Красота и мода

9 Странични ефекти от запек върху здравето

Pin
Send
Share
Send


Както всички знаем, запекът е рядко движение на червата в човек. Когато не можете да елиминирате отпадъците от тялото си и става трудно да преминете през изпражненията, се казва, че е запек. Когато човек е запек за по-дълъг период от време, той причинява вреда на тялото. Има различни странични ефекти на запек. Необходимо е тялото ви да бъде чисто. Така тя помага на човек да живее здравословен живот. Когато стомахът ви не се почиства правилно, причинява и други заболявания.

Странични ефекти на запек върху здравето:

Позволява ни да видим по-долу какви са страничните ефекти от запек при мъжете и жените.

1. Хемороиди:

Възможно е, когато човек е запек и напрежение да има движение на червата, човек може да страда от хемороиди. Хемороидите са болезнени за тялото и водят до подуване на ректалната област. Може да е и от честа диария.

2. Затлъстяване: t

Продуктите, богати на захар, могат да причинят запек и запек може да доведе до затлъстяване. Когато човек консумира твърде много енергия, мазнини и захар, но не може да го изгори, той ще се съхранява в тялото като мазнина. Това в крайна сметка води до затлъстяване.

3. Отслабва имунната система на тялото:

Когато човек не е в състояние да елиминира изпражненията от тялото, имунната му система става слаба и лесно могат да настигнат настинка и други заболявания. Ниската имунна система може да натоварва други части на тялото като черния дроб, бъбреците и белите дробове, а енергийното ниво е намалено.

4. Фекално въздействие:

Обикновено, когато човек е запек от дълго време, това води до фекално импулс. Това е, когато маса от изпражнения се блокира от дебелото черво. Може да предизвика и повръщане и болка. Необходимо е да се получи бързо лечение на фекалното импулс.

Виж повече: Какви храни причиняват запек

5. Промени в настроението:

Особено при жените запекът може да повлияе на настроението. Жените страдат от промени в настроението като тревожност и депресия, ако са изправени пред запек. Запекът може да бъде стресиращ както за физически, така и за емоционално. Това нарушава нормалния живот.

6. Главоболие:

Редките движения на червата и твърдите изпражнения могат да причинят много стрес за човека. При стрес тялото ви произвежда различни видове хормони. Този стрес и хормонални промени могат да причинят главоболие. Така индиректно, запекът причинява главоболие.

7. Умора:

Като цяло, запекът може да причини напрежение и твърди изпражнения. Човек може да се чувства уморен, подут и с намален апетит. Не искаш да правиш нищо. Това те кара да се чувстваш мързелив и слаб. Вие не се чувствате повече за работа и просто се изтощавате.

8. Избухване на кожата:

Когато изпражненията не изчезнат лесно, отпадъците се съхраняват във вашата система и по този начин причиняват запек. Запекът също може да причини лош дъх и кожни обриви. Отпадъците стават токсични в тялото и се издигат до устата под формата на газ. Така дава лош дъх.

9. Болки в гърба:

При запек изпражненията се съхраняват в ректума. Това съхранение може да окаже натиск върху тазовата област. И това води до болки в гърба. Когато получите гладко движение на червата, това облекчава болките в гърба. По този начин запекът може да причини болки в гърба.

За да живеете здравословно, трябва да сте чисти отвътре и отвън. За цялостното здраве ние трябва редовно да тренираме, да пием излишната вода, да ядем богата храна от фибри и да се стресим по-малко. Трябва да избягвате всички тези храни, които причиняват запек. Иначе всичко това ще се случи. Не е добре да има такива странични ефекти на запек. Запекът може да навреди на други органи на тялото, които могат да ви безпокоят физически.

Виж повече: Причини за хроничен запек

Запекът е етап от човешкото тяло, когато човек се сблъсква с трудности при елиминирането на отпадъците от тялото си. Човек трябва да яде здравословна храна, богата на фибри, за да избегне запек и странични ефекти. Човек трябва да спре да яде прекалено много вкусна вкусна храна, за да поддържа храносмилателната си система на път.

Източници на изображения: запас на затвора 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Гледай видеото: Баси и Здравословното What the Health 2017 (Септември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send