Красота и мода

Холестерол Симптоми и причини

Pin
Send
Share
Send


Холестеролът е органична молекула и тип стероид, който е известен като стерол. Холестеролът е основният стерол, синтезиран от животни. Той е съществен структурен компонент на мембраната на животинските клетки и е необходим за поддържане на целостта и течливостта. Това е компонент на маслена основа, намиращ се в тялото и следователно не е разтворим в кръвта, за който се знае, че е на водна основа. Преносителите, наречени липопротеини в кръвта ни, помагат за транспортирането на холестерола в нашето тяло. Основните функции на холестерола в нашето тяло са:

  • Той помага за изграждане на храносмилателни жлъчни киселини в стомаха и червата
  • Той помага при производството и абсорбцията на витамин D
  • Тя улеснява организма при производството на определени хормони
  • Той е основният компонент в стенната структура на клетката.

Той също така помага при вътреклетъчния транспорт, нервната проводимост и ендоцитозата. Също така е необходим за освобождаването и регулирането на хормони като кортизол и алдостерон. Специфични изследвания също показаха, че холестеролът е частичен антиоксидант. Холестеролът се окислява от черния дроб, за да образува различни жлъчки, които подпомагат храносмилането.

Холестеролът е изключително важен за правилното функциониране на нашето тяло, но само ако се консумира в правилните количества. Преминаването или превишаването на границите на консумация може да причини сериозни заболявания и усложнения в организма.

Състоянието на висок процент холестерол в тялото ви е известно като хиперхолестеролемия или дислипидемия. Това е основната причина за коронарните сърдечни заболявания и сърдечните усложнения. Високото ниво или присъствието на LDL в тялото води до натрупването му в артериите и други пасажи, докато HDL го носи в черния дроб, за да бъде изхвърлен и изпуснат от тялото. В резултат на натрупването на холестерол в артериите, ние развиваме състояние или по-скоро усложнение, наречено атеросклероза. При това усложнение се образува плака, блокира нормалния поток на кръв в и от сърцето и създава огромен натиск.

Симптоми и причини за холестерола:

Виж повече: Причини за екзема

Причини за висок холестерол:

Причините или причините за хиперхолестеролемия или висок холестерол са,

1. Високи източници на холестерол:

Храните, които са богати на наситени мазнини и транс мазнини са най-големите виновници в този случай. Храни като печени продукти, шоколадови бонбони, мазна храна, особено месо от червено месо, пържени и преработени храни и топено масло и сирене са изключително високо съдържание на холестерол.

2. Гени:

Генетичните фактори играят важна роля в нивото на холестерола в организма ви. Те са наследени състояния и често доминират нашето настояще здраве. Различни други състояния, свързани с холестерола, често се предават през поколенията. Такъв пример би бил комбинираната хиперлипидемия.

3. Хранене с наситени мазнини:

Ядете ли големи количества наситени мазнини? Това може да е една от основните причини за високите нива на холестерола. Така че сега, след като сте научили за една от най-важните причини за високия холестерол, намалете количеството на прием на наситени мазнини. Сред повечето от случаите с висок холестерол се вижда, че повечето от тях се дължат на проблеми с наситените мазнини. Това е една от най-вероятните причини за висок холестерол.

4. Лоша диета:

Ако човек не поддържа правилна диета и просто яде бърза храна и нездравословна храна, тогава има голяма вероятност той да страда от проблеми с холестерола. Една от основните причини за високите проблеми с холестерола е поддържането на лоша диета. Има някои храни, които могат да осигурят на тялото ви добри количества лош холестерол и в същото време има някои плодови екстракти, които могат да действат срещу тези фалшиви холестероли и да ги намалят и да направят тялото ви здраво. А лошата диета е един от основните елементи, които могат да причинят на тялото ви сериозни вреди, а също и да попречат на вашите физически условия, както добре.

5. Преработени храни:

Хората, които ядат преработени храни, имат добри шансове да видят признаците на висок холестерол в тях. Това е една от основните причини за високия холестерол. Един човек ще трябва да се изправи пред редица проблеми с лошия холестерол, ако яде опаковани храни, които са за пържени или варени, когато ги донесете у дома. Те се съхраняват основно за дълго време и няма да осигурят на тялото ви точното количество протеини и хранителни вещества.

6. Тегло:

Вашето тегло може да бъде един от най-разумните причини за висок холестерол. Според проучването повечето хора, страдащи от проблеми с висок холестерол, са имали драматични проблеми с натрупването на тегло в миналото. Ако сте над 100 килограма, тогава имате голям шанс да страдате от високи проблеми с холестерола.

7. Ниво на активност:

Една от основните причини за високите проблеми с холестерола може да бъде нивото на вашата активност. Ако сте мързелив човек и не искате да прекъснете пот, тогава имате голям шанс да бъдете засегнати от високите проблеми с холестерола. Човек трябва да остане активен колкото е възможно повече. Вероятно това е единственият начин да се подхожда за дълго време (възраст). Просто не спите през целия ден. Станете и свършете някаква работа.

8. Пол:

Много хора не са наясно с това, но полът е определящ фактор, когато става въпрос за висок холестерол. При мъжете холестеролът обикновено се установява след 50-годишна възраст. При жените нивото на холестерола остава същото до края на менструацията (менопаузата). След това нивата се покачват (като цяло). Така е и при мъжете.

9. Възраст:

Възрастта е една от причините за високия холестерол. Човек може да се разболее от симптомите на висок холестерол след 20-годишна възраст. Както след 20, нивата на холестерола обикновено се повишават и това е същото за мъже и жени.

10. Общо здраве:

Цялостни здравни въпроси, когато става въпрос за холестерол. Човек ще бъде изправен пред някои високи проблеми с холестерола, ако не е правилно активен и здрав. Здравото тяло автоматично ще се окаже полезно при управлението на нивата на холестерола. Това е основната причина за холестерола.

Какво е лечението на холестерола:

Има различни начини за това как можете да поддържате холестерола под контрол. Двете най-големи стъпки, които можете да предприемете и които драстично ще ви помогнат

  • Вашата диета (това, което ядете)
  • Вашият начин на живот (какво правите)

Няма никакво лекарство като такова, което да ви помогне да изгорите и изчерпите целия съхранен до холестерол. Единственият ефективен начин за това е упражнението. Това е необходимата промяна в начина ви на живот. Трябва да тренирате, за да поддържате контрола на холестерола и свързаните с него проблеми. Редовните упражнения ще ви помогнат да увеличите метаболизма си и ще помогнат да се изгори прекомерните калории и холестерола. Това също ще помогне за поддържането на здравословно тегло, така че да няма прекомерен натиск върху сърдечните мускули.

Виж повече: Симптоми на треска

Симптоми на холестерола:

Няма особени признаци или симптоми на висок и висок холестерол като такива. Да имаш висок холестерол няма никакви физически или психологически намеци. Въпреки че според най-новите научни изследвания наличието на корем или понг в пота е свързано с високо ниво на холестерол. Така че най-добрият начин да държите под око това ниво е да провеждате редовни тестове и прожекции. Ако не го направите, бихте се принудили да се самоубиете с инфаркт или коронарна болест.

1. Сърдечен удар:

Ако човек страда от проблеми с висок холестерол, то той (или тя) има голяма вероятност да изпитва някои сърдечни проблеми. А сърдечен удар е един от най-вероятните симптоми на холестерола проблеми. Като цяло, тези симптоми са най-често срещани при възрастни хора. Това може да се каже, че е един от най-видимите симптоми на холестерол при хора, които попадат в категорията на възрастните граждани.

2. Ход:

Това също е важно едно от всички симптоми на холестерола. Сред всички симптоми на холестерола това е този, който най-често се наблюдава при мъжете и жените. Тук буквално няма бягство от този симптом и почти всеки човек с проблеми с холестерола се сблъсква с този симптом. Може да се каже, че е типичен симптом на холестерола. Като цяло, тези удари са причинени от запушване на артериите в мозъка.

3. Болка в гърдите:

Прекомерната болка в гърдите често е симптом на висок холестерол. Човек ще изпитва тежка болка в гърдите или ангина, ако страда от проблеми с холестерола. Ще има времена, когато болката ще бъде непоносима. Ако болката стане непоносима, тогава трябва да се консултирате с лекар. Някои хора пренебрегват този симптом и това се оказва само лошо за тях.

4. Болки в гърба:

Болки в гърба са още един симптом на холестерола. Ако нивото на холестерола е над границата, тогава болката в гърба ви очаква. Холестеролът води до разкъсване на болките в гърба, които ще се почувстват като наранявания на гърба. Хората с такива проблеми с холестерола автоматично ще трябва да преминат през редица други проблеми с болката в ставите, които могат да се случат по всяко време. Болката като цяло не иска да напуска тялото. Може да се каже, че такава болка в гърба се захранва от тялото и го прави изключително болен от ядрото.

5. Екстремна умора:

Умората също е важна сред всички симптоми на холестерола. Лице, страдащо от някои проблеми с умората, ще бъде изправено пред някои тежки болки в областта на шията и гърба (вече обсъдени). Много хора се сблъскват с проблемите на умората и това се твърди като един от основните неприятности и симптоми на холестерол.

Виж повече: Симптоми на варицела

6. Недостиг на въздух:

Един човек ще бъде изправен пред някои проблеми с дишането, когато той или тя преминава през фазата на проблеми с холестерола. Човек няма да може да говори дълго време с един дъх. Това също ще доведе до трудности в говоренето. Човек, който се сблъсква с трудности в говоренето, може да обвинява нивата на холестерола.

7. Болка в шията и тежки главоболия:

Ако сте изправени пред сериозни проблеми с главоболието, тогава има вероятност да страдате от висок холестерол. Това е един от най-видимите симптоми на холестерол и хората страдат най-много от него.

8. Болтовете на ръцете:

Друг често срещан симптом сред всички възможни симптоми на холестерола е болката в ръцете. Като цяло, хората се сблъскват с притискащ ефект в ръцете и това обикновено се дължи на високите резултати на холестерола (според лекарите).

9. Лошо храносмилане:

Хората, страдащи от холестерол, ще се сблъскат с някакъв проблем с храносмилането. Проблемите със стомаха са доста често срещани през това време и симптомът на лошо храносмилане не трябва да ви изненадва.

10. Тревожност:

И накрая, но не на последно място, друга обща точка сред всички симптоми на холестерол е тревожност.

Яжте храна, подходяща за сърцето, която съдържа ниски нива на мазнини и захари. Яденето на пресни плодове, зеленчуци и малки количества протеини са добър списък от предложения. Също така включват пълнозърнести храни и богати на фибри храни. Избягвайте тютюнопушенето и запазете бара за количеството алкохол, който приемате.

Нивото на холестерола е просто индикатор за това колко нездравословно е вътрешното ви тяло и колко бързо може да възникне опасен инфаркт срещу вас. Най-добре е да го държите под контрол и да се научите да следвате здравословен начин на живот, за да живеете по-дълго. Проучването на Framingham Heart, дори и днес, помага да се разбере и определи състоянието на сърцето и ефекта на холестерола върху него и е активен участник в анализа на шансовете за сърдечносъдови заболявания.

Гледай видеото: Народен лек при високото кръвно и лош холестерол (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send