Красота и мода

Топ 30 храни, богати на протеини

Pin
Send
Share
Send


Протеинът е един от основните елементи, от които се нуждае тялото. Ежедневният прием на протеини ще помогне за правилното изпълнение на дейностите. Протеините изграждат мускули и донасят разкъсани такива. Всеки човек, който е загрижен за своята физика, трябва да добави протеин към ежедневната си диета. Богатата на протеини диета ще осигури по-добро здраве и ще ви позволи да функционирате правилно. Протеините подпомагат правилния поток на кръвта, тъй като контролира процента на освобождаване на въглехидрати в кръвния поток.

Протеинът е основният компонент на почти всяка жива клетка в тялото. Може да се каже, че без протеин не можем да ходим правилно, да говорим правилно и дори да спим правилно. Косата ни, ноктите ни има протеин. Протеинът помага за възстановяване на тъканите, изграждане на хормони, ензими, кръв и дори хрущял на кожата.

Здрави храни с високо съдържание на протеини:

Всеки трябва да яде храни, съдържащи протеини. Момчетата, момичетата, мъжете, жените, всеки трябва да консумира необходимото количество протеин според телесното си тегло. Протеинът е от решаващо значение за хората, които живеят активен живот. Така може да се каже, че ползите от протеина не могат да бъдат пренебрегнати. По-долу са разгледани някои полезни факти за белтъка:

1. Протеинът помага за изграждането на мускулите. Той също така ви помага да се наведете като развиете постно тъкани.
2. Правилната консумация на протеини ще ви запази пълна. Този процес в крайна сметка ще доведе до нисък прием на калории.
3. Правилният прием на протеини ще ускори процеса на загуба на мазнини. За тази цел е необходима диета с ограничени калории.
4. Протеинът ще ви помогне да загубите мазнините в корема и да ви поддържат здрави и здрави.
5. Добавки, когато се комбинират с прием на протеини, ще ви позволят да изграждате мускули. Правилното и стабилно развитие на мускулите е възможно само ако сте приели протеин според телесното си тегло.

Всеки мъж или жена трябва да консумират по 1 грам протеин за всеки килограм телесно тегло. Това ще поддържа здравословен баланс в организма. Тук са първите 30 вида храни, богати на протеини, които човек трябва да включи в ежедневната диета в подходящи количества.

1. Гръцко кисело мляко:

Това кисело мляко е богато на протеини, тъй като се прави чрез премахване на водните частици. Тези кисели млека съдържат повече протеини, отколкото обикновените кисели млека и идват с пробиотични бактерии и имат добро съдържание на калций, което помага за изграждането на костите. Те могат да се консумират и от хора, страдащи от диабет, тъй като съдържа много ниски количества захар в сравнение с обичайните.

2. Сирене:

Този вид сирене съдържа много малки количества мазнини и големи количества протеин. Сиренето има бавно усвояващ протеин, който ще запази стомаха си пълен за по-дълъг период от време. Тя ще стимулира растежа на мускулите и ще ви накара да се чувствате много по-силни. Тя също така ще осигури на тялото ви подходящо снабдяване с аминокиселини, които са полезни за тялото. За най-добри резултати яжте тази храна малко преди лягане и оставете тя да работи през нощта, за да възстанови и попълни мускулите отвътре.

3. Швейцарско сирене:

Доказано е, че швейцарското сирене е ефективен доставчик на сирене за тялото. Те могат да бъдат открити и в различни продукти. Това е една от най-добрите мускулно-благоприятни храни на всички времена и благодарение на своите благоприятни фактори, този вид сирене е открил, че се използва в сандвичи, хамбургери и др.

4. Яйца:

Яйцата са източник на мускули и размери. Яйцата имат огромна роля при вмъкването на протеини във вашата диета. Наред с протеините, те също са пълни с редица ценни елементи. Ако не ви харесва да имате яйчни белтъци, тогава можете да го замените с течната форма на яйчен белтък, която можете да нарязвате почти във всеки ведомствен магазин. Ежедневният прием на яйчни белтъци може да ви помогне да изградите страхотна физика.

5. Мляко:

Добавете малко мляко с вашите яйчни белтъци и някои въглехидрати, можете да направите най-добрата закуска за културисти някога. Млякото е висок източник на протеини. Въпреки това, те идват с мазнини, което също е от съществено значение. Ако планирате да се наведете или просто да се отървете от телесните мазнини, без да губите мускули, след това отидете за обезмаслено мляко.

6. Риба:

Риба тон, сьомга и др. Може да се каже, че те са едни от най-добрите източници на протеини, познати на човечеството. Тези храни идват с ценни витамини и минерали и също така носят способността да се определят редица заболявания и хормонални инфекции.

7. Соево мляко:

Соевото мляко е достоен източник на протеини и други витамини, които са от решаващо значение за правилния растеж на тялото. За една порция от това мляко ще осигурите на тялото си поне 8 грама протеин, което означава, че може да изхранва вашето 8 килограма телесно тегло, просто като отпива чаша соево мляко. Въпреки че повечето млечни продукти са леки в протеини, соевото мляко се счита за един от най-добрите източници на протеин, който е от решаващо значение за стабилен растеж и здраво тяло. Соевото мляко също е неразделна част от предварителната тренировка и тренировката след тренировка.

8. Пържола:

Научно е доказано, че 3о з. на порция пържола съдържа повече от 20 грама протеин, което е тежко число. Хората с голям апетит могат да имат повече от 3oz от пържола и да осигурят на тялото си висок процент суров протеин. Човек винаги трябва да яде по-стегнати части от кол, при този вид храна също е натоварен с мазнини, които не са добри за тялото. Кръглата пържола е най-икономичният досега и се счита за едно от най-добрите ястия за консумация на големи количества протеини.

Виж повече: Храни, които трябва да се избягват с болести на щитовидната жлеза

9. Свински котлети:

Всички меса съдържат повече или по-малко протеини. Но свинските пържоли не правят никакъв компромис. Тези месо съдържат около 26 грама протеин на 3oz на порция. Наличният в този вид месо протеин се нарича протеини с мускулни скулптури, тъй като те имат тенденцията да повлияят по-точно на мускулните тъкани. Освен хранителните стойности, това месо се използва в редица вкусни ястия, които ни позволяват да приемаме протеини и дават на езика ни едно докосване на великолепни подправки едновременно.

10. Пилешки гърди:

Пилешки гърди също са с високо съдържание на протеини. Ако можете по някакъв начин да се възползвате от суровите пилешки гърди, вместо да го купувате от магазина, можете да осигурите на тялото си по-качествени протеини. В магазините ще намерите пилешки гърди, които нямат много основни части, които съдържат протеини. В сравнение с разфасовките от домашни птици, пилешки гърди са по-здравословни за организма и съдържат повече протеини. Препоръчително е да закупите пилешки гърди директно от птицефермите, което също ще ви спести много пари.

11. Фисташкови ядки:

Тези ядки съдържат добри количества протеин и могат да служат на мускулите с почти 6 грама суров протеин. Това е решението за залагане на протеин, ако сте в движение. Можете просто да вземете някои в ръката си и да дадете на тялото си един от идеалните източници на ценни витамини. Наред с това, тези ядки също са натоварени с естествени елементи като протеини и влакна. Те са чудесни за закуска и могат да се консумират с почти всичко като мляко, хляб, плодове и др.

Жълта риба тон: t

Това е месна риба, която успешно доставя организма с добри пропорции на протеини. Жълтопените риба тон също са заредени с витамин В и много ценни антиоксиданти, които могат да попълнят клетките на тялото и да ви направят здрави отвътре. Месото на тази риба е особено добро за тялото и може да стимулира растежа на мускулите.

13. Halibut:

Когато става въпрос за месни храни, Halibut е сред първите 3 храни, богати на протеини. За 3oz сервиране на тази храна може да ви достави 23 грама протеин. Това ще ви помогне да изградите мускули с бързи темпове в сравнение с други месести храни. Заедно с протеина, камбалата идва с малка част от полезните мазнини.

14. Октопод:

Като се започне от риба, почти всички подводни животни са богати на протеини, а октоподът не е нищо друго. Колкото по-крехко е месото, толкова е по-добре за мускула. Затова отделете малко пари заради физиката си и опитайте да имате замразени октоподи.

Виж повече: Източници на протеин за вегетарианци

15. Тилапия:

Можете да намерите тази храна в почти всеки магазин за риба. Вкусът на рибата е лек, но ще осигури на тялото ви 21 грама протеин (за 3oz сервиране). Това е едно от онези, които можете да ядете, за да нахраните мускулите си.

16. Свинско месо:

Този вид говеждо месо има високи нива на протеини, които ще захранват мускулите ви, докато се задушат.

17. Лека риба тон:

Това е една от най-достъпните и богати на протеини храни. Леките консерви от риба тон няма да ви струват много, но ще гарантират, че получавате достатъчно пропорции на протеини според вашето изискване за телесно тегло.

18. Сардини: t

Това е друга консервирана (опакована) храна с високо съдържание на протеини. Сардините съдържат някъде около 21 грама протеин (на 3 унции). Освен високото съдържание на протеини, тази храна има и витамин D, който може да подобри производството на тестостерон.

19. Суха леща:

Искате да осигурите на тялото си повече от 10 грама протеин (на) нагоре), след което добавете сушени леща към вашата диета. Яденето на леща е един от най-лесните начини за подобряване на снабдяването с протеини на тялото ви. Заедно с протеините, тя може да осигури на тялото ви есенциални влакна, витамини и др.

20. Военен флот:

Сега да дойдем на боб. Всяка чаша морски боб може да служи с 20 грама протеин. Те обикновено се предлагат в почти всички магазини и са опаковани с диетични фибри.

21. Канадски Бекон:

Те идват от слабите части на свинята, намерени в гърба. Те се използват в различни ястия и са протеинови електростанции. Този тип бекон има много ниско съдържание на мазнини в сравнение с традиционния бекон.

22. Пшенични зародиши:

Пшеничните зародиши са основно смес от три невероятни компонента - трици, ендосперм и зародиш. Повечето хранителни плътни храни съдържат този зародиш. Пшеничните кълнове идват с добри количества ценни протеини, които са на растителна основа. Това може да се добави към някои здравословни храни, като овесена каша, за да я направи изключително полезна за организма. Пшеничните зародиши се използват в протеинови шейкове, палачинки и др.

23. Edamame:

Edamame има 8 грама протеин на половин чаша сервиране. Тази храна има доброто състояние на растителни хранителни вещества и други витамини, влакна и ценни минерали и др.

24. Скакане:

Тази закуска е сериозна храна за изграждане на мускули и е заредена с много жизненоважни хранителни фактори. Единственото лошо нещо за тази храна е дъвчащият ефект. Освен това, поради високите си хранителни предимства, гърченето е едно от най-вкусните и здравословни храни, които някога са изграждали мускули.

Виж повече: Храна, съдържаща въглехидрати

25. Напитки:

Напитките от пюре са течната форма на протеини, които изграждат мускули. Тези напитки се правят основно чрез смесване на някои от най-добрите храни, богати на протеини, които могат да се комбинират заедно. Според някои хора протеиновите шейкове не са толкова ефективни, колкото добавките, когато става дума за изграждане на мускули и маса. Но не винаги ли е здравословно и безопасно да отидете в естественото? Добавките са основно прахообразна форма на хранителните вещества, достъпни в тези храни. От друга страна протеиновите шейкове могат да се правят чрез смесване на плодове заедно с малко количество протеинов прах, което няма да причини никаква вреда. Освен това протеиновите шейкове не са нищо различно от протеиновите прахови шейкове.

26. Кайсии:

Това са плодове, които са богат източник на протеини и също са добри, ако те редовно се включват в ежедневната диета. Те могат да доставят добро количество протеин, което е приблизително 42 грама за всеки пресен плод, докато около 2,20 грама протеин може да се получи, ако те се сервират в сурови парчета. Те съдържат и следи от витамини от А и С.

27. Сладка царевица:

Това дава около 4 грама протеин на 100 грама царевични зърна. Те могат да се добавят към различни видове супи като супа от царевица, паста и също могат да се приготвят с ястия, които се разбъркват. Те също така съдържат витамин В, фолиева киселина и пантотенови киселини. Те съдържат и микроелементи като ниацин, тиамин и антиоксиданти.

28. Брюкселски кълнове: t

Те съдържат около 4 грама протеин на 100 грама леко сварени кълнове. Те могат да се добавят към пици и ястия с тестени изделия или да се приготвят с други пържени зеленчуци. Те също съдържат антиоксиданти и анти-ракови свойства.

29. Бобови култури:

Бобовите и бобените зърна съдържат микроелементи, витамини и са богати на фибри. Те могат да бъдат напоени и да имат като кълнове или да се добавят към различни ястия. На 100 грама различни сортове боб включват съдържание на протеин за соеви зърна 35 грама, нахут около 20 грама, боб около 24 грама и черен боб около 21 грама.

30. Месо:

Червеното месо е отличен източник на влакна. Постно агне съдържа около 50 грама протеин на 100 грама. Хранителен източник на протеини, докато пуйките и пилените гърди, които не са червено месо и са лесно смилаеми и лесно включени в ежедневната диета, съдържат около 33 грама.

Гледай видеото: 5 храни, които трябва да приемаме всеки ден (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send