Красота и мода

9 Начало средства за ухапване от комари

Pin
Send
Share
Send


Комарите присъстват във всички части на света и тези насекоми се хранят и процъфтяват в човешката кръв, като ги хапят. Те използват острите си и тънки уста, за да извадят кръвта от повърхността на кожата на хората. Ние като хора може да не сме в състояние да се чувстваме, когато изсмукват кръвта, но последиците и симптомите не са само видими, но и дразнещи. Признаците на ухапване от комари включват сърбеж в засегнатата област, подуване, обриви, синини и дори кожни инфекции в екстремни случаи.

Маларията и денга са някои от болестите, с които човек може да се сблъска в определени случаи, когато се касае за ухапвания от комари. Най-добре е да използвате някои безопасни и ефективни домашни средства за лечение на ухапвания от комари, веднага щом ги усетите. Ръководството по-долу е идеалният начин да се запознаят с най-добрите начини, по които може да се направи естествено лечение по време на тази криза. Разгледайте и следвайте някои, докато не получите видимо лекарство:

Прости и лесни домашни средства за ухапвания от комари:

1. Чудесата на лук или чесън:

Кайма или лук или чесън, който има антибактериални и антивирусни свойства. Използването на лук или чесън върху ухапванията от комари помага за намаляване на подуването, както и за успокояване на засегнатите. Силната миризма също не позволява комарите. Това трябва да се приложи директно върху кожата и след това да се измие след известно време.

Виж повече: Най-добра позиция за спане

2. Използване на алое вера:

Антисептичните свойства на Алое Вера заедно с успокояващи качества са идеален избор, когато става въпрос за ухапвания от комари. Това помага за намаляване на болката, оток и сърбеж. Той също така ускорява лечебния процес. Нанесете охладен и пресен гел от Алое Вера върху засегнатите ухапвания и го оставете за 10-15 минути, преди да го изплакнете.

3. Ползи от лимона:

И отново, упойващото средство и противовъзпалителните свойства на лимона помагат добре при лечението на ухапвания от комари. Можете да нанесете лимонов сок директно върху кожата или да го разтриете леко с лимонова кора. Това със сигурност ще помогне.

4. Ледено приложение:

Чрез обезболяване на ухапване от комари, ледът помага при незабавното освобождаване от дискомфортните симптоми. Вземете лед и го увийте в кърпа. Това трябва да се приложи върху кожата за следващите 15-20 минути. Можете също да държите района под студена вода за същите резултати.

Виж повече: Начало средства за прекъсване на бременността

5. Прилагане на мед:

Нанасянето на мед върху ухапване от комари е едно от най-добрите неща, които трябва да се направят поради антисептичните и лечебни свойства на тази естествена течност. Просто нанесете малко, оставете го за известно време и след това го изплакнете. Продължете с това, ако проблемът продължава.

6. Масло от чаено дърво:

Антисептичните свойства на маслото от чаено дърво са добри за лечение на ухапване от комари. Подуването и сърбежът на ухапванията може лесно да се лекува с прилагането на тази течност върху кожата. Използвайте чист памучен тампон, за да го нанесете върху мястото. Лавандулата и кедровото масло също работят добре в този случай.

7. Лечение на паста за зъби:

Малка паста за зъби може да се нанесе върху ухапванията и да се остави за известно време преди да се изплакне, за да се намерят перфектни резултати при лечението. Пастата за зъби с мента и содата е най-добрият вариант тук.

Виж повече: Лечение на биполярно разстройство

8. Бананова кора:

Един прост начин за лечение на кризата на ухапване от комари е да се използва бананова кора, докато тя внимателно се трие. Определено е добра идея да се следва естественото и безопасно лечение. Лекува сърбеж и подуване в района.

9. Натрийте алкохола:

Е, отново, антисептичните свойства на алкохола са чудеса на ухапванията от комари. Само малко количество алкохол в засегнатата област ще даде облекчение от сърбеж и подуване. Това със сигурност ще помогне.

Източник на изображението: Захранване

Гледай видеото: Моята аптечка за първа помощ при походи част 1First Aid Kit (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send