Йога

Supta Padangusthasana - Как да правим и ползите от него

Pin
Send
Share
Send


Фитнесът идва в различни размери и техники, различни части и парцели и дори в различни опаковки, ако се запишете в класифицирана фитнес зала. Но кой се грижи по-добре за вашето тяло, отколкото йога. Докато фитнес залата и упражненията за свободни ръце винаги ще ви стигнат дотук, с йога сега можете да вземете тази допълнителна стъпка към спокойствието.

Йога е основно разкъсващ клон на медитация, бавна крачка с меки движения на тялото, които се събират с контролирано естествено дишане и най-добрата част за йога е не само годността за изливане на мазнини, но и за здравето и спокойствието. В днешната статия ще говорим за една такава йога позиция, наречена Супта Падангустасана.

Как да го направим?

Преди да говорим за ползите, които могат да бъдат извлечени от тази йога, нека научим малко за стъпките, които може да ни се наложи да предприемем, за да завършим позицията на йога. Английското наименование за него е Поставяне на ръката до големия пръст. Както подсказва името, крайната позиция на йога е точно създаване на името, името произлизащо от самата позиция. Още веднъж, подобно на повечето йога, това е упражнение за разтягане, което е лесно.

Виж повече: Стъпките на Супта Вайрасана

Разстелете Вашата йога мат и да започнете пътуването. Легнете на подложката с лицето си към тавана, долните крайници се опънат отдолу, докато ръката ви стои отстрани. Преди началото може да се възползвате от отделна двойка ръце. Другите изисквания за тази позиция са йога каишка, която не е нищо друго освен дебела гъвкава гумена лента и възглавница за гръб. За практикуващите про йога възглавницата и лентата могат да бъдат елиминирани.

Сега бавно вдигнете десния си крак и приближете коленете си до гърдите си, така че сега можете да прегърнете бедрото с ръцете си. Поставете лентата на крака си и я издърпайте към гърдите си, докато бавно изправяте коленете си. Докато правите това, започнете да разтягате крака си в перпендикулярна посока, която сега ще бъде вертикална към тялото ви. През цялото време вдишвате и привличате лактите си в тялото си, за да създадете напрежение в групата.

След като кракът е прав и перпендикулярно на тялото, започнете да го накланяте към главата си, а ръцете ви се издигат над торса, докато го правите. Целта е да държите ръцете си възможно най-високи. Сега, когато сте в позиция, можете или да заключите позицията и да издишате, или да наклоните крака навън сега като продължение на позицията. За професионалистите, можете да използвате пръстите си, за да закопчаете петата на краката си, докато ходите на тренировката. Повторете същото с другия крак.

Виж повече: Супта Бадха Конасана Ползи

Как ни помага?

1. Тази поза на йога ще ви помогне да тонизирате мускулите на долната част на тялото. Когато вдигате крака над главата си, мускулите ви излизат от начина, по който се разтягат. Това кара мускулите да се затегнат и да станат твърди, така че да можете да спортувате с тонизирана долна част на тялото.

2. Това също е добър начин да разредите бедрата.

3. Мускулната гъвкавост е още една полза за тази йога позиция. Докато се разтягате и дишате, възелът на напрежението в мускулите се отваря.

4. Огъването също създава хрускаща се ситуация на натиск в корема. Сега коремът съдържа червата и яйчниците. С насилствено създадената ситуация на натиск, тази йога се грижи за чревните проблеми, най-вече за храносмилането. Същото важи и за менструалните проблеми, които също са част от корема. Накратко, тази йога поддържа корема ви здрав и здрав.

Виж повече: Извършена поза

Гледай видеото: Supta Padangusthasana - Reclined Big Toe Pose (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send