Красота и мода

15 Стилни и смазващи бамбукови дизайни за завеси за декорация на дома

Pin
Send
Share
Send


Различните елементи на домашния декор са най-съществената част от идеалния интериорен дизайн на вашата къща. Тези елементи се различават въз основа на тяхната полезност и цел на употреба. Например мебелите сами по себе си имат много компоненти и видове. Също така, друг такъв важен аспект на вашия интериорен дизайн е завесите. Имате милион опции и хиляди видове продукти, които могат да служат като идеална завеса. Всичко зависи от вашите предпочитания и изисквания. Освен това, завеси в нея имат други алтернативи като завеси, щори, панели и др.

Ще се съсредоточим повече върху завеси. Завесите имат широка гама от видове на базата на материали, стилове, полезност и т.н. Въпреки това, в тези съвременни времена, са отишли ​​дните, когато се установихте за старомодните посредствени завеси. Днес непрекъснато търсите фантастична промяна в домашния си декор. Има много такива модерни видове в пердета и един такъв тип бамбукови завеси. Също известен като бамбукови панели, бамбуковите завеси са горещ елемент в сегмента на завесите. Те изпълняват много цели като стайлинг, затваряне на прозорците, възпрепятстване на слънчевата светлина и др.

Модерни и красиви бамбукови завеси за декорация на къщи:

Следват Топ 15 бамбукови завеси. Изберете най-добрия си от списъка според стила на вашия дом.

1. Печатните бамбукови завеси:

Bamboo Print Завеси, изработени от бамбук с различни творчески дизайни като флорален дизайн, животински дизайн, естествен дизайн и т.н., които им придават засилен вид. Печатането е възможно само ако бамбуковите завеси са обикновени, така че този стил не може да се побере от перли от бамбук или ръчно изработени тъкани бамбукови завеси.

2. Завеси за бамбуков дизайн:

Bamboo Beaded Curtain е завеса, направена от дебели ивици от бамбук, които са между черни мъниста, направени само от бамбук. Тези ленти са плътно привързани, но не са напълно прикрепени към тях, те изглеждат отделно, но ви дават подходяща завеса.

3. Бамбукови завеси с един панел:

Обикновено една завеса е един панел, чиято основна цел е да загради прозорец или врата или душ или друг навес. Така че една единствена панелна завеса всъщност се отнася до завеса, която покрива само една аранжировка зад себе си, т.е. един прозорец или единична врата. Тя може да се състои от две части завеса, които се събират от двете страни на панела, или пък една единична завеса, която може да се влачи от двете страни за покриване.

4. Бамбукови завеси:

Бамбуковите завеси за прозорци имат предимно вид пръстен, както е показано на изображението по-горе. На пръстеновидния връх основно се означава, че завесата има прикрепени над нея пръстени, които трябва да бъдат прекарани през един прът и след това пръчката се поставя върху горната част на рамката на прозореца или рамката на вратата.

5. Бамбукови хоризонтални ролетни щори със завеси:

Бамбуковите щори с пердета включват комбинация от бамбуков щорен и нормална платнена завеса. Bamboo Blind означава завеса като оформление, направена от бамбук, но която се прорязва хоризонтално в много ивици през вертикалното му измерение, така че да може частично да позволи на слънчевата светлина в спалнята през тези прорези. Когато бамбукът е придружен от обикновени завеси около нея, външният вид е много привлекателен.

6. Бамбукови рисувани завеси:

Когато обикновените бамбукови завеси са боядисани по поръчка, те могат да бъдат наречени "Закачени бамбукови завеси". Дизайните, които могат да бъдат боядисани върху бамбукови завеси варират в безброй видове в зависимост от вашите предпочитания и избор. Например можете да рисувате анимационни герои, спортни личности, холивудски знаменитости и т.н.

7. Вертикални бамбукови щори:

Вече знаете какви бамбукови щори са споменати по-горе. Но това са хоризонтални, според конвенционалния дизайн. Ако искате модерни варианти в бамбуковите завеси, можете да опитате вертикално отрязана бамбукова щора като завеса за прозореца.

8. 3D дизайн бамбукови завеси:

Можете да проектирате бамбукови завеси с много различни дизайни, както е споменато по-горе, като флорални, животински, карикатурни, знаменитости и т.н., но тези дизайни могат да бъдат още по-привлекателни, ако са боядисани в 3D форма. 3D дизайнът е всъщност този, който изглежда реалистичен по отношение на външния вид.

9. Бамбукови завеси от врата:

Както самото име предполага, Bamboo Door Curtain са завеси, които се използват за покриване на вратите ви. Тези завеси на вратите могат да бъдат от всякакъв стил, като щамповани, отпечатани, боядисани и т.н., но по същество трябва да бъдат само едно парче и вертикално правоъгълна форма, тъй като трябва да покриват правилно вратата ви.

10. Бамбукови завеси за душ:

Бамбуковите завеси също са полезни за покриване на душ във ваната или вана. Също така е основно едно парче бамбукова завеса. Но тази завеса е по-мека по консистенция и хоризонтално широка, така че да може да покрие изцяло Вашия душ и вана.

11. Бамбукови завеси с балкон:

Бамбуковите завеси за балкон са почти много подобни на прозоречната завеса, но единствената разлика е, че тя е хоризонтално широка. Балконите завеси също се различават по видове като завеса за прозорци, т.е. може да има единична панелна или многопанелна балконна завеса. Също така, тя може да бъде едно парче завеса или комбинация от двойни завеси, които могат да се влачат заедно.

12. Завеси от естествен бамбук:

Както подсказва името, естествената бамбукова завеса не включва никакви изкуствени багрила или бои или отпечатъци или мъниста, прикрепени към нея. Той се състои изцяло от естествени бамбукови нишки и е изтъкан в квадратна или кръстосана текстура.

13. Ръчно изработени тъкани завеси от бамбук:

Ръчно изработена бамбукова завеса е тази, която е изработена с бамбукови нишки, влакна или тънки бамбукови пръчки, за да се създаде проста бамбукова завеса. Автентични умения за ръчен труд могат да се използват и за създаване на Bamboo Beaded Door Curtains, в случай че имате бизнес за производство на бамбукови завеси.

14. Бамбукови завеси за външни навеси:

Външните бамбукови завеси са изключително стилни, но прости в изгледа и създават прекрасна спокойна атмосфера около вас. Особено ако имате летен навес през летния сезон, бамбуковата завеса ще се окаже най-добрият вариант за защита на навеса от слънчева светлина.

15. Многобройни бамбукови завеси:

Понякога може да имате много широк прозорец с множество двойки прозорци. В резултат на това един панел бамбукова завеса няма да бъде достатъчен, за да покрие целия прозорец. Ето защо, в такъв случай, многослойна бамбукова завеса може да бъде идеален вариант за вас.

По този начин сега знаете колко важни са завесите в домашния си декор и затова трябва да се погрижите завесите си да изглеждат отлично и стилно. За да се избегне посредствен поглед, можете да отидете за модерен стил в завеси като бамбукова завеса. А бамбук стил завеси варира по видове въз основа на дизайн, брой на парчета, и т.н. Можете да изберете идеалния тип според вашите изисквания.

Pin
Send
Share
Send