Красота и мода

Техники и ползи за медитация на Ом

Pin
Send
Share
Send


Медитацията на Ом се фокусира върху мантрата Ом, която продължава между различни религии и култури от поколение на поколение. Ом мантрата е дълбока реализация на реалностите, които съществуват във всеки един от нашите животи, но ние не успяваме да ги разберем повечето от тях, тъй като не обръщаме внимание на нашата вътрешна същност. Някога светът беше само един човек и мисълта беше да го направи много, т.е. когато се чу вибрация. Една вибрация в крайна сметка доведе до звук „Ом“. Звукът на Ом е известен като Пранава, което означава, че той поддържа живота чрез дишане. Той представя четирите състояния на "върховното същество" и трите звука А-U-M (om) означава събуждане, сънуване в дълбок сън и тишина, която е наоколо. Ето защо символът „Ом“ се счита за свят.

Техники за медитация на Ом:

Виж повече: Как да правим духовна медитация

Медитация върху Ом:

1. Изберете тихо място.

2. Когато удобно се затваря и се чувствате напълно спокойни.

3. Затворете очи и оставете мускулите и нервите да се отпуснат.

4. Съсредоточете се върху пространството между веждите си и запазете спокойствие.

5. Нека съзнателният ви ум бъде мълчалив и не мисли за нищо, просто се концентрирай.

6. Започнете да възпявате „Ом“ психически, докато мислите за идеите за вечността, безсмъртието, безкрайността, щастието. Помислете абстрактно. Трябва да почувствате, че сте безкрайни и всепроникващи.

7. Трябва да запомните смисъла на Ом, просто да го повторите няма да ви даде желаните резултати.

8. Скоро ще се почувствате чисти и съвършени. Ще почувствате, че знаете всичко и сте били освободени като птица.

9. Всяка част от тялото ви трябва да бъде разтърсена с тези идеи, така че не само вашият ум, но и вашето тяло, вашите сетива получават чувството.

10. Поддържайте редовността на практика и вървете бавно и стабилно с вяра, искреност, ентусиазъм и постоянство. Най-доброто време за практикуване е рано сутрин, залези и вечери.

Виж повече: Как да правим медитация у дома за начинаещи

Ползи:

1. Известно е, че медитацията на Ом лекува болести. Тъй като цялото ви тяло вибрира, се чувствате положително и отнемате живота много по-сериозно.

2. Тя извежда духовна страна в теб, където се приближаваш до Бога.

3. Пеенето Ом отнема всички светски мисли и не ви позволява да се разсейвате.

4. Ако сте депресирани, трябва да изчакате малко време за медитация. Пейте Ом 50 пъти и ще се почувствате по-добре. Това е стресиращ провал и прави мозъка ви успокоен.

5. Ом посредничеството прави чудеса на хората, които трябва да повишат самочувствието си.

6. Ще имате силен и сладък глас, когато продължите да пеете Ом. Ще разберете това в рамките на няколко седмици. Ритмичното повторение на думата ще запази ума ви фокусиран.

7. Чувствате, че имате различна сила във вас. Вие имате способността да се борите с проблемите си и сте готови да поемете света. Тя ще се отрази от очите и лицето ви.

8. Думата Ом има космическа енергия, която ни дава положителни вибрации и ни кара да се чувстваме чисти. Най-важното нещо, което получавате от медитацията, е да оставите мислите да преминат и да подобрят концентрацията.

Виж повече: Техники за медитация на Кундалини

Точки за запомняне:

1. Изберете подходяща среда, в която сте напълно изолирани от концентрирани и посреднически по-добре.
2. Можете да произнесете думата като Om или Aum.
3. Трябва да подчертаете произношението на М повече от О, докато го повтаряте.
4. Пеенето на тази мантра дава положителна енергия във вашия обкръжение. Ще усетите вибрациите, които създава всеки път, когато го възпявате, и ще усетите разликата.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4.

Гледай видеото: Правилото за 10 000 часа! Изключителните . . (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send