Красота и мода

Първи месец от бременността - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


След дългата нощ на мълчаливи дискусии и на следващия ден, изпълнен с размишления, най-накрая родителят, двамата взеха съвместно решение да имат наследник на своя трон. Чистата мисъл за въвеждането на нов живот е предизвикала доста чувства сред тях. Докато беше в бащата, тя предизвика буря от вълнение и щастие, майката е чувала истории от приятелките си преди идните месеци и техните трудности. Така че, въпреки че вълнението й е в разгара си, няколко следи и страхове могат да бъдат проследени в скритите линии на нейното щастливо лице.

Скоро делото беше поставено на работа и със сигурност след няколко дни майката се събудила с чувство на гадене, което я поглъщало, докато тя тичала из стаята за банята. Предишната нощ бе бурна за нея и за съня й, тъй като им беше трудно да се свържат помежду си. Това чувство на гадене скоро бе заменено от щастливо лице, когато тестът показа положителни резултати. Скоро щастливата прегръдка се превърна в смут, тъй като всеки ден от седмицата трябваше да се изпразни рано сутрин след безсънна нощ.

Тогава дойде в строга диаграма от лекаря с DOS и don'ts правилно подредени. Със строгите правила, които трябва да се спазват, майката сега има пот, пълен с емоции, до ръба, където то от време на време прелита с депресирана последица, последвана от. Сега тя осъзнава, че съботната вечер се събира с приятелките не е по-правдоподобна опция. Нито пък малкото празнично питие, което поздравява братовчедката й в семейния повод.

Виж повече: Предпазни мерки по време на 3-тия месец от бременността

Това е практически първият месец, обобщен, където в едномесечно предизвестие минава торнадо от сладки и горчиви моменти. Бебето обаче в рамките на този период от 30 до 31 дни расте и се развива малко. Това, което започва с едно яйце и сливане на сперматозоиди, бавно се превръща в бластоциста, която е буквално четири или пет дневно оплодено яйце. След това яйцето се превръща в ембрион и с по-голямо развитие в плода, когато етапът на формиране леко се измества към етапа на развитие. На първия месец от бременността проверете състоянието на Вас и Вашето бебе.

Какво да мислим за този месец:

Това е първият ви месец от бременността и много въпроси, очаквания и вълнение ще се изпълнят в сърцето и ума ви. Но всичко, което можете да направите през този месец, е да подготвите график за какво да ядете и какво да избягвате. Всички необходими предпазни мерки, за които трябва да се погрижим и да получат всичко, от което се нуждаете през следващите месеци, трябва да бъдат изброени като се избягва прекомерния стрес и тревожност.

Фетално развитие на бебето

Виж повече: 4-ти месец от бременността

Прикачен файл:

Първият месец се занимава главно с образуването на бебето. Яйцето минава през фалопиевите тръби и се среща с главата. Бластоцистът, който дължи присъствието си на сблъсък на сперматозоида в главата на яйцата, сега търси и търси подходящ
поставят в матката и се прикрепят към подходяща стена на матката, т.е. плацентата. Това е решаваща стъпка, тъй като без привързаността по-нататъшният растеж на бебето ще бъде забранен. Това се нарича имплантация. В случай на спонтанен аборт, бебето не се привързва към майката и кърви.

Размер и клетки на яйцата:

Размерът на яйцето сега е около 10 000 пъти по-голям, отколкото беше в началото на месеца. Плацентата най-накрая започва да се развива и вашето бебе се развива бавно и стабилно. Кръвните му клетки вече стават видни и готови да започнат да функционират. Размерът на тялото сега е по дължината на оризовото зърно, растящ по-бързо от всякога. Скоро, действителният етап на образуване на бебето се достига в средата на месеца, както е описано по-долу.

Образуване на бебета:

В този момент вашият малък не е нищо по-голямо от грах, плаващ в околоплодната течност, охраняван от меката възглавница като маточната стена. Но сега това е само малък тумор като петънце в стената. Веднага след имплантацията бебето започва с процеса на формиране. Сега тя не е миниатюрна човешка версия, а неясна изкривена чужда форма, която се опитва да образува тяло. Пъпната връв, която държи бебето и майката, която ги свързва, сега започва да се развива. Този кабел с помощта на плацентата ще помогне за преминаването на хранителни вещества и кислород от майката към бебето и преминаване на бебешки отпадъци обратно към майката.

Виж повече: Предпазни мерки по време на бременност през 9-тия месец

Бебешки шипове:

Сега, когато предишната седмица показа, че бебето е намерило място за себе си, тази седмица той ще започне да проследява очертанията на гръбначния си стълб и в нито един момент ще се види мекото малко кости, които се подреждат правилно по трасето на гръбнака.

Кожа и органи:

В този момент вашето бебе прилича на лорд Волдемор с изгладена глава, бутна в носа и обезцветена кожа. Това е процесът на формиране, който с изминалите месеци
ще расте до съвършенство.

Комплексни въпроси:

Сърцето на вашето бебе е започнало да бие до средата на този месец, вероятно след 25-ия ден след зачеването. Това ще ви стане ясно чрез ултразвукови снимки и машина за откриване на удари като Доплер.

Симптоми на 1-ия месец и как да се преодолеят

Промените в растежа на гърдата и апетита са първите песни и симптомите на едномесечна бременност. Има и друга форма на симптоми, заедно с две промени, които ви помагат да осигурите знаци за бременност.
Забавни чувства:

Често има забавно чувство, което ви придружава по всяко време. Вкусът на мек метал и киселост сега изпълва задната част на гърлото ви. Може да е заради изхвърлянето или просто заради хормоните, които вече произвеждат в излишък. Това забавно чувство продължава и в тялото ви, тъй като се чувствате уморени и сънливи през деня и неспокойни през цялата нощ. Може да се окажете трудно да се преодолее ситуацията, в която се намирате, но лекът за него е толкова лесен, колкото изглежда. Опитайте с диета, която включва всички вкусове, които искате да са подходящи за храносмилателната ви система. За промяна можете да направите смес от два или повече вкуса в даден момент за промяна.
Растеж в апетита:

Бавно ще почувствате нуждата да задоволявате глада си с времето. Бебето, идващо на този свят, сега споделя вашата храна, така че сега се чувствате задължени да ядете все повече и повече. Често на интервали се чувствате, че подскачате през кухнята, търсейки ухапване. Обядът и вечерята вече имат малко повече храна, отколкото преди. Това обаче е очевидно нормално и здравословно. Уверете се, че нямате тежки диети всеки път, когато се чувствате гладни. Вместо това, опитайте се с малки количества закуски, салати, сокове, плодове и т.н., тъй като това ще ви помогне да задоволите глада си и да дадете на детето си подходящо пространство за развитие в утробата ви. Също така тежкото хранене ще бъде леко трудно да се смила в този момент, което води до няколко проблема.

Корем на бременна жена:

Все още не се разбивайте за дрехи за майчинство, тъй като това е само началото на малкия подут, почти наподобяващ бира. Вашият корем сега изглежда, че току-що сте имали обилна храна, единствената разлика, това подуване на корема никога не пада като други пътища. Коремът не може да бъде намален по никакъв начин, но можете да се опитате да скриете такъв подут корем, като пазарувате майчинството. Купете широки дрехи, които биха дали достатъчно място на корема, за да се скрият и също така няма да повлияят на дишането ви. Ако искате да скриете вълнуващите новини от другите, можете да отидете до моловете в нечетно време, за да можете да се насладите на пазаруването и да скриете растящия си корем.

Крайна умора:

Може да не сте готови с незабавна промяна на текстурата на тялото, но тя трябва да бъде разгледана и следователно трябва да промените някои дейности, които носите в ежедневието си. Този месец може да се сблъскате с много гадене и ще бъде ново и внезапно, което ще влоши нещата още по-лошо за вас. Всеки път, когато вашето легло ви се обажда поради физическа и умствена умора. Дори малките задачи ще ви уморят. За това можете да разделите задачата си на малки части, като дадете на тялото и ума си почивка. Ръководството на семейството и приятелите, които са преминали през такава ситуация, играе важна роля в тези проблеми. време за следващите месеци.

Промени в гърдата:

Това е една от най-често срещаните промени, към които просто не можете да си затваряте очите. Подобно на умората и гаденето, тази варира за всяка жена; въпреки това, няма да се избегне промяната. Симптомите могат да включват болезненост в гърдата и болка, която я придружава. Основното обикновено се чувства като това, което преминавате точно преди менструалния цикъл за месеца да започне. Някои други промени са потъмняването на ареолата, което може да бъде забелязано заедно с изпъкнали натъртвания по стените на ареолата. Този не трябва да бъде бит, защото това е само временно. Вените на гърдите ви също се появяват, което е друга нормална промяна в структурата на тялото. В случай, че искате да се отървете от подобно подуване и други общи симптоми, можете да опитате да използвате торби за лед или охлаждащи торби, които биха помогнали за намаляване на болката. Пиенето на много вода на редовни интервали също ще ви помогне в голяма степен. За такива периоди от време, дамите могат да се опитат да носят хлабав сутиен, който помага на тъканите на гърдата да се отпуснат и да им осигурят достатъчно въздух за болезненост.

Дейности през първия месец от бременността:

Все още не сте в състояние да ограничите дейностите си за месеца, но можете да ограничите работата си до известна степен, като си дадете време за освежаване, като вечерни разходки, приготвяне на любимите ви ястия, плодове или сокове и др. и семейството е друга дейност, която ще вземе психичното ви здраве към по-добра прогресия

Диета и упражнения в първия месец от бременността:

Диета:

1. Храни с фолиева киселина:

Трябва да имате желязо добавки препоръчва от вашия гинеколог, но можете да опитате няколко желязо богати плодове или зеленчуци в диетата си като портокали, броколи, яйца, боб, картофи и т.н.

2. Витамин В6:

Ако имате проблеми с гадене и повръщане, докато се наслаждавате на първата фаза на бременността, витамин В6 е много важно да бъдете включени във вашата храна в началната си фаза. Насладете се на зърна, фъстъчено масло, ядки, сьомга и др., Които са богати на витамин В6, вместо да приемате таблетки за същото.

3. Плодове:

Плодовете заемат важна роля в диетата на бременните жени. Наличието на плодове, които съдържат вода вътре, са предимно предпочитани в тази фаза, тъй като те поддържат тялото ви хидратирано. Те съдържат и влакна в него, което е важно в началната фаза на бременността за развитието на матката и околните.

4. Млечни продукти: t

Млякото е най-важната препоръчителна съставка, която се препоръчва от лекаря. Той е богат на хранителни вещества, киселини, калций и др. В случай, че млякото не е подходящо за храносмилането на жената, млечни продукти като кисело мляко, сирене, панер и др. Могат да се приемат два пъти в седмицата.

5. Месо:

При бременност някои меса са безопасни, когато се консумират в ограничени количества. Бяло постно месо, пиле и риба са безопасни за консумация, тъй като те носят протеини в него, но трябва да бъдат добре приготвени, преди да бъдат включени в храната. От друга страна консумацията на свинско или морска храна може да навреди на вашето бебе и следователно не се препоръчва.

Упражнение:

1. Протягания на крака:

Протегнете краката си и сгънете десния крак, за да докоснете пръстите на десния си крак, за да ги докоснете с лявата си ръка. Докато приближавате крака си до другия, вдишайте и докато го избутвате обратно в първоначалната опъната позиция, издишайте. Сега направете същото с другия крак 5 пъти.

2. Разтягане на пеперуди:

Сгънете коленете си по такъв начин, че краката ви да влизат в контакт един с друг. Протегнете петите в посока към тялото си и отпуснете мускулите на бедрото, докато го правите. Приложете налягане, докато поставяте ръцете си на ставите на коленете.

3. Разтягане на пода:

Легнете на пода и се обърнете към едната страна. Простри ръката си отгоре до противоположната страна. Сега отпуснете ръката и обърнете другата страна, за да повторите с другата ръка. Продължете упражнението 5 пъти.

4. Плуване:

За първия месец от бременността, незабавното натрупване на тегло може да доведе до появата на стрии по тялото, особено в областта на корема. За това, плуването може да бъде най-доброто упражнение, което да ги намали и да поддържа теглото си.

5. Вечерни разходки:

Чрез вашата бременност, ходенето може да бъде най-доброто упражнение. Упражнението ще ви освежи от проблемите на бременността и ще ви помогне да останете активни през целия ден. Сутрешните разходки също ще ви дадат свеж кислород, който ще е от полза за вашето здраве, а вечерната разходка ще бъде от полза за храносмилателната ви система.

Секс по време на бременност:

Това е напълно безопасно да се отдадете на правенето на любов този месец, тъй като околоплодната торбичка и течности ще омекоти вашето бебе добре. Въпреки това, оргазмите могат да доведат до контракции, но няма да ви навредят плода.

Съвети за преодоляване на стреса по време на първия месец от бременността:

 1. Създайте план за преминаване през месеца. Обсъдете как искате да разкажете на всички за новините, какви промени искате да внесете в живота на вашите и вашите партньори. Нека цялата идея за бременността ви бъде поставена през първата седмица.
 2. Проверките трябва да бъдат отбелязани с календар, за да се избегне стреса в последния момент. Планирайте всичко, което трябва да вземете, включително доклади за диета и медицински документи.
 3. Седмичните излети с майките трябва да са умен ход, за да ви помогнат да преодолеете безпокойството си от компанията.
 4. Упражнение, йога и медитация ще ви помогнат в голяма степен по време на бременност. Той не само запазва ума и здравето ви освежен, но и ви помага при проблеми с дишането.
 5. Изчистете нещата с партньора си, преди да планирате дете, тъй като това ще изчисти въздуха от самото начало и ще реши много стресиращи теми.

Медицинско лечение и преглед при бременност през първия месец:

Пазете себе си актуализирана с лекар и се уверете, че сте преминали през всичките си редовни дати за проверка. Това ще ви води до края и ще ви улесни да се насочите към следващите месеци. Уверете се, че получавате лекарства от лекар за малки проблеми като гадене, повръщане, главоболие, болезненост и т.н., тъй като без рецепта лекарствата могат да ви навредят. Някои лекарства, които ви помагат да излекувате няколко симптома, са както по-долу.

 • За болезненост, можете да имате ацетаминофен, тъй като е лек. Избягвайте употребата на ибупрофен, напроксен и др.
 • За алергия използвайте Антихистамини или Йоратидин. Избягвайте употребата на псевдофедрин, фенилефрин и др.
 • Като кашлица, опитайте декстрометорфан
 • Метамуцилът трябва да се приема за запек и да се пренебрегне използването на kf минерално масло.
 • В случай на киселини, приемайте Антациди.

Съвети и предпазни мерки:

 • Избягвайте приема на вино, въглехидрати и други нездравословни храни в диетата си, които са нездравословни за вас в този период.
 • Преустановете пушенето изцяло, като намалите броя си, тъй като това може да навреди на вашето бебе и да доведе до симптоми на отнемане, ако изчезне внезапно.
 • Уверете се, че приемате лекарства навреме според предписанието, за да избегнете вредни взаимодействия.
 • Пийте повече вода и спите повече от обикновено, за да дадете на тялото си останалата част, от която се нуждае.
 • Опитайте се да спите на гърба си от самото начало, за да свикнете с него за следващите няколко месеца.

Бременността е като цвете, което с времето става красиво. Зародишът винаги е твърд и загадъчен, но с бавното му разцъфтяване пътуването не изглежда толкова лошо. С времето майката приема сегашната си ситуация, позицията си на отговорност, където тя е пътят към нов живот, представен на тази земя. Следващите събития я накараха да се приспособи към промяната около нея.

Гледай видеото: Бременността от седмица 1 до 9 (Юни 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send