Красота и мода

9 Най-добри йога асани да се отърват от тъмните кръгове под очите

Pin
Send
Share
Send


Йога винаги е добра за пълно здраве и благополучие. За различни проблеми имаме различен метод на йога упражнения. Тук тези пози и тренировки ни държат далеч от процеса на стареене на очите и околните райони, поддържайки го без бръчки и без тъмни кръгове.

Най-добри йога асани за тъмни кръгове под очите:

Ето някои методи на йога за тъмни кръгове под очите:

1. Йога на позата на лъва:

Тази поза на йога е част от поредицата от упражнения, които помагат да се отървете от тъмните кръгове по най-лесния и здравословен начин. За това първо трябва да седнете на колене. След това се опитайте да стигнете до позицията на детето. В този момент, вдишвайки дълбоко, опънете гърба си и се накланяйте нагоре. Също така трябва да държите устата си на лъв, както е показано на снимката. Бавно слизайте, поддържайки тялото си в пълзящо положение и издишвайки въздуха навън. Повторете 5 пъти.

2. Позиция на Сарвангасана:

Легнете с гръб, като държите ръцете си прави и опънати над нивото на главата. Вдигнете двете си крака заедно и се опитайте да поставите ръцете си под задните части. След това леко повдигнете тялото си с крака на 90 градуса до пода. Вратът трябва да поддържа цялото тяло и да стои върху него. Останете в тази поза за около 3 минути, за да запазите нормално дишането си. Ако е възможно, можете да опитате тази йога за очите тъмни кръгове за следващия път след 5 минути релаксация.

3. Позиция на Парватасана:

В същата серия имаме още едно упражнение по йога за премахване на тъмните кръгове под очите. В тази поза ръцете и краката остават на земята. Само средната част на тялото се издига до максимално ниво, за да се постигне планинско положение. В същото време трябва да продължавате да опитвате петите на земята. Останете в тази поза още 3 минути. Трябва да се уверите, че дишането ви е нормално.

4. Поза Шавасана:

Това е крайната поза на йога, за да отпуснете цялото ни тяло от тренировки. Трябва да завършите сесията си с йога само с тази позиция на шавасана. Това ви кара да запазите дъха си в нормалните нива. Поддържане на очите си затворени и прави ума и душата ви да се отпуснете. Успокойте всичките си усещания, лежащи на тази поза за около 10 минути. Ако тази практика се прави правилно и редовно, ще получите максимална полза. Тази йога за тъмни кръгове и подпухнали очи бавно ще излекува проблемите за няколко дни и в същото време кожата ви около очите ще се осветли и облекчи. Също така, тази йога за лице за тъмни кръгове прави цялото ви лице по-светло с блясък.

5. Позиция на Самбхави Мудра:

Трябва да седнете в удобната си позиция, като държите главата, гръбначния стълб и шията прави. Поставете ръцете си на коленете и се отпуснете. Сега затворете очите си, поддържайки дишането си нормално, а също и рамото ви трябва да е прави. След 2 минути отворете очите си и се опитайте да фокусирате зрението си върху веждите. Дръжте и двете си очи съсредоточени върху веждите без никакви смущения. Задръжте погледа си толкова дълго, колкото ви е удобно. Ако откриете някакво напрежение или трудности, можете бавно да излезете от позицията и да се отпуснете. След това повторете 3 пъти. Тази йога за очи за премахване на тъмните кръгове е много ефективна за поддържане на очите ви здрави без тъмни кръгове.

6. Преместване на вашата визия, водеща все още:

Седнете направо, като държите гърба изправен, а ръцете са на колене, както е показано на снимката. Сега, без да движите главата си, вземете зрението си напълно от дясната страна. Опитайте се да се съсредоточите върху областта отдясно на всеки един обект. След около минута поддържайте зрението си правилно. След това направете същото отляво. Фокусирайте за минута. Отново постигнете първоначалното положение, гледащо направо. Можете да повторите тази йога за черни кръгове под очите, от двете страни по 5 пъти.

Виж повече: Йога за увеличаване на височината

7. Тратака йога за тъмни кръгове:

Вземете удобно позицията си, или в Padmasana или Vajrasana. Поставете свещ от два крачки от вас. Сега го запали и пази погледа си върху пламъка, без да се безпокоите. Без да мигате, трябва да държите концентрацията си върху пламъка възможно най-дълго. Можете също така да кажете вашите религиозни мантри или да започнете дори да преброявате номера, за да следите колко дълго се държите. Колкото по-дълго държите погледа си, толкова по-добре постигнатите ползи. Работи много добре при лечение на всички очни оплаквания и подобрява визуалната яснота. Тази йога за премахване на тъмните кръгове е най-доброто за здравето на очите, за да я държи далеч от тъмните кръгове и да се увисва.

8. Палминг йога за тъмни кръгове:

Натърквайте силно дланите си един срещу друг. След известно време започвате да усещате топлината, излъчвана от дланта. Поставете дланите, покриващи очите ви, за около минута. Почувствайте топлината на дланите. Той подобрява кръвообращението и в крайна сметка се отървава от тъмните кръгове.

Виж повече: Йога за премахване на депресията

9. Ролетни очи Йога за тъмни кръгове:

Вземете удобната си позиция и се отпуснете. Накарайте очните си очи да изглеждат едно в посока на правия път. След половин минута започнете да гледате от дясната страна и да насочите зрението си към горната страна. След 30 секунди отново заведете очите си наляво и след това накрая надолу. Повторете тази обиколка по посока на часовниковата стрелка и по посока обратна на часовниковата стрелка по 5 пъти.

Всички упражнения и йога пози, описани по-горе, са наистина изпитани и доказани. Те дават 100% резултат в борбата срещу тъмните кръгове, бръчките и увисването на кожата около очите. Помага за подобряване на кръвообращението и регулира кръвното налягане. Това прави цялостното ни здраве на цялото ни тяло, но все пак е фокусирано върху здравето на очите.

Виж повече: Йога упражнения за отслабване

Гледай видеото: Като не можеш, отивам при момичетата с йогата еп. 2 (Декември 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send