Красота и мода

8 Различни видове плочки и техните плюсове и минуси

Pin
Send
Share
Send


Плочките са вид подови настилки, които се произвеждат от износоустойчиви материали като метал, камък, керамика или мрамор. Плочките също са избор за покривни решения, стени и дори за плотове. Това е популярно решение за покритие или защита, а понякога дори и за декоративни цели. Сигурно сме чували за плочките на пода и стените. Практически няма разлика между двете.

Подовите плочки обаче са доста здрави, предназначени да предпазват от износване. Те също могат да бъдат направени от мрамор, порцелан и от други естествени камъни като травертин.

Видове плочки и употреби:

И така, кои от тези са силни? Какво трябва да отидете за офис пространство и дом? Ето някои от видовете плочки, за които може да искате да знаете, за да можете да направите информиран избор следващия път, когато излезете, за да направите покупка.

1. Керамични плочки:

Керамичните плочки се изработват от глина и се втвърдяват чрез постоянна топлина. Те също имат декоративна глазура и са оформени във форма и по-късно са изстреляни в пещ. Те са или остъклени, или неглазирани. Домовете обаче предпочитат керамичните плочки. Те са известни със своята издръжливост, но по-малка от тази на порцелана.

 • Професионалисти: Керамичните плочки са по-евтини и по-малко плътни и така рязането им е лесно. Остъклени керамични плочки е популярен избор за дома и вътрешните работи.
 • Недостатъци: Многото вариации на размера и цветовете между керамичните плочки могат да затруднят използването му. Те са здрави и трудни за счупване или счупване.

2. Порцеланови плочки:

Тези плочки не са толкова меки като керамичните. Плочката се подлага на висока температура, което придава на плочките здравина и издръжливост. Те също са много плътни и по този начин го правят по-устойчив на влага и пукнатини. В сравнение с керамичните плочки порцеланът е здрав и по-малко порест. Порцеланът също така изисква по-голям опит, за да ги оформя в сравнение с керамичните или други категории.

 • Професионалисти: Благодарение на неговия състав, той също се счита за издръжлив и по-подходящ за всяко тежко използване. Високото съдържание на фелдшпат го прави особено издръжлив от всяка друга плочка. Те са популярен избор за подове в банята и предлагат добра устойчивост на вода и петна.
 • Недостатъци: те са скъпи и може да се нуждаят от опитни хора за рязане.

3. Циментови плочки:

Циментовите плочки не използват глината. Нито пък има процес на отопление. Хидравличната преса обикновено се използва за тази цел. Пещта или глазурата също не се използват или предпочитат. Някои циментови плочки също са ръчно изработени, което им придава уникалност. Те се предлагат в много цветове и са особено известни със своите дизайни и нюанси.

 • Професионалисти: Те се използват най-добре за покриване на пода и предлагат добра издръжливост. Те могат да се използват и във влажните зони като банята, душ-кабината или парната баня. Циментовите плочки също са запечатани, защото са порести и това ги прави по-устойчиви на оцветяване от масло или вода.
 • Недостатъци: Обикновено те не се предпочитат в зони, които са подложени на замръзване.

4. Каменни плочки:

Каменните плочки със сигурност са красиви. Изработени са от много естествени камъни като мрамор, гранит или варовик. Те се изрязват от плочи, от камъните, като се използва високоскоростно оборудване с диамантено покритие. Може също да забележите, че те имат естествени пукнатини. Плочките, които са направени от гранит са популярен избор за правене на плот, тъй като те са антибактериални и не се повлияват лесно от водата. Изработените от мрамор изглеждат красиви и луксозни, а тези, изработени от пясъчник, са популярни със своята издръжливост и зърнест вид. Използват се за вътрешни цели или дори като декоративни елементи.

 • Професионалисти: Почистването на каменни плочи е доста лесно. Можете да ги почистите с мокър парцал и да изсъхне за нула време.
 • Недостатъци: Не всички каменни плочки са издръжливи и предлагат по-малка дълготрайност от керамиката или порцелана.

5. Дървени плочки:

Другите плочки, които често се считат за класически плочки, е дървената плочка. Те са красиви и придават класически привкус на къщата ви. Изработени са от слоести дъски, оригинално дърво или дори изкуствено дърво. Също така са изработени от керамика или порцелан и са изработени така, че да приличат на дърво за издръжливост. Основната причина за това е, че твърдото дърво е известно, че страда от уязвимости като промяна във времето, което потенциално би могло да доведе до разширяване на дървесината. В зависимост от материала, от който се произвежда, дървената плочка може да се използва на закрито, в баните или на открито. Например, керамичната дървесина е предпочитан избор за вътрешен, а понякога и за бани.

 • Професионалисти: Те предлагат двойна съпротива, дърво и материал, от който е направен.
 • Недостатъци: Те са скъпи, когато се налага да ги инсталирате или направите. Те също могат да бъдат подложени на много ограничения за това къде можете да ги използвате около къщата си.

6. Стъклени плочки:

Стъклените плочки служат главно за декоративни цели на стените. Те са популярни заради добрия си външен вид и издръжливост. Също така са устойчиви на влага и твърди. Те могат да се използват в стените на банята ви, плувни анкети и стените на кухнята. Стаите също изглеждат по-светли и отразяват светлината. Те са лесни за почистване и не се оцветяват лесно.

 • Професионалисти: те са известни със своята гъвкавост и могат да бъдат използвани в практически всяка стая. Те също са лесни за оформяне, а финишът, който изберете, ще предложи много повече стилове.
 • Недостатъци: Те вероятно са по-скъпи от керамиката или порцелана. Някои от тях, когато са изложени на абразивно почистващо оборудване, могат да доведат до драскотини по повърхността му.

7. Терацови плочки:

Те са изработени от композитни материали, които се състоят от стъкло, гранит или мрамор. Те се смесват в циментова мелница и се изливат в отливка или се изливат на място и след това се пресоват хидравлично във форми. Използват се за подово и стенно лечение. Въпреки това, те са една от най-трайните форми на плочки днес.

 • Професионалисти: Те имат добър живот и са уникални и красиви.
 • Недостатъци: Те са хлъзгави и по този начин причиняват падания, което го прави по-добър вариант като избор за настилка.

8. Метални плочки:

Това са плочките, изработени от метал. Някои от тях използват сплави и други композитни материали. Те се използват в кухни и бани и са известни със своята лъскава текстура. Използват се и като покривен разтвор. Те са изключително издръжливи на дъжд или градушка и можете да ги персонализирате според вашите нужди.

 • Професионалисти: Те са устойчиви на петна и влага и предлагат отлична издръжливост. Също така са устойчиви на огън.
 • Недостатъци: Те са скъпи и също шумни, когато вали. Те също така са склонни да се скъсат, когато градът падне върху тях със сила.

Съвети за избор на плочки

Ами, ние знаем как вероятно сте все още объркани, когато трябва да изберете плочка. Ето някои съвети, които можете да прочетете, преди да направите избор.

 • Ако търсите решение за подови настилки, стъклокерамичните плочки със сигурност са най-добрите. Те са много издръжливи и могат да издържат на трафика. Ако търсите плочки за стена, керамичните или порцелановите плочки са най-добрите, защото не са порести и не абсорбират петна.
 • Не забравяйте да закупите малко 5-10% повече плочки, отколкото всъщност трябва. Това ще разгледа съкращенията и счупванията.
 • Изборът на подходящ цвят също играе роля. Някои от тях дават просторна гледка на стаята и да я правят по-ярка, докато други правят стаята ви скучна.
 • Другото ключово нещо, което трябва да имате предвид, е да проверите за способността им да абсорбират вода. Плочките, които имат по-малко абсорбция на вода, ще имат по-дълъг живот.

Това е за многото видове плочки, от които можете да избирате. Не забравяйте да вземете предвид и бюджета си, когато правите избор. Можете също така да достигне до някаква реална помощ с собствениците на магазина, за да изберете правилните, които ще отговарят и отговарят на вашия дом и нужда. Някои от тях са известни със своята красота, докато други са известни със своята издръжливост. Така че изборът наистина е ваш и трябва да решите какво е важно за вас.

Гледай видеото: Shimon Schocken: The self-organizing computer course (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send