Йога

Parivrtta Parsvakonasana (Револвиран страничен ъгъл) - Как да направим и ползи

Pin
Send
Share
Send


Започвайки от малкото момиче в съседство с две пигтейли до бабата, която празнува 80-ия си рожден ден, на заетата пчела от ядреното семейство или жената, която прегръща майчинството, йога никога не знаеше никаква възрастова граница, особено когато хората предпочитаха йога не само за фитнес които дойдоха заедно с него.

Но и защото бременната жена усещаше, че болките в свиването й могат да бъдат контролирани по-добре, а бабата знаеше, че храносмилането й ще бъде укротено, а също и защото заетият баща намерил затворника в портата за спокойствие чрез оплешивяването си и всичко това от собствените си удобства У дома. Ето защо йога има някакъв път наоколо, не мислите ли? Е, в днешния запис ще разгледаме една такава прекрасна йога поза, наречена Parivrtta Parsvakonasana.

Как да направим Parivrtta Parsvakonasana (Revolved Side Angle) и неговите ползи:

Как да го направим?

Всяка йога има английско име, което буквално определя окончателната позиция на позита на йога, така че можете да получите лъжичка в усещането, преди да започнете. Преди да изброим предимствата, получени от него, нека разпространим йога мат и да започнем с ръководството за него.

Английското наименование към него е позицията Revolved Extended Side Angle, която включва много усукване, поради което се препоръчва да не го избирате в случай, че имате счупена кост навсякъде в гърдите и таза.

Виж повече: Повтарящ се триъгълник

За да започнете, застанете в права позиция с краката си заедно и направете мозък. Ръцете ви ще почиват до тялото ви, докато подравнявате шията с гръбнака. Сега вдигнете единия крак, кажете правилно, като го сложите напред, няколко крачки напред, така че да почувствате меко разтягане. Сега бавно огънете крака по целия път, накланяйки се напред в сделката и не спирайте, докато бедрата ви са успоредни на земята.

Кракът ви сега трябва да е подравнен с коленната става, а левият крак трябва да бъде разтегнат по целия път, прав и твърд. Сега с извитата напред вдясно лява страна, ако десният крак е огънат. Уверете се, че горната част на тялото е изкривена до пълната си степен, обърната към страната сега.

След това вземете дълбоко вдишване и го заключете, докато довеждате дясната си ръка докрай, докосвайки земята с лявата ръка, която се люлее над главата си и причинява леко опъване на гърдите. Някои хора също избират отделна рутина с ръцете, където ги сгъват в молитвени ръце. Задръжте позицията за няколко секунди, преди да издишате в първа стъпка.

Виж повече: Niralamba Sarvangasana

Как ни помага?

  • Докато се разтягате в долната си част, долните крайници получават добра тренировка и затова несъзнателно ги насърчавате да укрепят и да се тонизират за по-силна долна част на тялото.
  • Когато превключвате и завъртате, стомашната мазнина също става тренировка, което води до изгарянето на някои сериозни калории по пътя.
  • Заедно с калориите, вашата чревна област, която е коремната област, усеща натиска на усукването, което води до по-силен корем, а оттам и до по-добро храносмилане.
  • Имаме всички тези болки в костния мозък, които ни смущават всеки път, когато седим от легнало положение. Е, с тази йога в чантата ти вече няма да се тревожиш за лошите проблеми с гърба. Разтягането и усукването отварят твърдостта на костния мозък, което я прави по-гъвкава и силна.

Виж повече: Безплатна стойка за ръце

Снимки Източник: Сток на затвора

Pin
Send
Share
Send