Красота и мода

11 Водещи причини за тъмните кръгове под очите на жените

Pin
Send
Share
Send


Пропусна един следобеден сън и следващото нещо, което виждаш вечер, е тъмна лепенка точно под очите ти, упорито взираща се в теб. Всичко започна с телефонните разговори през нощта и филмите и училищните проекти и офисните работи. Малката и гъвкава кожа, която някога бяхме носили в нашето детство, се обърна грубо с молба за помощ от многото реклами и някъде по средата имаше раждане на тъмни кръгове под очите ви.

Какво причинява тъмните кръгове?

Тъмните кръгове са прости тъмни петна, кръгли по форма под очите ви и ето тук трябва да знаем защо точно се появяват и колко добре да се справят с тях.

Лишаване от сън:

Една от основните причини за тъмните кръгове под очните петна е поради всичките тези стрес и депресия и упорита работа и офис файлове, в които сте се погребвали. Тъмният кръг под окото има нещо или две неща, които трябва да направите с тази изключителна упорита работа, с която се справяте. Това не е толкова упорит труд, колкото лишаването от сън, което води до натрупване на кръв под очите. След като редовно спите, кръвта започва да отпушва и циркулира добре, като напуска черните петна.

Производство на меланин:

Много пъти това няма нищо общо със съсирването на кръвта, а най-вече с ирационалното производство на меланин във вашата система, което може да се види на външния край, точно под очите. Това състояние се нарича периорбитална хиперпигментация, където производството на меланин се увеличава под окото. Въпреки това, изследванията казват, че често тъмните или загоряли кожи хора, които попадат за това.

Виж повече: Как да премахнете тъмните кръгове постоянно вкъщи

Генофонд:

Макар и да спите добре, постоянният тъмен кръг във вашата система може да бъде обвинен във вашето родословно дърво и преминаването им в упадъци. Голяма част от вашия упорит тъмен кръг може да бъде обвинявана в наследствеността, където хората или отношенията в рамките на членовете на вашето семейство могат да спортуват в тъмния кръг причината, поради която тя ви предава.

Начин на живот:

Вашият начин на живот има голямо влияние върху начина, по който изглеждате или ще изглеждате днес. Една жена, която работи щастливо в офиса си и се прибира у дома за почивка, винаги ще бъде от полза за жена, която прибира вкъщи работата си и стои цяла нощ, опитвайки се да я довърши. По същия начин, една млада жена, която се забавлява всеки ден през нощта, заедно с прекомерното пушене и пиене, е длъжна да има проблеми с тъмния кръг в края на всички изтрити пратки.

Дехидратация:

Дехидратацията играе важна роля, когато причинява тъмни кръгове. Лишаването на вода в нашето тяло понякога е очевидно в някои части на кожата, отколкото други, а зоната под окото е една от тези области. Това може да се дължи на тънкостта на кожата в тази част, но така или иначе тялото ви ще покаже тъмни кръгове в случай на дехидратация.

Виж повече: Shahnaz Hussain Съвети за красота за тъмни кръгове

Хормонални навици:

Тази част е по-важна за жените от мъжете. Обикновено ние, жените, се ръководим от нашите хормони и внезапните хормонални промени или секрети в тялото ни могат да бъдат основна причина за тъмните кръгове. Въпреки че мозъкът ви вече знае нуждата, тялото ви показва признаци, че все още се нуждае от време, за да се адаптира към тези промени. Това е по-очевидно през ранните месеци на бременността.

Сезонни алергии:

Това е една много често срещана причина, която причинява тъмните кръгове, тъй като алергиите причиняват дразнене и има сърбеж в очите. Имунната система произвежда вещество, наречено антитела и когато някой е засегнат от алергия, имунната система прави антителата като вреден алерген. Когато сте в контакт с този алерген, имунната система може да разпали кожата, храносмилателната система или дихателните пътища.

Алергиите са от различен тип, някои хора са алергични с определен вид храна, докато някои са твърде алергични, а някои са с някои лекарства. Така че, ако сте силно алергични, спрете да консумирате тази храна, напитки, лекарства, иначе биха могли да предизвикат тъмни кръгове под очите.

Анемия:

Сега всеки ден обича храната, която е вкусна, независимо от липсата на основни хранителни вещества. Ако този вид храна се консумира за по-голяма продължителност, той причинява недостатъци на основни хранителни вещества, които със сигурност започват да отразяват тъмните кръгове около очите. Неправилното или небалансирано хранене може да доведе до недостиг на желязо, което започва да се отразява като тъмни петна и може също да бъде засегнат от чести простуди и световъртеж. Така че се уверете, че вашата диета включва тъмни листни зеленчуци като спанак, морски водорасли, яйца, соеви продукти, боб и др., Които са с високо съдържание на желязо. Така че консумирайте балансирана диета, която съдържа всички основни хранителни вещества и витамини и стойте настрана от тъмните кръгове около очите.

Неизбежно застаряване:

С течение на времето всички ние остаряваме и кожата започва да губи своята еластичност и започва да става по-тънка. Тъй като човек ще естествена възраст тъмните кръгове започва да се вижда с някои бръчки и bagginess. Кожата е изтънена и полупрозрачна и позволява да се виждат синкавите вени, които са тъмните петна под очите. Тъй като човек започва стареене, кожата се разхлабва под очите и се повлиява много лесно. Така че дори и да спите добре, когато започнете да остарявате, тъмните кръгове са неизбежни, тъй като това е природен феномен.

Работа с компютър:

Тъй като компютърната ера и всеки от нас прекарва почти цялото време пред него, може да предизвика умора в очите и в течение на времето тъмните кръгове също могат да започнат да се оформят. Когато прекарвате часове пред компютъра, в очите започват да се появяват сърбежи, вследствие на които разтривате очите, което причинява увреждане на кръвоносните съдове около очите, поради което кожата в и около очите започва да става по-тъмно и своевременно тъмните петна започват да се виждат. Така че използвайте технологията, но с цялата превенция.

Прекалено излагане на слънце:

Много от вас прекарват часове в пътуване и поради това очите са изложени на вредни лъчи на слънцето, което причинява пигментация на повърхността на кожата и тъмните кръгове започват да се виждат. Излагането на слънце увеличава естествените нива на меланин и кожата около очите започва да потъмнява. Така че в случай, че прекарвате часове на слънце, започнете да използвате слънцезащитен крем с висок SPF и защитете образуването на тъмни кръгове.

втвърдяване:

Тъмните кръгове могат да бъдат упорити, но често има няколко съвета и трика за контролиране на тъмния кръг.

  • Уверете се, че отделяте някои добри часове през нощта за някакъв здрав сън.
  • В случай на постоянни тъмни кръгове, отидете органично и си направете минало от краставица и картофен сок. Нанесете с памук и изчакайте да изсъхне.
  • Винаги можете да използвате йога за да, когато масажът на очите може да осигури кръвообращението, което би означавало по-малко тъмни кръгове.
  • Не се страхувайте да отидете на пазара с ролката върху тръби или очни кремове. Често техните усъвършенствани формули с органични вещества могат да ви помогнат да се отървете от тъмните кръгове.
  • Започнете да пиете много течности и вода и поддържайте кожата хидратирана, тъй като предотвратява образуването на тъмни кръгове и дори лекува съществуващата. Трябва да консумирате поне по 12-14 чаши дневно.
  • Освен че органично се правят някои опаковки, които са лесно достъпни в дома и ги прилагат ежедневно, за да лекуват тъмните кръгове. Подобно на смес от магическа куркума с чист мед и нанасяйте ежедневно и вижте промените.

Снимки Източник: Shutterstock

Гледай видеото: Top 15 Scariest Paranormal Moments in Ghost Adventures (Август 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send