Красота и мода

Рибено масло по време на бременност: пълно ръководство за ползи и дози

Pin
Send
Share
Send


Бременните жени са по природа по-внимателни за това какво и колко ядат. Те искат да консумират всичко, което е полезно за детето. Ако сте бременна след това ръцете надолу, възрастните дами в семейството трябва да са скандирали как редовно трябва да ядете риба.

Какво е толкова специално за рибата?

Маслото, присъстващо естествено в тялото на рибата, е известно като рибено масло. Това масло съдържа есенциални мастни киселини като докозахексаенова киселина и DHA, които общо се наричат ​​омега-3. Омега-3 е полезна по начин, по-голям от един за вашето бебе.

Предимства на рибеното масло по време на бременност:

Мастните киселини или Омега-3 допринасят за здравословния растеж на плода и спомагат за развитието на нервните клетки. Омега 3 образува поддържащата структура на невроните на вашето бебе. Консумацията на рибено масло по време на бременност гарантира положително визуално и когнитивно развитие на детето. Известно е, че развиващият се мозък на бебето е по-остър и също помага за по-добро зрение. Проучванията показват също, че бебетата, родени от майки, които са консумирали рибено масло по време на бременност, са увеличили теглото при раждане, което се счита за полезно за детето. По-високата консумация на рибено масло от очакващите майки също предпазва бебето от алергии след раждането им. Ниският прием на морски дарове от бременни майки често води до това, че техните бебета се раждат с поднормено тегло или имат проблеми с комуникацията (поради недоразвити нервни клетки) и проблеми със зрението.

Сега, когато знаете, че рибеното масло е от полза за вашето дете, следващият въпрос, който възниква, е да вземете рибено масло по време на бременност?

Виж повече: масло от чаено дърво по време на бременност

Можете и не можете - Има 2 вида рибено масло:

Единият е направен от тялото на рибата и е известен като Омега-3. Можете да консумирате това рибено масло за бременност.

Другият вид рибено масло се прави от органа, такъв черен дроб. Пример: масло от черен дроб на треска. Това обаче не е безопасно за консумация по време на бременност. Маслото от черен дроб на треска има и Омега-3, но в допълнение към това, той има и форма на витамин А, известна като ретинол. Консумацията на големи количества ретинол по време на бременност може да бъде пагубна за вашето дете, затова най-добре е да я държите настрана.

Коя риба да консумирате?

Ако сте бременна и рибата е редовна част от вашата диета, тогава не е нужно да приемате добавки от рибено масло, защото обикновената риба, която ядете, ще ви достави достатъчно количество Омега-3 и други незаменими мастни киселини. Като редовно риба в диетата си не само ще ви предостави Омега-3, но също така ще осигури на организма с достатъчно количество други минерали, витамини и протеини, които един обикновено няма да намерите в добавки.

Мазната риба има повече Омега 3 и следователно трябва да се консумира поне два пъти седмично по време на бременността. Други форми на морски дарове като раци и скариди също ще ви осигурят мастни киселини, които са полезни за благосъстоянието и развитието на вашето дете. Бялата риба като пикбата също съдържа Омега-3, но не отговаря на количеството мазна риба като риба тон. Консервирана риба тон, обаче, не разполагат с много масло, тъй като консервната процедура отървава рибата от нейните естествени масла.

Виж повече: масло от мента по време на бременност

Слово на предпазливост!

Докато консумацията на мазни морски дарове е чудесна за бебето, не прекалявайте, защото сладководните улови имат възможност да бъдат заразени с замърсители във водата, като полихлорирани бифенили (PCB), натрупани в тялото ви, може да повлияе на здравето на Вашето неродено дете. Също така, консумацията на токсични риби също може да причини отравяне с живак чрез био увеличение. Така че внимавайте какво ядете!

Ако не сте рибари и предпочитате да приемате добавки от рибено масло по време на бременност, не забравяйте да се консултирате с Вашия лекар преди да вземете решение за коя добавка да отидете. Погрижете се добре за това, което ядете, и ще се оправите много добре да се грижите за бебето си дори преди да се роди.

Виж повече: етерични масла, за да се избегне бременност

Гледай видеото: Omega 3 Като Най-Важният Елемент На Доброто Здраве (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send