Красота и мода

Как да се избегне Pimples на лицето естествено?

Pin
Send
Share
Send


Пъпките са много утежняващо нещо, което може да се разпространи, макар и да докосва, или чрез пръкване. Това може да доведе до повече акне. Те също могат да произтичат от определен фактор, за който човек трябва да внимава. Съществуват различни причини, за които те могат да се случат. Може да се дължи и на нездравословна диета или дори на много напрегнат работен график. Може да има и други фактори, както и нехигиеничните условия или носенето на нечисти дрехи. Ако те са внимателно анализирани, тогава и други фактори като хормонални или други нарушения на храносмилането могат да бъдат там, което може да причини такива.

Как да се избегне бързо пъпки:

По-долу са дадени 15-те най-популярни естествени съвета, които човек трябва да знае, за да избегне пъпки.

1. Използване на Anti-Acne Wash Wash:

Хората често използват същия сапун, който използват върху тялото си и на лицето си. Сапуните за красота нямат изключителен ефект върху бактериалните проблеми. Затова е важно да се купуват почистващи препарати, които се лекуват. Дори използването на мехлем може да стане по-ефективно, ако човек първо почисти с медикаментен сапун или почистваща пяна.

2. Ексфолиране: t

Това често се прави с погрешен метод, който може да доведе до прекомерни проблеми. Това може да се направи с домашни методи като ползването на цяла пшеница. Човек може също така да направи паста и да масажира нежно, за да отстрани мъртвите клетки. Те могат да се правят с медикаментозни ексфолианти, ако са налични.

3. Чистота:

Това често е нещо, на което хората не обръщат достатъчно внимание. Това е много важно за контролиране на разпространението на бактериалната инфекция. Редовно калъфките за възглавници трябва да се сменят и кърпите за ръце и другите неща, които човек използва върху лицето, трябва да се почистват и измиват редовно. Човек трябва да носи чисти дрехи. Чистотата също трябва да се направи и за главата. Често хората не осъзнават, но на скалпа може да има люспи, които могат да попаднат на лицето, когато човек избърше и това може да доведе до бактериална инфекция.

4. Използване на медикаменти:

Често хората избягват да използват медикаменти като медикаментозни мазила. Те трябва да бъдат консултирани и внесени от специалистите по кожата и след това да се използват редовно върху измито лице според указанията на лекаря.

5. Задължителни лекарства:

Ако лекарят предложи да се контролира влошаването на обрива, човек трябва да вземе някои лекарства като витамини или други диетични медикаменти, след което те трябва да се приемат както е предписано. Често се казва, че те не трябва да се правят по самолечение. Това може да бъде доста опасно.

6. Използване на овлажнител:

Когато се прави ексфолиация, често се хидратира. Това трябва да се направи, за да се предотврати прекомерното изсъхване на повърхността. Ако човек се сблъсква допълнително с употребата на овлажнител и те са много мазни, тогава могат да избегнат това. Въпреки това е препоръчително да се използва добър овлажнител. Човек може да закупи продукти като естествени гелове от Алое Вера, които не влошават повърхността.

Виж повече: Пъпкан

7. Като здравословна диета:

Балансираната диета може да бъде полезна за лечение на пъпки. Диета трябва да се състои от плодове, зеленчуци и достатъчно количество зеленчукови и пилешки протеини.

8. Достатъчно количество вода:

Наличието на достатъчно вода помага лесно да се усвоява храната. Взимането на много вода прави много щастливи в резултат на излекуване на пъпки.

9. Правене на медитация и йога:

Те често са много полезни. Правенето на медитация в медитативната поза на падмасана се казва, че е полезно. Пранаямът също е много полезен. Правенето на бързо ходене или други асани на йога също може да бъде добро. Пропускането и клякането също са доста добри.

10. С хормонална проверка с лекари:

Ако естествените домашни средства и други процедури не са много полезни, те могат да се дължат на хормонални причини. Редовната проверка със сигурност ще избегне пъпките от лицето ви постоянно.

Виж повече: Как да лекува пъпки през нощта

11. Дръжте лицето си чисто:

Един от най-добрите съвети за избягване на пъпки естествено е да държите лицето си чисто. Важно е да измивате лицето си два пъти всеки ден, тъй като помага за отстраняване на излишното масло, почиства нечистотиите и избърсва мъртвите клетки. Измиването обаче повече от два пъти на ден няма да ви помогне.

12. Дръжте очите на косата си:

Гледайте косата си! Не се забърквайте с косата си, поддържайте я чиста. Имайте косата си свободна от излишното масло, тъй като тя запушва порите на кожата, редовното почистване с шампоан е лекарството. Също така, въздържайте косата си от падане върху лицето ви много. Това е, което трябва да направите, за да избегнете пъпки.

13. Не продължавайте да го докосвате с ръка:

Как да избегнем естествено пъпките? Това е просто, дръж ръцете си от тях. Когато пъпка ви смущава, сте склонни да го докосвате. Когато продължавате да докосвате пъпката си, може случайно да я вземете, което само ще разпространи микробите. Ограничавайте често ръцете си от докосване на лицето ви.

14. Приложете Honey To Your Face:

Медните маски действат като лечение на акне. Те лекуват кожата ви по много нежен начин и в крайна сметка го освобождават от пъпки. Знаете ли как да избегнете пъпки по лицето с помощта на мед? Тук е процесът, който нанесете малко мед на лицето си за около 30 минути и след това го измийте и изсушете лицето си с чиста кърпа. Това е ефективен начин да се избегнат пъпки по лицето.

15. Прилагане на лед:

Ледът действа хладно върху кожата ви и отваря порите на кожата, като отстранява маслото и мръсотията. Вместо да нанасяте лед директно върху кожата, по-добре е да използвате кърпа като среда за контакт между кожата и леда. Така че лед! Да! Това е друг връх, за да се избегнат естествено пъпки.

Така че спрете търсенето си как да избегнете пъпки по лицето, защото тези съвети със сигурност ще ви помогнат. Опитайте всеки един от тях редовно, за да получите крайни желани резултати за акне.

Виж повече: Как да изчистите акне марки

Гледай видеото: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send