Красота и мода

9 Странични ефекти върху горчичното масло върху здравето

Pin
Send
Share
Send


Ние индийците не можем да готвим храната си без масло и масло. Това е основата на всичко и навсякъде, където ядем храна. На юг имаме кокосово масло, което се използва в широкото, фъстъчено масло на запад и синапено масло от север. Използването на синапено масло не се ограничава само до готвене; Използва се за масаж на бебета и възрастни. Има много лечебни свойства. Но понякога синапеното масло също има някои странични ефекти. Ето няколко от тях.

Странични ефекти от горчично масло:

Тук споделяме 9 недостатъка при използването на синапено масло за здраве.

1. Ерукова киселина:

Ерукова киселина е мононаситена омега-9 мастна киселина. Горчичното масло се състои от 42% от него. Когато се консумира във високи дози, той показва ефект върху сърцето. Понякога тези ефекти могат да бъдат токсични. Тази киселина причинява висок риск за човешкото здраве като сърдечно-съдови проблеми, дихателни проблеми, диария, анемия, рак, идват и смърт в тежки случаи.

2. Здраве на сърцето:

Нашето сърце не може да приема мононаситени мастни киселини. Мастните киселини, присъстващи в горчичното масло, причиняват "идоза на миокардната устна", която е мастна дегенерация на сърцето. Развива фиброзни поражения в миокардните влакна на сърцето. Това се дължи на натрупването на триглицериди в тях. Понякога може да доведе до сърдечна недостатъчност поради дегенерация на сърдечните мускули.

3. Риск от рак на белия дроб:

Еруциновата киселина в синапеното масло причинява стрес на дихателната система. Това причинява дистрес в белия дроб и дихателните пътища. Това може да причини проблеми при дишането. Казва се, че дългосрочното вливане на синапено масло може да причини рак на белите дробове.

4. Причина за дразнене:

Синапеното масло има още едно вредно химично съединение. Нарича се алил изотиоцианат. Това причинява възпаление на белите дробове, червата и стомашно-чревния тракт. Това води до необичайно отделяне на сълзи, чувствителност на стомаха и повишена нервна възбуда.

Виж повече: Маркови продукти от горчично масло в Индия

5. Води до капка:

Капките са тежка форма на оток. Той причинява подуване на меките тъкани, което води до много натрупване на течности. Това тежко състояние е причинено от еруцинова киселина. Тази киселина се намира в голямо количество в синапено масло.

6. Увреждане на кожата:

Горчичното масло се използва много пъти за масажи. Казва се, че намалява болката. Той прекъсва функцията на кожната бариера и води до увеличаване на загубата на вода чрез епидермиса. Това причинява значително редуване на структурата на епидермалните кератиноцити. Това причинява незначителни до големите кожни мехури.

Виж повече: Как да направим синапено масло

7. Външно изригване:

Продължителната употреба на синапено масло причинява изригване на кожата. Той е подобен на обривите на „pityriasis rosea“. Този обрив е доброкачествен характер. Това може да причини дискомфорт. Нанесете лед, за да го уредите и незабавно се обърнете към лекар.

8. Алергична реакция:

Горчичното масло е известно, че причинява алергична реакция при прилагане. Тази реакция на имуноглобулин Е може да доведе до зачервяване на кожата. Раздразнение и дискомфорт също се вижда на кожата. Това е причината; много лекари не препоръчват масажиране на бебета и деца с горчично масло. В случай на дразнене трябва да покажете на Вашия лекар.

Виж повече: Холестерол от горчично масло

9. Ринит:

Горчичното масло причинява набъбване на лигавицата. Той причинява инфлация, която води до кихане, воден нос, назален нос и запушен нос. Не се препоръчва да се използва, ако такова условие има предимство. Дискомфортът, причинен от него, може да бъде много досаден, особено когато трябва да излезете.

Наслаждавали се на невероятно рибно къри в синапено масло? Това горчично масло може да доведе до сериозни реакции. Основните странични ефекти на синапеното масло могат да бъдат фатални, ако не се вземат под внимание. Може да не успеете да спрете употребата на синапено масло в ежедневното си готвене. Със сигурност можете да намалите консумацията.

Източник на изображения: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Гледай видеото: Natural Ayurvedic Home Remedies For Dry Skin (Октомври 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send