Красота и мода

Болки в долната част на гърба Причини и причини

Pin
Send
Share
Send


В някакъв момент от живота ни се запознаваме с неприятния опит от болки в гърба. Болки в гърба са често срещано заболяване и само един щастлив успява да го избегне напълно. Макар и често срещана, болките в гърба в никакъв случай не са маловажен здравен проблем. Всеки случай на продължителна болка в гърба трябва да се провери за основните здравни проблеми.

Имайки това предвид, че е справедливо да копаем по-дълбоко в причините и причините зад болки в гърба. Като се има предвид, че болките в гърба са доста широк здравен проблем, най-добре е да се справим с болките в долната част на гърба. Според световната статистика болките в долната част на гърба са преобладаващи при възрастни между възрастовата група от тридесет до шестдесет години. Болките в долната част на гърба са причинени от редица причини. Прочетете повече, за да знаете повече.

Причините за долната болка в гърба:

1. Дегенеративни дискове:

Според повечето ортопедични болни болките в долната част на гърба са до голяма степен причинени от херния или дегенеративни дискове. За да разберем по-добре това е необходимо да разберем физиологията на долната част на гърба. Гръбнакът е основният компонент, който поддържа общата маса и тегло на горната част на тялото. Гръбначния стълб се състои от 30 кости, известни като прешлени, спретнати поставени, всяка от тях върху другата. Между всеки прешлен, порестия хрущял, наречен диск, изпълнява функцията на защита на прешлените от сблъсък помежду си. С течение на годините, теглото на нашата горната част на тялото често причинява увреждане на дисковете в долния край на гръбначния стълб. Това състояние се нарича медицински дегенеративни дискове. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

2. Хернирани дискове:

Дегенеративните или отслабени дискове често водят до дискове с херния. Дисковете между двата прешлени имат мек кашичен център. Ослабен диск поставя прекомерно натиск върху този мек център, което води до изпъкване на центъра на диска. Това е медицински известен като herniated или разкъсани дискове, които са друга причина за болки в долната част на гърба. Изпъкналият център по-често притиска чувствителните нерви, които водят до силна болка. Тази болка често се разпространява до краката. Това състояние обикновено се диагностицира като ишиас. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

Виж повече: Болка в долната част на гърба Лечение

3. Остеопороза:

Макар че е доста често срещана сред мъжете, остеопорозата често се нарича болест на жената. Остеопорозата е често срещано явление при намаляване на здравината на костите и стареенето. Това намаление на костната сила е известно, че причинява счупване и фрактура на костите и е насочено към ключови области като ръцете, бедрата и гърба. Сред жените рискът от остеопороза се увеличава поради намалените нива на естроген. Остеопорозата често причинява болки в гърба поради компресирани фрактури на задните кости. При остеопороза тази болка може да не се усети отначало, но в крайна сметка ще доведе до него. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

Виж повече: Болки в долната част на гърба по време на бременност

4. Сколиоза:

Докато е известно, че болките в гърба засягат предимно възрастни, сколиозата е състояние, което е известно, че страда от деца и тийнейджъри. Още веднъж момичетата са по-засегнати от това състояние, отколкото момчетата. Сколиозата обикновено се характеризира с необичайно изкривяване на гръбначния мозък. Физиологично, гръбначният мозък трябва да е прав, но индивидите, страдащи от сколиоза, имат необичайно извити гръбначни мозъци с извивка нагоре в горната част на гърба и вътрешна кривина в долната част на гърба. Сколиозата може да е резултат от раждащ дефект или причинена от нараняване и заболяване. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

5. Диабет:

Връщайки се отново на по-възрастните хора, диабетът е друг често срещан фактор при възрастни, който може да причини болки в кръста. Това е така, защото високите количества инсулин доста често водят до възпаление на ставите и тъканите, като по този начин влошават цялата болка, като недостатък, освен диабет. Също така трябва да отбележите, че диабетът също засяга метаболизма, като по този начин ви натоварва и това се случва да бъде една от най-честите причини за болки в гърба. За да не оставите диабета да се оползотвори по-добре, запазете приема на захар по всяко време и ако не сте под лекарство, никога не пропускайте дозата. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

6. Стиснати нерви:

Стиснати или компресирани нерви също са известни, че причиняват болки в долната част на гърба. Идентифицирането на болките в долната част на гърба, дължащо се на притиснати нерви, е доста по-лесно, тъй като често е придружено от треска и невъзможност да се контролират пикочните мехури. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

Виж повече: Съвети за избягване на болки в гърба

7. Артрит:

Причините за болки в долната част на гърба не могат да оставят артрит непознат. Това е една от най-силните причини за спинални болки и болки в гърба. В нормални случаи упражненията поддържат болките в гърба при проверка, но понякога излизат извън контрол и се нуждаят от операция, за да запази артрита от опасни състояния. Артритът е от много видове и обикновено се причинява от скованост в мускулите, дължаща се на старост или допълнително тегло, което сте поставили. Понякога артритът може да причини малко пространство около гръбначния ви мозък да се стесни, което води до състояние, наречено гръбначна стеноза. Това е хронично заболяване, което означава, че няма начин да се отървете постоянно от болките в гърба, но използвайте мерки, за да запазите възпалението на тъканта. Здравословното хранене и поддържането на правилна поза обикновено работи за този симптом. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

8. Мускулни навяхвания:

Мускулните и лигаментните щамове често са тежка причина за болки в долната част на гърба. Плюс това, когато редовно повдигате тежестта или седите около неудобни позиции, внезапното движение може да доведе до напрежение в тъканите, което води до остра болка по гръбнака. Обратните щамове са доста често срещани и нечути. Това обикновено може да се прояви, ако се натрупа напрежение в мускулите. В такива случаи, масажите и акупунктурата работят най-добре, но упражненията също могат да помогнат да се каже сбогом на тези упорити внезапни болки, които водят до болезнени мускулни спазми. Прилагайте ледени пакети, ако има тежко възпаление, докато не го проверите от лекаря за основните проблеми. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

9. Неправилност на скелета:

Болки в гърба в тези случаи възникват поради аномалии в гръбначния Ви стълб. Често, ако гърбът ви не е правилно подреден и той продължава да се извива встрани, причинявайки болка, ако се появи някакъв растеж в тази област. Понякога болката е не само тежка, но и сериозна. Ако искате да държите гръбнака си под контрол, получавайте от време на време лумбалните пункции, за да не само да знаете здравето на вашата нервна система, но и здравето на струната. Ако има необичаен растеж, той често води до сколиоза, състояние, което е обсъждано по-рано и може да има неприятна болка, която продължава да идва. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

10. Синдром на Cauda Equina:

Причините за болки в долната част на гърба при жените са много, но това рядко заболяване е по-често при пола. Това е проблем на нервния корен и не може да бъде открит, докато състоянието е тежко. В синдрома на cauda equina, нервните окончания, които са разположени на дъното на гръбначния мозък, са под налягане. Причината за това може да бъде проблем с подравняването, но симптомът обикновено е болка в гърба при възрастни. Допълнителни проблеми като проблеми с червата и нарушения в работата на пикочния мехур се появяват, като по този начин помагат на лекарите да разграничат този симптом от другите причини за болки в гърба. Има и изтръпване на ануса и слабост около краката. Е, ако не се даде спешно лечение, често пациентът рискува да загуби нервна функция в долната част на тялото. Това е една от причините за болка в долната част на гърба.

Така че, сега, когато сте запознати с най-честите причини за болки в долната част на гърба, категоризирате болката си и знаете какво може да бъде проблемът, трябва да бъде по-лесно за вас.

Гледай видеото: Най-доброто упражнение при болки в кръста и проблеми при стабилизиране на пояса- Умряла буболечка (Ноември 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send