Красота и мода

Болка в гърдите по време на бременност

Pin
Send
Share
Send


Болката / чувствителността на гърдите е най-ранният признак на бременност като цяло. Има много промени в тялото както външни, така и вътрешни, когато жената е бременна. Освен стомаха първите симптоми на бременност, пред които е изправен всеки орган на тялото, са гърдата. По време на бременността има повишен кръвен поток и хормонални промени, което води до промени в тъканите на гърдата. Тези промени обикновено се наблюдават през втория или третия триместър на бременността. Има забележими и значителни промени в тъканите на гърдата. Тя може да бъде увеличаване на размера, нежните зърна, изтичане. Но няма какво да се паникьосва или да се тревожи за това. Това е много нормално по време на бременност. Тези промени са само подготовка на гърдите за кърмене.

Виж повече: Лечение на рак на гърдата

Причини и симптоми на болка в гърдите по време на бременност:

Различните причини и симптоми на болка в гърдите по време на бременност са:

Болести / ултра чувствителни гърди:

Гърдите са склонни да са много болезнени и нежни през първите няколко седмици. Човек усеща болката, докато носи сутиен, тъй като става много ултра чувствителен. Мракането може да се почувства до голяма степен.

Промените на зърната и арела:

Зърната стават по-тъмни и по-големи, докато напредва по време на ранна бременност. Човек може също да забележи малки натъртвания или бели петна върху зоната на зърната (наречени ареоли), което е напълно нормално и за какво да се безпокоите. Ареолата става по-голяма с времето.

По-големи гърди:

След първите три месеца може да забележите промени в размера на гърдите. Те стават по-големи и болка изключително при докосване. Човек също може да се чувства сърбеж, тъй като гърдата се увеличава по размер. Това е много нормално, тъй като тялото подготвя тъканта на гърдата за кърмене и хранене. Комплексните сини вени стават видими на гърдата, която носи важни хранителни вещества и течности.

Виж повече: Как да намалите размера на гърдите с упражнения

Коластрата:

Тя може да бъде определена като „първото мляко, което тялото отделя“. Това е златисто оцветена течност. Той съдържа всички хранителни вещества, заедно с имунитетите и защитата, която бебето изисква веднъж родени. Това е причината майчиното мляко да се счита за най-важната съставка в правилния и здравословен растеж на бебето. Той може да бъде под формата на оцветена течност или печена субстанция.

Няма промени в гърдата:

Това е леко особена ситуация, когато една жена променя малките или никакви промени в гърдите. Човек не трябва да се паникьосва и да посещава добър лекар. Обсъдете проблемите без колебание и отидете на интензивен преглед на гърдата.

Съвети за облекчаване на болката в гърдите по време на бременност:

Както беше обсъдено, тези промени са много нормални и няма какво да се тревожи. Но няколко съвета трябва да се следват и трябва да се вземат предпазни мерки, за да можете да осигурите облекчение на гърдите си. С малко грижи и познания болката може да се бори до голяма степен.

аз. Човек трябва да купува добри маркови подкрепящи сутиени / сутиени за майчинство. Задължително е. Тя до известна степен облекчава болката и предотвратява провисването на гърдите в бъдеще. Човек трябва да се вземат съвети от информирани продажби жени или майчинство магазин експерти. Сутиен с телчета трябва да бъде пренебрегнат. Идеален е мекият памучен материал без никакви шевове в близост до зърната. Памукът трябва да бъде предпочитан пред синтетичния.
Като цяло, когато някой се изкачи с чаша или два, трябва да се избере малко хлабав сутиен, за да се поддържа нивото на комфорт.

II. Всичко трябва да бъде обсъдено с партньора ви. Вашият партньор трябва да е наясно с промените в тялото, през които преминавате. Дискусията води до предпазливост, докато се прегръща или прави любов.

Виж повече: Техники за стимулиране на гърдата

III. Много пъти горните симптоми са последвани от червени обриви, твърде горещи за допир и други сериозни проблеми. В този случай трябва незабавно да се потърси лекар, за да потърси съвет.

Гледай видеото: Помощ при пременструален синдром (Август 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send