Красота и мода

27 седмици на бременност - симптоми и развитие на плода

Pin
Send
Share
Send


Природата на човешкия живот продължава и като част от човешкия жизнен процес, който възпроизвеждаме. Макарата на живота продължава и това, което някога е било само мисъл след деветмесечно предизвестие, ще носи името ви. Бременността е много възвишена и кратка, което прави думата толкова лесна, колкото и произношението му. Но това е противоречива мисъл, когато става въпрос за действително живееща сцена. Бременността не е лесна задача, която може да се направи в рамките на няколко дни.

Превръщането от бластоцист в ембрион бележи развитието на бебето вътре. Веднага ще ви бъде даден строг подпис и списък с прави диета и меко сърце. Да, точно за това време ще бъдете център на привличането с всичките си близки, които се опитват да се грижат за вас в пълна степен.

Обаче, никоя любов в света не може да съвпадне с тази, която се чувствате в момента за вашата малка, така че сред хаоса и непокорните емоции скоро ще намерите своето парче от мира, когато се научите да живеете с него. Бавно ще разберете неговите неудобства и желания, неговите фаворити и рутината му. Деветте месеца са доста дълго време, за да се свържете с вашето бебе. В медицински план деветте месеца се изчисляват на седмичен форум, където деветте месеца се считат за 40 седмици.

Виж повече: Движение на бременната бебе на 23 седмици

В рамките на тези 40 седмици бебето се превръща от пъпка на живота в напълно развита миниатюрна форма на човешко бебе. Първият от процеса вижда бебето да се прикрепя към стените на яйчниците на майката или плацентата, която поддържа живота на тогавашния бластоцист, който е само 4 или 5 дневно оплодено яйце. Тогава бебето се превръща в извънземна форма на нищо друго, освен на нередовна маса с петънце на живота. Това е, когато бебето е ембрион и от там плод, който е, когато образуването на тялото му е завършено и той очаква развитие.

Ето защо сега на бебето се дава шанс да расте и да просперира като помага на майката. Следователно тези 40 седмици са групирани в три части. Първият втори и трети триместър. Докато първият се занимава само с формирането му, вторият и третият се занимават с развитието на бебето.

Какво да помислим тази седмица

Това е въпрос, където се изисква прецизност, заедно с лъскавите и тънки правила, неподатливи. Започването на бременността се отбелязва с бързането в баните рано сутрин. Тази сутрешна болест е пряко свързана с предстоящите месеци на опасности. Сутрешното гадене обаче намалява, след като бебето започне да се формира. Тази седмица ще ви държи зает с вълната от възходи и падения в ума си.

Виж повече: 24 седмици бременна

Фетално развитие на бебето

Следващият ви род е на 27-та седмица и в случай, че се чудите какво точно става с него, ето един пик на промъкването.

Очи:

През цялото това време вашето бебе използва своето въображение и усещане за допир, за да усети пространството около вас, но през тази седмица окото му ще започне да се допълва. Когато очите му се развият, ретината в очите му ще започне да се усъвършенства. Миглите вече са формирани, тъй като тя започва да работи, като предпазва окото от чужди вещества.

Модел на заспиване:

Сега можете да виждате бебето да се развива по малко. С изминалите седмици тази седмица, ако имате късмет, може да хванете бебето ви да се прозява. Това е първият признак за сънливост. Сега, когато мозъкът му се е развил, той е способен да усети известен брой чувства като сън. Ето защо сега има интервали от време, които посвещава на съня. Той може дори да има любимата си позиция за спане като може би ръката на брадичката или ръцете да се сгъват в предния корем и т.н.

Растеж:

Акцентът на тази седмица е внезапният ръст на растежа в тялото, който се характеризира с увеличаване на целия инч през седмицата. В края на тази седмица ще забележите, че вашето бебе е нараснало с нов инч и сега тежи някъде около два килограма с 14-инчово измерване. Този внезапен ръст на растежа е изключително труден за улавяне и възниква от време на време.

Дегустация:

Това е връхната точка на 27-та седмица. Формирането на вкусовите му пъпки, които му позволяват сега да опита всички различни вкусове на храната, която консумираш. Това е, когато бебето взима подправки от околоплодната течност на майката и тогава научава да прави разлика между вкусове. Понякога той може дори да хълца, ако вкусът е различен от него.

Костен мозък:

Стволовите клетки се разделят на червени кръвни клетки и бели кръвни клетки и тромбоцити. Хематопоетичните стволови клетки се намират в специализирана ниша и взаимодействат с васкулатурата, остеобластните и плазмените клетки. През 27-та седмица се наблюдава значително увеличение на еритропоезата и гранулопоезата, което се увеличава растежа на костите.

Грижа за кожата:

Повечето локални средства, нанесени върху кожата от майката, се абсорбират от кожата и могат да преминат през плацентарната бариера. Примери като ретиноиди, които се съдържат в крема за кожата (против стареене) могат да причинят вродени дефекти и салицилова киселина, която принадлежи на семейството трябва да се избягва строго, тъй като се класифицира под вредно лекарство по време на бременност. Тъй като това е най-вече се препоръчва локален крем за акне проблеми.

Най-добрият начин за грижа за кожата на плода е чрез хидратация. Пиенето на обикновена вода без сода, кокосовата вода и критичните сокове е най-добрият начин за поддържане на кожата.

Виж повече: 26-та седмица на грижа за бременността

Симптомите на бременността на 27-та седмица и как да се преодолеят

Винаги има и майка, която преминава през промени.

Управление на емоциите ви:

Често е ужасна схема за майката да поддържа вътрешен мир, докато умът й крещи за страх по отношение на предстоящото й раждане, страх от липса на майка и много други. Това е така, защото вашите женски хормони, произвеждащи себе си в излишък, правят това пътуване непоносимо трудно. Този емоционален спад може да повлияе на начина ви на живот, включително и на вашите бебета, така че да поддържате вътрешния си мир. За да се пазите от стреса, не се притеснявайте прекалено много. Отдайте се на добри неща, като гледате комедиен филм или щастлива разходка с най-добрия си приятел. Говорете с Вашия лекар за всяко решение, което вземате, така че да не броите моментите, в които се чудите дали сте направили правилния. Няколко съвета за управление на стреса са дадени скоро напред в статията

Недостиг на дъх:

Дъхът може да се окаже проблем сега, тъй като бебето нараства все повече и заема повече място, отколкото преди. В отчаян опит да направи повече пространство бебето след това избутва в гръдната кухина и това може да причини недостиг на въздух. Заедно с това спомагателни събития може да последват например варикозна вена, която е нервно състояние, засягащо главно долните крайници или хемороиди, дължащо се на прекомерния натиск от бебето, който всяка седмица печели повече килограм. Случай на остра болка в гърба също може да последва, ако не спите от двете страни. За да преодолеете дишането, не се напрягайте. Опитайте се да се отпуснете и поемете дълбоко вдишване на всеки няколко секунди, за да се върнете към нормалното състояние и здраве.

Кожни крака:

Често се вижда, че с преминаване на корема крампите могат да преминат от лошо към по-лошо заедно с бебето ви рита и пробиване. Не се дразни, защото това е нормално за много майки. Опитайте се да запазите позицията на бебето добре поддържана, препоръчва се добра поза. Второто, което се обърка, се появява много тревога в корема. Не бихте искали това да ви притеснява на 27-та седмица, с толкова много събития вече навсякъде. Ето защо, опитайте се да преминете през цялото това нещо с малко упражнение и балансиран център на тежестта. Това е всичко, което трябва да направите, за да преодолеете ситуацията си.

Непохватност:

Една седмица остава да влезе в третия триместър, сега се връща в пълна сила всички стари симптоми по време на бременност. Умората и умората се увеличават. Поради тежестта на бебетата, които получават крампи в късната вечер, също влиза в игра, която се отразява на центъра на тежестта на майките ( Контролът на мускулите и координацията на действията също са намалени. Всички тези промени определено водят до усещане за тромавост от страна на Майката. Но тази промяна е само временна, до момента на доставката.

Чести пътувания в банята:

Малко след бременността се появяват хормонални промени, които причиняват бързо преминаване на кръвта към бъбреците, което води до често запълване на пикочния мехур. Честотата на уриниране е по-голяма през нощта, тъй като, когато бременните лежат в течности, които се задържат в краката и краката, Кръвта, която след това се премества в пикочния мехур, води до често уриниране през нощта. За да избегнете често уриниране, намалете до прием на диуретични напитки като кафе и чай.

Дейности на 27-та седмица:

27-та седмица означава риболов в третия триместър.За сега тя трябва да бъде изчерпана с всички физически и емоционални промени .За да продължи да бъдеш здрав е важно за нормална доставка.С рутинни упражнения и стабилно движение помага в растежа на бебето също. на плода мозък и разширяване на белите дробове се извършва по време на този етап и Braxton Хикс контракции също се случи, означава, че достатъчно количество кислород е необходимо по време на развитието на мозъка и контракциите също трябва да се проверява винаги.Тежки свиване може да доведе до контрол на труда.

Диета:

 • Големи 5 хранителни вещества: Фолат, калций, цинк, калций и фибри трябва да бъдат включени в диетата. Тъй като фолиевата киселина (форма на витамин В не се секретира от самия организъм. Необходими са хранителни добавки с фолиева киселина. Витамин В добавки са полезни за предотвратяване на невралната тръба). дефекти
 • "Желязото е трудно да се получи от диетата, затова вземете добавка от желязо или пренатален витамин с желязо", съветва Хоуд Ричиоти, доктор по медицина, доцент по OB-GYN в Harvard Medical School Желязото е важно хранително вещество, тъй като имате нужда от много червени кръвни клетки да развият малката ви. Уверете се, че не пиете кафе или чай веднага след като имате храна, богата на желязо.
 • Не яжте за двама: това само води до увеличаване на теглото. За здравословна майка и плод се препоръчва комбинация от диетични фибри и витамини.
 • Храните с пълнозърнести храни, богати на фибри, цинк, магнезий, могат да бъдат добавени вместо ориз.
 • Омега 3 добавки за мастни киселини. Националният институт, ако здравето препоръчва поне 300 милиграма DHA в ежедневната си диета от бременни и кърмещи жени. Масло от ленено семе, риба, орехи са добър естествен източник на мастни киселини и антиоксиданти

Упражнение:

 • Разтягания на таза:

Този тип упражнения помагат за облекчаване на болки в гърба и защото тези участъци също се концентрират върху дишането, което спомага за облекчаване на напрежението. Видовете участъци могат да бъдат като ниска част на гърба, назад с фитнес топка, наклон на тазовата маса, въртене на торса. повтаря се 10 пъти.Всеки дискомфорт по време на тренировка, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

 • Клек:

Едно от най-важните и полезни упражнения, които трябва да се правят по време на бременността. С широки крака, отделени от рамото и гръбнака, упражнението на половин седене и ставане се следва с правилен цикъл на дишане. , Предотвратява болки в гърба и таза, Подготвя се за раждане, По-силна позиция на раждане на плода

 • Йога:

Йога определено е добър инструмент за нормална доставка.Тя помага за успокояване на тялото от стрес и хормонален дисбаланс.Предален йога клас винаги се препоръчва от гинеколог сега дни.Препоръчани йога асани са като Butterfly участък, Cat Cow, Страничен ъгъл на представяне.Борбата с йога и кардио упражнения като ходене помагат за намаляване на усложненията по време на раждането и след раждането.

 • Почивка на таза:

Лекарите препоръчват да се избягва тазовата активност по време на бременност.Това е фантастичен начин да се каже, че не правят секс по време на този етап.

 • Пешеходна:

Сърдечната активност е силно препоръчителна, тъй като помага за регулиране на снабдяването с кислород и инициира активността на кръвната помпа. Това е прост начин на физическа активност, който не се нуждае от инвестиции. Един добър чифт обувки за ходене, които и кърпи Comfort са единственото изискване.

Секс по време на бременност на 27-та седмица:

По време на бременност е необходима почивка на таза, тъй като нарушението на плацентата и увреждането на ембрионалната торбичка е най-висок рисков фактор, който ще доведе до спонтанен аборт.

Съвети за преодоляване на стреса по време на бременност

 • Финансовите въпроси се нуждаят от вашето внимание веднага, а 27-та седмица означава седмия месец, а сега би било подходящият момент да започнем.
 • Балансираният живот с добра хранителна храна и добри мисли в главата е ключът към избягване на стреса. Четенето на много книги помага да се успокои ума.
 • Можете да получите цялата подкрепа, която искате от пренатални класове, така че не забравяйте да проверите тези, които се намират в района.
 • Йога е добър начин да се освободиш от всичко, което те тревожи и да укрепиш ума си. Опитайте се да намалите стреса.
 • Ако планирате домашно раждане, сега би било подходящо време да започнете. Говорете с някой, който може да ви уреди акушерка.

Медицински лечения и прегледи:

На този етап се прави кръвен тест, за да се провери дали бебето страда от някакви аномалии. Ултразвуково сканиране винаги се прави по време на всяко тримесечие, за да се провери движението и позицията на плода… Здравословната храна и никакъв алкохол определено няма да попречат на болката. .Лекарствата се дават само с консултация с лекар

 • Болки и болки - Ацетаминофен. Избягвайте ибупрофен и напроксен.
 • Алергии - антихистамини и иоратидин. Избягвайте псевдофедрин и деконгестанти като фенилефрин.
 • Кашлица - декстрометорфан и гуаифенезин.
 • Запек - метамуцил и колаце. Избягвайте слабителни и минерални масла.
 • Киселини-антациди и фамотидин.

Съвети и предпазни мерки:

 • За кожни обриви и язви билколечението може да се следват естествени домашно приготвени рецепти. За кожни обриви кокосовото масло е предпочитано, тъй като има анти-гъбични свойства или язви.
 • Болкоуспокояващи като Tylenol (Ацетаминофен се приемат)
 • Не прекосявайте напрежението на работното място.Редовното движение по време на работа е много важно. Може да практикувате дихателни упражнения по време на обяд.
 • Говорете с членовете на вашето семейство за вашия напредък.

Периодът от десет месеца в една жена живее, очаква нова душа да влезе в този красив свят на Земята. Влизането в етап на бременност е мечта за жените и тя го прави добре с пълно измиване. Но това не е един човек армия.Сътрудничество от мъжа, тя обича е най-важното и семейството, с което тя е свързана с.

Гледай видеото: Животът на бебето в утробата на майката (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send