Красота и мода

Как да лекуваме косата с баластността у дома

Pin
Send
Share
Send


Плешивостта е често срещан признак на стареене, но при много от тях се наблюдава и преждевременно оплешивяване. Това обикновено се случва поради заразени космени фоликули от някои заболявания, които не само инхибират растежа на косата, но и водят до загуба на съществуващата коса, което води до пълна загуба на коса или плешивост. Така че за отглеждане на косата след получаване на плешиво, лечението на космените фоликули се превръща в приоритет. Има няколко естествени и билкови лекарства, готови продукти на маслена основа, които са споменати в тази статия, които могат да насърчат повторното растеж на косата след плешивост.

Нека да разгледаме факторите, причиняващи плешивост и ефектите от това разстройство на косата.

Фактори, причиняващи оплешивяване:

На първо място, генетиката и старостта са основните фактори, причиняващи оплешивяване, което е напълно необратимо. Фактори като нездравословен начин на живот и хранителни навици, фактори на околната среда, продължително заболяване, хормонален дисбаланс, дефектни продукти за коса са някои от другите причини, които причиняват загуба на коса в парчета, което в крайна сметка води до плешивост. Няма нужда да се отчайваме, тъй като може да се лекува плешивост, която се дължи на тези фактори.

Ефект на косопад в резултат на Balding: t

Често срещано е наблюдението, че ефектът от плешивостта се различава от женския към мъжкия. В случай на жени плешивост се появява навсякъде, тъй като космите започват да падат и изтъняване от всички краища на скалпа. Това обикновено се случва след менопаузата, докато мъжете започват да оплешивяват с отдръпване на линията на косата. Плешивението се разглежда като знак за старост и променя общата личност на индивида. Това може да бъде много обезпокоително и потискащо за онези, които са наясно с външния си вид. Естествени средства за излекуване на плешивост и насърчаване на растежа на косата.

Лечение на плешивост на косата по естествен път:

Масло от розмарин:

Розмаринът е билков екстракт, който е изключително полезен при растежа на косата след оплешивяване. Той е много ефективен за стимулиране на фоликулите и предотвратява загубата на коса. Това всъщност е подправка и също така е ефективна за медицински цели. Този естествен продукт трябва да се масажира в скалпа строго за оптимални резултати.

Масло от жожоба:

Това е един естествен продукт, който е известен с ограничаването на косопада. Той предпазва косъма, като по този начин овлажнява косата, като по този начин ограничава запушването на себум. Също така е много ефективен при отваряне на космените фоликули и иницииране на растежа на косата. Може да се използва за масаж на скалпа след нагряване и в комбинация с широка гама от други естествени продукти.

Виж повече: Лечение на растежа на косата у дома

Лукът:

Това е възрастово старо средство за лечение на плешивост, което се появява в петна. Настържете лук и го втрийте в областта, която е най-засегната. По-късно нанесете мед и след това изплакнете с вода. Неговата ефикасност е доказана в много домакинства.

Кокосово мляко:

Това е различно от кокосовото масло, където кокосовото масло помага за укрепване на косата и подобрява нейната текстура, кокосовото мляко може да се извлече чрез настъргване на кокоса и го поставя във вода за един час. След това го смесете в миксер и го нанесете като масло върху скалпа. Дръжте го за известно време и изплакнете с чиста вода. Косата ще расте постепенно, ако се прилага редовно.

Виж повече: Естествена терапия за растежа на косата

Нефт Sanjivani:

Този продукт е известен с лечението на плешивост. Трябва да се масажира внимателно върху скалпа с помощта на върховете на пръстите. Трябва да се внимава да не се овлажни напълно косата с маслото. Той ще излекува засегнатите космени фоликули и ще съживи мъртвите фоликули, като по този начин ще започне растежа на косата.

Затруднението при плешивост може да бъде много тревожно, тъй като прави човек непривлекателен. Това създава усещане за безнадеждност. Засегнатите хора не трябва да се отчайват, тъй като има няколко ефективни лечения, които са обсъдени в статията. В същото време фактът, че тези лечения не са успешни за една нощ, отнемат време да се материализират, затова в идеалния случай трябва да бъдете търпеливи и да следвате процедурите религиозно.

Виж повече: Как да използвате серум за коса

Pin
Send
Share
Send