болки в гърба.

Виж повече: Причини за болки в долната част на гърба

9. Домашно средство:

Винаги има малки домашни заболявания, които може да искате да изберете за горещ и студен компрес. Купете си един от тези гел компреси и охладете един, докато затопляте горещата чанта. Сменете двете компреси и се освободете от болките в гърба. Често получавате и гелове и кремове за съобщения. Добрият разточителен масаж на гърба също би отделил болката. Това е един от най-добрите начини за намаляване на болките в гърба по време на бременност.

10. Манипулация с хиропрактика:

За жени, страдащи от тежка болка в долната част на гърба по време на бременност, хиропрактическите методи са доказали своята ефективност при облекчаване на болката. Chiropractors изберете методи, подходящи за вашите нужди. Хиропрактиците държат гръбначния стълб и таза подравнени с помощта на хиропрактика корекции. Това подравняване облекчава болката, като ви гарантира, че се наслаждавате на всяка част от бременността

11. Пренатална йога:

Пренаталната йога е най-предпочитаният избор за бременни жени, тъй като е ефективна техника за облекчаване на болката. Йога се занимава с болки в ставите, мускулите и гърба. Заедно с предоставянето на физическо облекчение от болката, пренаталната йога помага да се справим с емоционалния стрес по време на бременност. Доказани техники като дълбоко дишане ви помага да отпуснете ума и мускулите си. Също така подобрява стойката и ви помага да останете годни.

12. Пояс за майчинство:

Тези колани за бременни жени осигуряват оптимална подкрепа за растежа на корема и долната част на гърба. Отнема стреса на гърба, като дава по-твърда опора и подобрява стойката. Можете да носите този колан само за няколко часа на ден. Тези колани се предлагат в различни размери, които се грижат за жени, носещи множество бебета. Коланите за майчинство са на разположение онлайн и магазини за майчинство.

Виж повече: Най-доброто лечение за болки в долната част на гърба

Ето няколко изброени начина за получаване на помощ от болки в долната част на гърба по време на бременност:

  1. Леки упражнения - Упражнения като ходене, плуване, йога под обучени експерти.
  2. Добра поза - Уверете се, че се изправяте правилно, ходете с изправен гръб. Не заключвайте коленете си, когато стоите. Опитайте по-спокойна позиция.
  3. Опитайте се да спите отстрани, за да помогнете да се отпуснете. Възглавниците за бременност могат да се използват за поддържане на коленете и корема.
  4. Опитайте студ или горещ компрес, тъй като те помагат за осигуряване на облекчение на тези болки в мускулите.
  5. Терапиите като акупунктура и хиропрактика се оказаха ефективни при жени с тежка болка в долната част на гърба.

Болките в гърба могат да бъдат доста трудно да се справите и болката често води до депресия и тревожност. Най-добре е да говорите с настойника си, за да видите какво работи за вас и да направите упражнението част от ежедневния ви режим. Можете също така да опитате някои от методите, обсъдени в тази статия, за да се справите с болките в долната част на гърба и да видите какво работи най-добре за вас.

Бременността е красива фаза; вие отглеждате човек в себе си. Погрижете се за вашите физически и емоционални нужди, тъй като това има пряко въздействие върху Вашето неродено дете. Останете щастливи, годни и здрави.

Надявам се по-горе статия болки в гърба по време на бременност е много полезно за вас.

Снимки Източник: Shutterstock

Гледай видеото: Йога за болки в долната част на гърба и седалищния нервYoga for sciatica (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send