Йога

Сидхасана - Как да направим и ползите си

Pin
Send
Share
Send


Йога в неговата най-ласкава страна е феноменална тренировка за мазнини, която е бавна и пълна с дълбоки вдишвания. Това всъщност е по-спокоен начин да изпитате фитнес на тялото, без да се налага да избърсвате веждите си от време на време във фитнеса. Йога има свой собствен начин на привлекателни хора, някой, който вярва в спокойствието на ума си заедно с тялото тренировка.

Йога се харесва на основите, които ценят спокойствието им и фитнесът идва като бонус. В днешната статия ще говорим за една от многото известни йога пози, която се нарича Сидхасана. Тук в тази статия ще прочетем стъпките за извършването му заедно с ползите за здравето.

Как да го направим?

Сидхасана също е широко известен като Постигнатата поза. В тази история има дълга история, където Господ Буда е постигнал нирвана в тази позиция, докато медитира. Довеждайки чувството за завършеност към тази поза, това е причината тя да се нарича Постигнатата поза. По принцип цялата цел на тази поза е естественото постоянно дишане чрез постигната позиция.

Виж повече: Позиция на гръмотевица

За да накараме топката да се търкаля, нека разпространим йога мат и да влезем в позиция. Докато седите на йога тезгяха, десният ви крак трябва да се сгъне по целия път до перинеума. Сега сгънете левия крак през целия десен крак и го поставете в малкия процеп между вътрешната част на бедрото и телето. Това се нарича Падмасана или лотосовата поза. Досега гръбначният ви стълб трябва да бъде прав и шията ви трябва да следва същата подредба.

Дръжте погледа си затворен напред, фокусирайки се върху размазването на веждите. Доведи ръцете си чак до коленете си, които трябва да докосват земята от двете страни. Често можете просто да отворите коляното или да извършите "мудра" или знак с пръстите си.

Това е класически знак за медитация и след като сте постигнали тази позиция започнете с контролирано дишане. Това е основно спокойна празнина, преди да освободите стойката, преди дишането да е от първостепенно значение. За хората, които са жертва на твърдост, може да искате да успокоите седящата позиция с практика, отколкото да се опитвате да постигнете съвършенство при първия шанс.

Виж повече: Поставяне на голям пръст

Как ни помага?

  • Когато седнете, за да медитирате чрез контролирано дишане, огромна част от ума ви е подчинена на мир и спокойствие. Това е особено освежаващо по време на умореното сънливо утро или след работно време. Чрез дишането вие бавно проливате напрежението си, поради което най-накрая може да имате добър нощен сън тази вечер. По този начин, това е лек за безсъние, както добре.
  • Това е добра йога за подобряване на кръвообращението в тялото ви. Докато дълбоко вдишвате и издишвате, дробовете ви бързо приемат и издишват кислород, който сега, когато бързото движение протича през кръвоносните ви вени, достигайки кътчетата ви, освежавайки ви докрай.
  • Осъществената поза също е постигната при излекуване на проблеми с гърба. Вашият гръбначен стълб веднъж заключен в стойката се държи прав и твърд. Това може да причини лек оттенък след няколко секунди, но в действителност вие всъщност помагате на мускулите на гърба и се стабилизирате.

Виж повече: Супта Бадха Конасана Йога Поза

Снимки Източник: Сток на затвора

Pin
Send
Share
Send