Красота и мода

5 Най-добри упражнения за дълбоко дишане, за да се отпуснете

Pin
Send
Share
Send


Стресът и тревожността на всеки ден са оставили хората с паничен дъх или бързо дишане. Хората са стресирани през цялото време и напрежението се превърна в част от живота, която не можете да отхвърлите. Дълбокото дишане е изключително полезно, като успокоява тялото и го отпуска. Също така позволява и добър поток на кислород в кръвта и системата Ви, предотвратявайки хипоксията. Дълбокото дишане също подобрява здравето и функционирането на органите. Ето списък на дълбоките дихателни техники, които можете да направите в самата околност.

Виж повече: Значението на упражненията за деца

Дълбоки дихателни упражнения:

Сама Вритти:

Отпуснете стойката си; просто седнете направо, без да опъвате гърба си. Сега, вдишайте четири пъти спокойно и издишайте за още четири точки. Тя отпуска напрегнатата нервна система и успокоява главата ви. Повторете това 6-7 пъти. Ако имате проблеми със заспиването, това е добър начин да се отпуснете и да заспите.

Нади Шодхана:

Тази дихателна техника обединява лявата и дясната страна на мозъка и носи баланс на тялото ви. Седнете с прегънати крака в класическата поза на пранаяма. Сега Натиснете десния си палец над дясната си ноздра, блокирайте ноздрите и дишайте с лявата си ноздра. Когато достигнете върха на вдишването си, а след това го блокирайте с пръстена на дясната си ръка. След това издишайте с дясната си ноздра и продължете с модела. Направете това пет до шест пъти.

Виж повече: Упражнение за уши

Kapalabhati:

Най-добре е да правите тази сутрин. Тя работи като почистваща система за вашето тяло. Вдишайте бавно и дълбоко, сега, когато издишате, издишването ви трябва да бъде силно, кратко и силата да идва от корема. Издишванията са повтарящи се и се опитват да го продължат толкова дълго, колкото можете, докато не изтече въздух. Повторете това 6-7 пъти. Но това е строго не, астматици и хора, страдащи от ХОББ.

Успокояващото упражнение за дъх:

Вдишайте дълбоко и след това издишайте през устата си. Но когато правите издишване, заключете върха на езика зад предните си зъби и направете звук, когато натискате въздуха навън. Вдишайте за четири точки, задръжте дъха си за пет и когато издишате, разширете до осем броя. Не правете това, ако имате грип или студ.

Виж повече: Упражнения за жени

Движение на дъха:

Това е просто упражнение, базирано главно на представата за движението на вдишания въздух в цялото тяло. Вдишайте дълбоко и го задръжте за пет точки. Сега си представете, че топката въздух се издига до главата ви, след това слезе до гърдите и след това в корема, а след това до долната част на тялото ви до краката ви и след това отново дойдете до гръбнака. Когато издишате, си представете, че изпускате въздуха през долната част на гръбнака. Продължете тази верига за 7-8 пъти. Това е най-доброто упражнение за успокояване на цялото ви тяло.

Снимки Източник: Shutterstock

Гледай видеото: Най-доброто упражнение при болки в кръста и проблеми при стабилизиране на пояса- Умряла буболечка (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send