Красота и мода

Симптоми и причини за остеопороза

Pin
Send
Share
Send


Миналата година, когато майка ми трябваше да се настани за втори път в болницата, защото отново беше счупена една и съща счупена пръста, лекарите написаха в доклада й, че има остеопороза. По време на изследването разбрах, че това е гръцка дума, където предишните думи „osteo“ означават кости с по-късната „пороза“, което означава перфорация, която когато се комбинираме, образува порести кости. Това е много драматична дума, но костите се образуват порести в една точка поради продължителното невежество.

Тя започва с понижаване на костната плътност повече от обикновено, което причинява случай на крехки кости, където костите са толкова лесни за цепене, колкото бисквитите. Обикновено костите от всяка част на тялото могат да страдат от това следствие, но крайниците са най-често срещаното място. Тя може да бъде китката на ръката или краката, коляното или лакътната става и така нататък. Костта, дължаща се на това заболяване, има тенденция да става по-тънка и по-крехка, което води до лесното счупване на костите.

Ако някой с тази болест не внимава и не падне, той със сигурност ще прекъсне значимата костна причина за нейната крехка природа. С възрастта това заболяване се разширява все повече и повече в гръбнака или тазобедрената става и повече. Засега може да е само факт, но за остеопорозата е известно, че засяга женската част на обществото, особено жените, след като са преминали прага на средата на живота. обикновено от 50 и повече години. Това е така, защото менопаузата се случва някъде преди да стигнете до 50-те години, а костите се превръщат по-плътни, след като хормоналните промени започнат след менопаузата. Това може да е причината повечето от пациентите на остеопороза да са жени. Това заболяване достига до човешкото тяло и разрушава костната структура.

Ако сте имали случаи на фрактури на повече от два пъти в годината, Вашият лекар ще Ви направи задълбочена рентгенова снимка и след това ще определи Вашата позиция с костната маса или плътност. Колкото повече възрастта, толкова порести ще бъдат костите ви. Често лечението включва пациента, който консумира витамин D или калций в излишък, за да противодейства на перфорираните кости. След като се натрупате към Вашия лекар за съвет, ще Ви бъде връчена строга схема за диетични мерки заедно с правилните упражнения за противодействие на лесно разбиващата се костна плътност. Изследването в САЩ показва, че около 40 милиона души страдат или са заподозрени в остеопороза и са казали, че е от първостепенно значение човек да е наясно с причините, причинени за това състояние.

Виж повече: Симптоми на гадене

Симптоми и причини за остеопороза:

Този интелигентен наръчник обяснява основните причини или причини и симптоми на остеопороза, които са много полезни за диагностициране на това преди да се атакуват и вземат някои предпазни мерки, без да се получи това.

Причини за остеопороза:

След това има някои причини или причини за остеопороза, които следват, като:

1. Етническа принадлежност:

Това често е етническа пристрастна болест, както се вижда от лекари по целия свят. Повечето пациенти, страдащи от остеопороза, обвиняват етническата си принадлежност като причина. Обикновено жените от Азия и Кавказка Европа са по-застрашени от остеопороза, отколкото от оцветените региони. Това обаче е просто проучване, основано на плаващи факти, изпитани през годините.

2. Нарушения на храненето:

Нарушенията в храненето играят важна роля в преценката на ефекта на костната маса или плътността. Когато говорим за хранителни разстройства, обикновено се обвиняват билимията или анорексията. Анорексия нервоза е разстройство, при което поради прекомерна диета и без храна, човекът развива скелетна фигура с гръдния кош и костите под рамката, ясно различими и показващи. Булимия нервоза е от същия тип, при която хранителните разстройства се събират с лицето, което повръща или пука само след храна или упражнения наведнъж. Тези заболявания могат да бъдат пряка причина за дефектна костна структура.

3. Прекалено пушене и пиене:

Както прекомерното тютюнопушене, така и консумацията на алкохол водят до различно количество разрохкване или отслабване на костната плътност. Това е доказан факт, както са наблюдавани от лекари и учени. Колкото по-голяма е възрастта ви, толкова по-силно ще има алкохол или тютюн в тялото ви. Това не се ограничава само до тютюнопушенето, но и до други, вариращи в тютюнопушенето.

4. Хормони с нисък секс:

След определен отпечатък в живота ви, производството на половите хормони е засегнато, особено за жените след менопаузата. Адекватността на половите хормони при жените и рядко при мъжете причинява остеопороза. Хормоните, естрогенът при жените и тестостеронът при мъжете обикновено са случаите.

5. Неспособност:

Особено при индийските жени, остеопорозата може да е причина за безделие. Когато костите преминават през продължителна суша на неспособността да бъдат подвижни или не се подлагат на каквото и да е действие за дълго време, костната маса намалява значително.

6. Менопауза:

При жените симптомите на остеопорозата са най-често срещани по време на възрастта, когато стареят. Има и друг етап, когато се появят симптомите и признаците на остеопороза. Това е стадия на менопаузата. Тя се влошава с проблемите на плодовитостта на женското тяло. Може да се каже, че менопаузата е една от най-вероятните причини за остеопороза.

7. Преди съществуващи костни проблеми:

Понякога причините за остеопороза могат да бъдат много прости и понякога те наистина могат да бъдат сложни, за да разберат. Като цяло хората, страдащи от остеопороза, са жертви на различните симптоми на това заболяване, ако имат някои преобладаващи костни болки. Ако човек страда от някои болки в костите в момента, то е очевидно, че той или тя ще вижда и изпитва различните симптоми на това заболяване в ранна възраст и по-ефективно. Накратко, може да се каже, че той или тя ще страда от този симптом доста по-рядко.

8. Ниска естроген:

При жените ниско естроген може да се каже за една от най-вероятните причини за остеопороза. Недостигът на естроген може да предизвика остеопороза и това може да се твърди, че е една от многото причини за остеопороза. Според лекарите, когато зрялата жена има менопауза, костните проблеми могат да започнат да се появяват, тъй като скоростта на костната загуба се увеличава с бързи темпове. Като цяло, когато тези зрели жени имат спад в нивата на естроген, те също могат да се сблъскат с някои костни проблеми като сложност или пречки в движението и също могат да се изправят пред болки в костите.

9. Нисък тестостерон:

Може да се каже, че ниският тестостерон е една от основните причини за остеопороза при мъжете. Мъжете се сблъскват с различните симптоми на това заболяване, ако нивото на тестостерона спадне. Като цяло, мъжете ще бъдат изправени пред различни и вероятно най-вредните симптоми на остеопороза, ако страдат от тестостеронови проблеми. В тялото на мъжа тестостеронът се прехвърля в естроген, който запазва костите и е свързан с остеопорозата. Ако има нисък тестостерон, тогава човек определено ще се сблъска с някои проблеми с остеопорозата.

Виж повече: Пневмония Признаци и симптоми

Признаци и симптоми на остеопороза:

След това има някои признаци и симптоми на остеопороза, които следват, като:

1. Костна фрактура:

Първият симптом за остеопороза е състоянието на крайни крехки кости, при които костите лесно са предразположени към фрактури. Простото падане или завъртане на глезена може да доведе до счупване и подуване на района веднага. Същото се случва с крака или китките, където поради неправилна реакция костите се отделят или се счупят. Често понякога човек дори не трябва да падне, простото налягане в порестата област е достатъчно, за да се счупи костта.

2. Болки в гърба:

Ако крехките кости са причинени в гръбначния стълб, често се появява огромна болка в гърба без ограничения. Болката може да бъде толкова лоша, че човек може да има трудности при ходене или придвижване от едната към другата страна. Костта става изключително твърда и ако се добави натиск, който се опитва да го огъне, може да се счупи или да се счупи.

3. Промяна на положението:

Ако крехките кости се образуват в областта на крака или долния крайник, шансовете са, че ще станете жертва на недостиг на височина, тъй като костите изчезват бавно, височината също ще бъде засегната. По този начин човек може да загуби инча от тяхната височина. Също така понякога се образува наклонена форма на гърба, дължаща се на гръбначните структури. Това се нарича вдлъбната гърбица или кифоза.

4. Загуба на тегло:

Това е един от основните симптоми на остеопороза. Това може да се случи и при мъжете, и при жените. Като цяло, плътността на костите става по-малка, което води до шокираща загуба на тегло. Такава внезапна загуба на тегло може наистина да е вредна за някого. Като цяло, хората, страдащи от остеопороза, имат някои сериозни проблеми, свързани с костите, като внезапната загуба на тегло е една от тях. Жените ще бъдат доволни от това, особено тежестта им е намалена и игнорират другите вредни резултати от тази загуба на тегло.

Виж повече: Симптомите на кистата на яйчника

5. Чести болки в крайниците:

Като цяло, хората, страдащи от остеопороза страдат от болки в крайниците често и това е често срещано явление за хора, които са изправени пред проблеми, свързани с костите, в продължение на много години.

6. Тънки кости:

Плътността на костите намалява и това е един от най-видимите симптоми на остеопороза. Разреждането на костите може да е правилният термин за това. Като цяло, плътността на костите намалява и затова костите стават тънки и слаби извънредни часове.

7. Други симптоми:

Все още има някои симптоми, които не са известни на лекарите или експертите. Хората, страдащи от остеопороза, може да се наложи да преживеят много болки в костите и най-лошата част от тях е, че има няколко симптоми, с помощта на които хората няма да могат да разберат дали страдат от остеопороза или не.

8. Загуба на височина:

Ще има промяна в стойката, което означава, че човек няма да може да върви направо. Хората обикновено страдат от проблеми с долната част на гърба и един от основните симптоми при остеопорозата може да се каже, че е високата внезапна загуба. Жена или мъж ще изглеждат много по-къси, отколкото всъщност са, само защото страдат от остеопороза. Много възрастни хора и възрастни са обичайни жертви на този симптом и той или тя страда от дълго време. Въпреки това, има някои упражнения, които могат да ви помогнат да си върнете височината.

9. Болка в костите:

Когато костите станат слаби, има голяма вероятност те лесно да се наранят. Може да се каже, че това е един от основните симптоми на остеопорозата. Като цяло, мъжете и жените с предшестващи костни проблеми ще бъдат изправени пред тежка болка в костите поради малко триене на костите. Човек лесно може да се възстанови от този симптом, но при някои хора той продължава дълго време. Такива проблеми, свързани с костите, са чести и най-зрителни при възрастни жени, тъй като зрелите жени се сблъскват с такива болки в костите и по-често болки, тъй като при жените образуването на кости намалява доста лесно, тъй като те остаряват.

10. Сгънат прешлен:

Жертва на остеопороза ще бъде изправена пред някои проблеми със своя прешлен, тъй като това заболяване може да намали силата на костите и да ги направи слаби от сърцевината. Образуването на костта също става сложно и това води до лоша структура на костната конструкция. Това може да се каже и като една от причините за болката в долната част на гърба и в краката и гръбначния стълб. Хората страдат от него доста често и това може да се каже, че е един от основните симптоми на остеопороза.

Гледай видеото: Остеопороза - лечение, причини, препоръки за справяне с остеопороза (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send